reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Paszport - slyszalam ze w ciagu godz wyrabia sie paszport - w cenie ekspresowej - rok temu ok 70euro, normalnie faktycznie ok 2 tyg
Mustela - tez szukalam tych kosmetykow, pytalam w aptece - nie slyszeli wiec pewnie bedzie trzeba sprwadzac z Polski

Zdecydowalam odpuscic karmienie piersia...:-( Malego wysypalo, po moim pokarmie krzyczy... Bardzo mi zalezalo, moze jeszcze uda mi sie wrocic.

Dziewczyny jakie sztuczne mleka sa najbardziej zblizone do mleka matki? Ja mam SMA, a moze jest cos lepszego? Polozna (irlandzka) powiedziala ze nie ma znaczenia - "wszystkie sa takie same"

pozdrawiam

reklama
Sim..nie poddawaj sie..jak wyglada wysypka?? moze masz zaduzo bialka w diecie ..granicz baialk..sery zawieraja najwiecej...moze skaza wyszla..moj ALbert tezmial po jakims niecalym miesiacu wysypke... obserwuj oprostu..wszystko co jesz ma wplyw .. na poczatek ogranicz bialko w swojej diecie

Hej wszystkim ja jestem od jakiegos czasu na forum,ale ostatni calkiem tu niezagladalam teraz mam chwile wiec bede zagladac jak naj czesciej.Tak wlasciwie to wczesniej to sie tylko zalogowalam i podczytywalam was,ale obiecuje ze to sie zmieni.Pozdrawiam .Wesołych Swiat!:-)

Zdecydowalam odpuscic karmienie piersia...:-( Malego wysypalo, po moim pokarmie krzyczy... Bardzo mi zalezalo, moze jeszcze uda mi sie wrocic.

Jestes pewna ze to nie tradzik niemowlecy? Wyglada tak jak tradzik...takie ropne krostki i biala koncowka...najwiecej na buzi ale tez i na cialku, zwykle przechodzi po 2-3 tygodniach. Czasem moze trwac dluzej. Dziecko wtedy wyglada nieco koszmarnie ale to normalne...

Hanah- dokladnie tak. Dzieki.
Wczoraj pierwszy dzien moje dziecko pilo tylko mleko modyfikowane no i bez zmian - po poludniu krzyczal przez 2 godz. A ja juz dzis nie wycisne ani kropli pokarmu, az mi sie wierzyc nie chce. Wracam do herbatek na pobudzenie laktacji - moze mi sie uda :(
Moj biedny synus drugi dzien steka i nic...

Sim...dikladnie relaksik..i nie denerwuj sie bedzie ok..zobaczysz..a stres zle wplywa na pobudzenie pokarmy...jesli jest duzy to pokarm moze zaniknac..wiec herbatki w ruch ;-) i zobaczysz bedzie dobrze

sim dajesz dzidzi SMA ?- czyli soya milk, przyznam, ze trzeba z nim uważać, bo potrafi uczulic, moj synek ma skazę białkową i podejrzewam tez delikatne AZS, karmiłam piersia do 7 miesiąca zycia, gdy wprowadzałam kaszki potrzebowałam mleka, gdyz swojego nie miałam zbyt wiele, SMA nie przeszło, bo Kubę wysypało,a i kupka po nim byla cuchnąca i zbita. wiem, ze tez inne modyfikowane odpadają, ze względu na skazę białkowa, skończyło się na Nutramigenie, gorzkie paskudztwo, ale nie uczula, a do owocowej kaszki moze byc, bo nie czuc az tak bardzo tego potwornego smaku. nie bede pisac o tym jak wazne jest karmienie piersia, nie przejmuj sie o chwilowe problemy z laktacją, to normalne, dziecko rośnie i potrzebuje coraz wiecej mleczka-musisz je czesto przystawiac, aby pobudzac piersi do wiekszej produkcji, takich kryzysow bedziesz miala jeszcze kilka, zwiazane sa one z tzw, skokami rozwojowymi czyli mnostwem przemian w maluskiej głowce naszej pociechy.wiem, ze to nie łatwe, gdy dziecko ssie, ssie, a nic mu nie leci, ale pamietaj, jesli bedziesz je przystawiac co kilkanascie minut, malenstwo zawsze dostanie choc kilka kropli, a ty po kilku dniach bedziesz miala piersi pelne mleczka.uwazaj tez na diete, ja niestety ze wzgledu na jego alergie, bylam na diecie absolutnie bezmlecznej, bez wolowiny, kurczaka(tez uczula) pomidorow i wielu, wielu innych rzeczy.jesli podejrzewasz u swojego synka alergie, to wprowadz u siebie diete eliminacyjna, zaprzestan spozywania wszystkich produktow mlecznych lacznie z maslem, jogurtami, serami itd. na poczatek proponuje spozywanie ryzu z indykiem i marchewka, na sniadania chleb ryzowy z szyneczka z indyka itd.a pozniej jak skora maluszka wroci do normy mozesz zaczac wprowadzanie nowych pokarmow, uwaznie obserwujac tym samym synka, czy nie wystapi u niego jakas wysypka.ja mecze sie z tym juz prawie 8 miesiecy, nie jest to latwe, ale juz wiem, co moj maly moze jesc, a co nie, odstawilam juz piers, Kuba spozywa pokarmy stałe i przynajmniej wiem co je i nie musze juz uwazac na swoja dietke.mam rowniez nadzieje, ze u twojego dziecka to tylko tradzik niemowlecy, bo alergia to cos okropnego:tak:
jesli chodzi o laktacje to pij duzo wody, najlepiej szklanke co pol godziny, do tego herbatki, soczki itd, nie stresuj sie i duzo wypoczywaj. jesli to tylko mozliwe, to spedz z synkiem caly dzien w lozku i przystawiaj go do piersi jak czesto tylko mozesz.a na kupke podaj mu przegotowanej niesłodzonej wody.w zwiazku z brakiem pokarmu w twoich piersiach, dziecko nie dostaje rowniez laktozy(przejrzysty plyn ktory jako pierwszy wyplywa z piersi)co utrudnia zrobienie kupki, laktoza ma bowiem dzialanie lekko przeczyszczajace.trzymam za was kciuki-powodzenia.

reklama
Do góry