reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

witam mamuski
mam pytanie czy uwazacie ze powinnam pojsc z Olivierem do lekarza poniewaz kilka razdy zdarzy sie w ciagu dnia ze mu oczy łzawia juz od jakiegos czasu wczesniej mnie to nie martwilo ale niewiem...? pamietam ze mi tez kiedys lzawily oczy i nie mialam problemu ze wzrokiem...co myslicie?
Kamcia, ja bym poszła... Oli jest dzeciaczkiem a łzawienie może oznaczać zapalenie spojówek, albo alergię. Moim zdaniem warto sprawdzić.

reklama
hej

Mó Lukasz miał nieprzyjemne zdarzenie w pracy przewiercił sobie placa:(
zastanawiam sie czy może iść na zwolnienie lekarskie, w szpitalu (gdzies koło Cavan)dali mu leki recepte ale nawet sie nie pytal czy przysluguje mu zwolnienie płatne a jetsesmy tu prawie 3 lata? Mi sie wydaje ze tak ... wiecie moze gdzie trzeba sie dowiedziec i zalatwaic takie rzeczy? moze w socjalu?

zapewne banki i takie biura jutro sa zamkniete?????

dzieki wielkie

hej

Mó Lukasz miał nieprzyjemne zdarzenie w pracy przewiercił sobie placa:(
zastanawiam sie czy może iść na zwolnienie lekarskie, w szpitalu (gdzies koło Cavan)dali mu leki recepte ale nawet sie nie pytal czy przysluguje mu zwolnienie płatne a jetsesmy tu prawie 3 lata? Mi sie wydaje ze tak ... wiecie moze gdzie trzeba sie dowiedziec i zalatwaic takie rzeczy? moze w socjalu?

zapewne banki i takie biura jutro sa zamkniete?????

dzieki wielkie

Pewnie może iść na zwolnienie, tyle że tutaj welfare płaci 197 euro tygodniowo.Illness Benefit-Information from CitizensInformation.ie Musi iść do gp po cert do welfaru i potem co tydzień musi chodzić po nowy (gp nie ma prawa kasować go za certy do welfaru). Jest jeszcze coś takiego jak zasiłek za wypadek przy pracy. Tu możecie o tym poczytać: Occupational Injury Benefit-Information from CitizensInformation.ie

Banki jutrona pewno zamknięte, tax office również, więc pewnie social welfare też. Ale idzcie do lekarza, a cert wypełniony można wrzucić do skrzynki, która jest na zewnątrz welfaru. Osobiście nic załatwiać w welfarze nie trzeba.
Pozdrawiam.

wieta.jpg

Witam!

Korzystam z chwili, ze mały sie bawi ciastoliną :happy:

Kamcia a jak długo trwa to łzawienie u Oliviera? Moja siostrzenica tak miała, prawdopodobnie z wiatru, ale po paru dniach jej przeszło, Eryk kiedyś miał zapalenie spojówek jak wrócilismy z nad morza i w związku ze zminą klimatu miał baaaardzo czerwone oczy, dostal krople pomogły odrazu, a po skończeniu kropli znów wszystko wróciło, trwało wo kilka tygodni ale w końcu przeszlo,a le miał czerwone i nic mu nie łzawiło
Jeśli Olivierkowi to sie utrzymuje dłuższy czas to lepiej iść do lekarza, czy to sie zdarza w domu czy tylko na dworze, może tez z wiatru, a może jakaś alergia...?

Przykro mi z powodu wypadku Łukasza,

Pozdrawiam wszystkich i życzę Wesołych Świąt :-)

CZEŚĆ DZIEWCZYNY:happy: ja znow tak ni z gruchy ni z pietruchy, mam pytanko, czy ktoras z was wyrabiała juz paszport dla swojej dzidzi? umowiłam sie juz na wizytę w Dublinie, ale powiedziano mi , ze na paszport będę musiała czekać 2 tygodnie, nie orientujecie sie moze czy trzeba go odebrac osobiście, czy może wysyłaja go poczta? troche mnie to zdziwiło, bo kolezanka dostała paszporcik po godzinie :eek: a tak poza tym, to zycze wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT, wiem, ze to nie to samo co święta z rodzinką w kraju, ale mimo wszystko bawcie się dobrze. W końcu dla niektórych to pierwsze, prawdziwie rodzinne święta z najmłodszymi szkrabami-trzymajcie się, aby tylko pogoda dopisała, ja tak marzę o spacerku eh...

reklama
Witam sie dziewczyny moje drogie. Wiem ze temat byl pewnie poruszany milion razy, ale nie mam sil go szukac. Potrzeba mi wiedziec do czego upowazni mnie karta medyczna (jesli takowa w koncu dostane), i gdzie moge zaqwzec najlepsze ubezpiecznie prywatne (co ono mi da i ile kosztuje rowniez). Pomozcie PLIS:-)

Do góry