reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Poczekaj moze jeszcze z 2 dni i zrob test ponownie. 33 dzien cyklu, wiec @ spoznia
sie 5 dni- moze to nic nie oznaczac. Moze tez za wczesnie zrobilas test, poczekaj wiec i tak w okolicy tygodnia spoznienia zrob test ponownie

reklama
kemaya nie napisalas jak dlugie masz zazwyczaj cykle i jaka masz zazwyczaj temperature "tam".
U mnie tempka nieco podskoczyla i juz nie malala,no moze o 1 stopien.
Gp zazwyczaj robia tutaj testy z testow ciazowych a nie z krwi.
Poczekaj tak jak dziewczyny mowia. :tak:
I zrob test w przyszlym tygodniu.
U mnie sennosc byla przy pierwszej ciazy ogromna,przy drugiej juz nie.
Przy pierwszej to wogole mialam wariacje kulinarno-spolecznosciowe.Przy drugiej nic a nic.
W sutkach nie zauwazalam zmian do 4 miesiaca.
Hmmmm....przy drugiej ciazy nawet bym sie nie skapla,ze jestem w ciazy gdyby nie wyliczanie,planowanie,testowanie:rolleyes2::oo::oo2::laugh2::laugh2:

:-Dwitam wszystkie w ten cudny słoneczny poranek :-D

życze Wam:

8812-002-43-1052.gif

a tu na szczęście

lepclovertop.jpg

no i na zdrowie

SP-00034-C~St-Patrick-s-Day-Green-Beer-Posters.jpg

Czesc Dziewczynki! jak dobrze was miec odrazu lzej na serduszku,szukalam mam z Irlandii bardzo dlugo,milej jest porozmawiac z kims kto orientuje sie w zwyczajach i codziennosci Irlandzkiej,Dziekuje za zyczenia na dzisiejszy dzien,czy ktoras z was byla na paradzie?pogoda piekna pozdrawiam wszystkie bardzo goraco

Dzieki dziewczyny za porady!!!!! pije litrami herbe koperkowa i dziala!!!!! wczoraj i dzis karmilam juz 4 razy dziennie! nie pisze bo maly mi troche marudzi w ciagu dnia. nocki super - budzi sie co 3 godz. marudzi bo od 3 dni stara sie zrobic kupke - bidus tak sie meczy.
Milej nocki! pa pa

Dziewczyny, pytanie za 100 punktów.

Czy któraś z Was, albo moze Wasza znajoma pracująca i mieszkająca w Irlandii zdecydowała się na powrót na czas porodu do Polski?? Chciałabym sie dowiedzieć jak to wyglądało od strony formalnej, chyba maternity benefit należy się tak czy siak.... Jak potem jest z child benefit?? Będę wdzięczna za wszelkie info. Pozdrawiam:-)

reklama
Dziewczyny, pytanie za 100 punktów.

Czy któraś z Was, albo moze Wasza znajoma pracująca i mieszkająca w Irlandii zdecydowała się na powrót na czas porodu do Polski?? Chciałabym sie dowiedzieć jak to wyglądało od strony formalnej, chyba maternity benefit należy się tak czy siak.... Jak potem jest z child benefit?? Będę wdzięczna za wszelkie info. Pozdrawiam:-)
Jezeli dobrze jarze to bedzie musiala sama sie starac o chb a wiemy ile to trwa :szok:
Jezeli dziecko urodzi tutaj to dostanie szybko.
Ogolnie dzieci urodzone tutaj maja pierwszenstwo i w pierwszej kolejnosci dostaja ten zasilek.Dzieci urodzone poza granicami czekaja nawet i 2 lata.
Ja otrzymalam w przeciagu miesiaca bo oboje rodzone tutaj.
Magdalena mam wrazenie,ze piszesz o sobie :sorry:
Chcesz rodzic w Pl?

Do góry