reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Larcia- czyli to jest tak, ze jesli dostane Medical Card to nie potrzebnie bede wykupywac ubezpieczenie prywatne, tak?? czy sie myle??

A wogole karta medyczna pokrywa wszystkie koszty zwiazane ze zdrowiem?? A jak jest z wypadkami ??

Paulineczka ja nie mam medical card, ale z tego co pisze na stronce, to wynka, ze pokrywa pobyt w szpitalu, czyli jak cos Ci sie stanie, to jestes tam za free.Wypadki tzn zlamania to wizyte tez masz za darmo i gips. Nie pokrywa napewno wszystkich zabiegow u dentysty, to wiem na pewno. Bo np wybielania Ci nie zrobi za free.
Jesli masz medical, to nie potrzebujesz ubezpieczenie prywatnego, chyba ze zalezy ci na rekompensacie. Bo np jesli ja zlapie noge i czy cus, to dostaje zwrot pare tysiecy od firmy. tzw odszkodowanie.

CZEŚĆ DZIEWCZYNY:happy: ja znow tak ni z gruchy ni z pietruchy, mam pytanko, czy ktoras z was wyrabiała juz paszport dla swojej dzidzi? umowiłam sie juz na wizytę w Dublinie, ale powiedziano mi , ze na paszport będę musiała czekać 2 tygodnie, nie orientujecie sie moze czy trzeba go odebrac osobiście, czy może wysyłaja go poczta? troche mnie to zdziwiło, bo kolezanka dostała paszporcik po godzinie :eek: a tak poza tym, to zycze wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT, wiem, ze to nie to samo co święta z rodzinką w kraju, ale mimo wszystko bawcie się dobrze. W końcu dla niektórych to pierwsze, prawdziwie rodzinne święta z najmłodszymi szkrabami-trzymajcie się, aby tylko pogoda dopisała, ja tak marzę o spacerku eh...
Tak,teraz sie czeka 2 tygodnie.
Choc nam dali po paru dniach,maz sie zakrecil i dali.Tylko,ze ja mialam lot za kilka dni i ich uprosilismy.
I trzeba sie stawic osobiscie,poczta nie wysylaja.

I kiedys za czasow mojego Antka dawali po 30 minutach,ale sie to niestety zmienilo.

Witam Wszystkich,Paulineczko ja ma Medical Card i lekarzy,szpital mam za darmo i raczej nie potrzebujesz nic wiecej,chyba,ze tak jak Lorcia chcesz wrazie czego ubezpieczyc sie dodatkowo i wtedy taki wypadkowe ubezp.wyplaca odszkodowanie w zaleznosci na jaki sumy jestes ubezpieczona,z popularniejszych ubez.tytaj i sprawdzonych to VHI i BUPA,wtedy musisz oplacac to jakis czas i po kilku miesiacach ci zaczynaja zwracac,musisz sie dowiedziec dokladnie,wiem,ze te ubez,sa nie tylko wypadkowe,ale jakto dziala naprawde niewiem,pozdrawiam goraco.pa.pa

Malutki baranek ma złote różki
Pilnuje pisanek na trawie z rzeżuszki
Gdy nikt go nie widzi na trawie się buja
i beczy WESOŁEGO ALLELUJA!!

Wszystkiego najlepszego na te święta i po świętach kochane E-cioteczki i e-kuzyni i kuzynki :p Od całej rodzinki Sławińskich

reklama
CZEŚĆ DZIEWCZYNY:happy: ja znow tak ni z gruchy ni z pietruchy, mam pytanko, czy ktoras z was wyrabiała juz paszport dla swojej dzidzi? umowiłam sie juz na wizytę w Dublinie, ale powiedziano mi , ze na paszport będę musiała czekać 2 tygodnie, nie orientujecie sie moze czy trzeba go odebrac osobiście, czy może wysyłaja go poczta? troche mnie to zdziwiło, bo kolezanka dostała paszporcik po godzinie :eek: a

Hej z tego co ja sie dopytywalam zalezy ile maja zgloszen ale srednio sie czeka 2 tyg .Paszporty moze odebrac jedno z rodzicow a do skladania musza byc obydwoje .A wiem ze mozna zlozyc o tymaczosowy i ten na 5 lat jednoczesnie .Tylko ze ten 5-letni czeka sie nawet do 6 mies bo wysylaja dokumenty do Polski.
Pozdrawiamy i milego Swietowania

Do góry