reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

magdalena
Proponuje urodzic tam gdzie Ty bedziesz czula sie najbardziej komfortowo i spokojnie. Kazda z dziewczyn ma swoje podejscie do sprawy i kazda z nas powie Ci prawdopodobnie co innego, takze zdaj sie na wlasny instynkt.

A ja siedze w PL, wlasnie spadl snieg. Brrrr Mala troche rozregulowana 15-togodzinna podroza caly czas (od 13tego) ale mimo wszystko dobrze tu byc :p Tesknie za mezulem i Irlandiia ale w domku jednak najlepiej. :p

reklama
Czesc Dziewczynki,mam pytanie moze troszke z innej beczki,ale gdzi kupujecie wozeczki i lozeczka tu czy zamawiacie w Polsce?jezeli tutaj moze znacie jakies dobre firmy i czy macie fajne sklepy z rzeczami dla bobasow w waszych miastach.u mnie jest drogawo,a i wyboru niema.czy lekarz tu powiedzial wam plec dziecka i w jakim procencie sie sprawdzilo?pozdrawiam goraco,pa,pa
Mi lekarze powiedzieli tutaj co sie urodzi.W obu przypadkach sie nie pomylili :laugh2:
Z Antkiem powiedzieli mi w 21 tygodniu a z Mattem w 18tyg.
Ja wszystko kupuje tutaj
teraz na wyjezdzie do Pl kupilam butelke z Chicco i szukam tutaj smoczkow do niej.Oczywiscie nie ma ,nie moge znalezc :angry::angry::angry:

Czesc dziewczyny,przepraszam ze jestem mało aktywna na forum ale po prostu brakuje mi czasu a jak mam tylko chwilkę to sledze co sie dzieje u Was :-) .Mam pytanie , może któraś z Was sie orientuje ?? W czerwcu kończy mi sie urlop macierzyński i muszę stawić sie w pracy ale doszły mnie słuchy, że w firmie szykują się zwolnienia,wiem że w trakcie macierzyńskiego zwolnić mnie nie mogą.Napiszcie mi czy chroni tu jakiś przepis matkę wracającą z urlopu macierzyńskiego przed zwolnieniem? A i jeszcze jedno znajoma ma piękny, nowiutki wózek do sprzedania przywieziony nie dawno z Polski jej gg5326503 nie znam szczegółów prosiła żeby Wam wspomnieć.Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Jeszcze jedno pytanko dziewczyny.Mój facet stracił pracę,zarejestrował się w agencji pracy i dają mu pracę na 2 czasami 3 a czasami na 1 dzień w tygodniu,chociaz obiecują że praca będzie na cały tydzień,więc zglosilismy się do sociala o pieniążki,wszystko poszło chyba ok,wniosek został przyjęty czekam teraz na odpowiedz.Nie wiem tylko jednej rzeczy czy muszę informować social jeśli agencja daje pracę mojemu facetowi na te dwa lub trzy dni?Czy wogóle mogę pobierać od nich te pieniądze jeżeli wogóle mi je dadzą?:-(

Ciekawa jestem ilu z tych lekarzy tak mowiacych praktykowalo w Irlandii?
A poza tym co to znaczy ze mozna rodzic jak nie ma komplikacji? A jak sa to co? Dobijaja kobiete by sie nie meczyla? O ile dobrze wiem to akurat Polska zajmuje jedno z pierwszych miejsc w smiertelnosci okoloporodowej matek i dzieci.

Ja z pewnoscia nie zamienilabym tutejszej opieki, milych i usmiechnietych poloznych na kazde skinienie na zadna opieke w Polsce.
To tu mimo komplikacji podczas porodu, ktory zakonczyl sie emergency cesarka oraz potem podczas problemow z dzieckiem mialam doskonala opieke a lekarze spisali sie na duzy medal. Nie sadze zeby w Polsce dziecko mogloby byc caly czas ze mna nawet podczas fototerapii i koniecznosci lezenie w inkubatorze, ze na zawolanie mialabym go wyciaganego na karmienie a polozne wrecz chuchaly i dmuchaly zebym jak najlepiej nauczyla sie go przystawiac.

Sama bedziesz wiedziec najlepiej co wybrac i gdzie bedziesz sie czuc dobrze rodzac. Najwazniejsze zebys Ty czula ze to jest lasciwe miejsce gdzie ma przyjsc na swiat Twoje dziecko...bo to juz polowa skukcesu. Powodzenia zycze we wlasciwym wyborze. Co do macierzynskiego to nie ma znaczenia gdzie bdziesz przebywac pod warunkiem ze jest to nanstwo UE.

hanah, nie zaczynaj znowu burzy na temat służby zdrowia w irl...:-) Ja tylko napisałam jakie zdanie mają tutaj lekarze, a gdyby moja ciąża była od początku do końca bezproblemowa, to nie zawracałabym sobie tym głowy... To normalne, że jako przyszła matka się martwię i zastanawiam co będzie najlepsze nie tyle dla mnie, co dla Synka. Ale dzisiaj wszystko przemyślałam i stwierdziłam, że poczekam na kontrolne usg i turlam się do Irlandii:-). Bo strach strachem, zaufania do irlandzkiej służby zdrowia chyba nigdy nie będę miała, ale jeżeli w ten sposób będę myślała, to najlepiej zebym już na dobre wracała do Polski i przeprowadziła się najlepiej w okolice jakiegoś szpitala:-). Tak więc trzymajcie kciuki żeby wsio było oki (chociaz MUSI po prostu byc) i lecimy z Frankiem do Irl coby się przygotować do jego przyjscia na świat:-).

Witajcie jestesmy nowe. Ja mam na imie Kasia i jestem mamusia Majuni ur 10 stycznia 2008 w Limerick :) mieszkamy w Ennis moze jest tu tez jakas mamuska z okolic pozdrawiamy;-)

reklama
Witaj Kasiamaja:))

Ja doleciałam bezpiecznie, ale lot po raz pierwszy do dupy... Mdłości, zawroty głowy, drżenie nóg, bleeee....
Teraz wychodzę z szoku pogodowo-cenowego:)
Jutro idę na USG, dzisiaj zaszczepiłam Kaja. Jem na okrągło:)))

magdalena81 - wszystkie moje koleżanki, które rodziły w polsce i w irlandii mówią, że gdyby miały ponownie wybierać TYLKO IRLANDIA! Wszystkie były bardzo zadowolonne z opieki tutaj, te z problemami i te bez, te po cesarce i po naturalnym. Uszy do góry i trzymam kciuki.

Do góry