reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Anineczka mam pare pytan do Cibie;
- czy jak maiłas robiona krzywa cukrową to byłas na czczo??
-co brałas do szpitala z rzeczy wymaganych przez szpital??
-czy maiłas tłumacza na wizytach??oni mi odmawiaja a ja chce o taklie rzeczy pytac ktorych nie potrafie przetłumaczyc........

- jaki laktator najlepszy??z tych tutejszych......
-czy jesli nie bede podawac dziecku piersi robia problem??
-jak jest gdy wykryją żółtaczke??lezy sie w szpitalu??
- czy przepisuja tutaj witaminy??dal dzieci taki jak u nas cebion i d3??
-pamietam ze dostałas 1 dawke znieczulenia ale pozniej juz nie, bo cicnienie ci skoczyło. czy musze kogs wczesniej zawaiadomic ze chce znieczulenie??

reklama
chocolate, na kiedy masz termin?? i gdzie mieszkasz w irl??? Pozdrawiam:-)

co do krzywej cukrowej to ja robiłam w irl i kazali byc na czczo.....

Anineczka mam pare pytan do Cibie;
- czy jak maiłas robiona krzywa cukrową to byłas nadczo??

Mialam.Musialam byc na czczo
-co brałas do szpitala z rzeczy wymaganych przez szpital??
Musze poszukac listy i ja zweryfikowac.Moze wieczorkiem odpisze jak dzieci pojda spac?
-
czy maiłas tłumacza na wizytach??oni mi odmawiaja a ja chce o taklie rzeczy pytac ktorych nie potrafie przetłumaczyc.......
Nie nie mialam.Jak szlam na wywiad to z mezem,pozniej juz sama..

- jaki laktator najlepszy??z tych tutejszych......
Ja mialam Aventa,ale najlepszy to Medela zwlaszcza elektryczny.
-czy jesli nie bede podawac dziecku piersi robia problem??
Nie nie robia.Daja swoje mleczko w jednorazowych buteleczkach
-jak jest gdy wykryją żółtaczke??lezy sie w szpitalu??
Mlody mial zoltaczke,ale nie lezelismy w szpitalu.Zeszla mu w domu w przeciagu 10 dni
- czy przepisuja tutaj witaminy??dal dzieci taki jak u nas cebion i d3??
Nie nie przepisuja.Tylko,ze ja bylam karmiaca piersia.Niewiem jak butelkowym

Mam nadzieje,ze troszke pomoglam.
A z tym karmieniem piersia to nie robia problemow,ale namawiaja :sorry2::dry:

Magdalena czyli ze maiłas podobną godzine......:-p

Anineczka dzieki!! z listą nie rob sobie problemu ja mam tu swoją ale myslałam ze moze wszytkiego nie wymagają.
Co do laktatora to Medele miała przy Zuzi, pozniej wydałam. Ale tutaj nie widziałam nigdzie. Kupiłam aventu kiedy odstawiałam zuze i sie musiałam strasznie przy nim napracowac :sorry2:

a czy orientujecie sie dziewczyny ile dni wolnego od urodzenia sie dzidziusia przysługuje tacie, znaczy mojemu mezowi??czy jest roznica jesli to drugie dziecko??

Witam po swietach!
Oczywiscie czuje sie odrazu 30 kg ciezsza po 2 dniach obzerania sie. Ale teraz je zgubie, bo prawdopodobnie bedziemy sie przeprowadzac w sobote. OBY OBY, bo juz mam dosc obecnego mieszkania!

martuska chyba Cie kiedys widzialam w autobusie. Tzn pamietam mala dziewczynke z kolczyczkami w uszkach, nie moglam oderwac od Niej oczu, bo buzka przecudowna i tak teraz patrze na fotke Twojej coreczki i to chyba byla ona. Z tego, co pamietam to jechalam wtedy 9 z roscam z moja corcia, wowczas 3 miesieczna. Jesli to prawda, to Twoja dziewczynka jest PRZEUROCZA!

reklama
Witam Dziewczynki!mam wielko prosbe,jutro jade do DUBLINA do MADICUS,i w prawdzie mam adres,ale czy ktoras z was moglaby mi powiedziec jesli wieci gdzie jest dokladnie ta klinika w ktorej czesci Dublina i moze jest kolo jakiegos znanego miejsca lub objektu,prosze o odpowiedz,czekam z niecierpliwoscia,pozdrawiam i z gory dziekuje

Do góry