sim dajesz dzidzi SMA ?- czyli soya milk, przyznam, ze trzeba z nim uważać, bo potrafi uczulic, moj synek ma skazę białkową i podejrzewam tez delikatne AZS, karmiłam piersia do 7 miesiąca zycia, gdy wprowadzałam kaszki potrzebowałam mleka, gdyz swojego nie miałam zbyt wiele, SMA nie przeszło, bo Kubę wysypało,a i kupka po nim byla cuchnąca i zbita. wiem, ze tez inne modyfikowane odpadają, ze względu na skazę białkowa, skończyło się na Nutramigenie, gorzkie paskudztwo, ale nie uczula, a do owocowej kaszki moze byc, bo nie czuc az tak bardzo tego potwornego smaku. nie bede pisac o tym jak wazne jest karmienie piersia, nie przejmuj sie o chwilowe problemy z laktacją, to normalne, dziecko rośnie i potrzebuje coraz wiecej mleczka-musisz je czesto przystawiac, aby pobudzac piersi do wiekszej produkcji, takich kryzysow bedziesz miala jeszcze kilka, zwiazane sa one z tzw, skokami rozwojowymi czyli mnostwem przemian w maluskiej głowce naszej pociechy.wiem, ze to nie łatwe, gdy dziecko ssie, ssie, a nic mu nie leci, ale pamietaj, jesli bedziesz je przystawiac co kilkanascie minut, malenstwo zawsze dostanie choc kilka kropli, a ty po kilku dniach bedziesz miala piersi pelne mleczka.uwazaj tez na diete, ja niestety ze wzgledu na jego alergie, bylam na diecie absolutnie bezmlecznej, bez wolowiny, kurczaka(tez uczula) pomidorow i wielu, wielu innych rzeczy.jesli podejrzewasz u swojego synka alergie, to wprowadz u siebie diete eliminacyjna, zaprzestan spozywania wszystkich produktow mlecznych lacznie z maslem, jogurtami, serami itd. na poczatek proponuje spozywanie ryzu z indykiem i marchewka, na sniadania chleb ryzowy z szyneczka z indyka itd.a pozniej jak skora maluszka wroci do normy mozesz zaczac wprowadzanie nowych pokarmow, uwaznie obserwujac tym samym synka, czy nie wystapi u niego jakas wysypka.ja mecze sie z tym juz prawie 8 miesiecy, nie jest to latwe, ale juz wiem, co moj maly moze jesc, a co nie, odstawilam juz piers, Kuba spozywa pokarmy stałe i przynajmniej wiem co je i nie musze juz uwazac na swoja dietke.mam rowniez nadzieje, ze u twojego dziecka to tylko tradzik niemowlecy, bo alergia to cos okropnego
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
jesli chodzi o laktacje to pij duzo wody, najlepiej szklanke co pol godziny, do tego herbatki, soczki itd, nie stresuj sie i duzo wypoczywaj. jesli to tylko mozliwe, to spedz z synkiem caly dzien w lozku i przystawiaj go do piersi jak czesto tylko mozesz.a na kupke podaj mu przegotowanej niesłodzonej wody.w zwiazku z brakiem pokarmu w twoich piersiach, dziecko nie dostaje rowniez laktozy(przejrzysty plyn ktory jako pierwszy wyplywa z piersi)co utrudnia zrobienie kupki, laktoza ma bowiem dzialanie lekko przeczyszczajace.trzymam za was kciuki-powodzenia.