reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Ja też trzymam :-)

Kamcia nie dałam rady dziś przyjśc, Eryk spał bardzo źle w nocy, kaszlał i ma katarek i nie chciałam aby go bardziej przewiało, szkoda bo bardzo chciałam sie spotkać z wami :-(

Wiem, ze Aniay też nie była, a ty byłas? Jak było? co z basenem?

Chciałam wyjść do sklepu jakąś godzinkę temu, akurat świeciło słońce, wyszlismy za 10 m Eryk tak zaczął płakać, że wieje, że musiałam się wrócić do domu..

Super!!!!Kolejna dzidzia pojawi sie niebawem na swiecie wsrod Nas :) Teraz kolej na sim77 i magdalena81 :)

Wlasnie- wiecie czy sa jakies zajecia na basenie dla dzieci?Moja ma juz prawie 6 miesiecy i z checia bym z nia pochodzila, a przy okazji moze ja cos "zrzuce" :)

Rosaniu ! Moje Kondolencje Z Powodu śmierci Babci :(
I Gratulacje Z Powodu Nowego Dzidziusia :) Mam Nadzieję że Się Udało I Będzie Córeczka .
P.S. MAM NADZIEJĘ ŻE MNIE KIEDYŚ ZROZUMIESZ .

Hej dziewczyny !
Mam pytanko czy tu w Irlandii jest urlop dla ojca jak rodzi mu sie dziecko.Wiem ze w Polsce sa dwa dni platne nie liczone do urlopu.A jak tu jest znajoma jest tu tylko z mezem spodziewa sie dziecka a maja juz synka ,martwi sie jak pojdzie do szpitala czy maz dostanie urlop z tego powodu i czy bedzie platny i czy odlicza sie on od urlopu jaki ma przyznany na rok.
Pozdrawiamy

Ciekawa jestem jak u Paulineczki:-):-):-). Pewnie nam sie już rozdwoiła...
Szkoda, że nie wzięłyśmy od Niej numeru telefonu....

Sim, a co u Ciebie????

Hej dziewczyny !
Mam pytanko czy tu w Irlandii jest urlop dla ojca jak rodzi mu sie dziecko.Wiem ze w Polsce sa dwa dni platne nie liczone do urlopu.A jak tu jest znajoma jest tu tylko z mezem spodziewa sie dziecka a maja juz synka ,martwi sie jak pojdzie do szpitala czy maz dostanie urlop z tego powodu i czy bedzie platny i czy odlicza sie on od urlopu jaki ma przyznany na rok.
Pozdrawiamy
:no::no::no:
To zalezy tylko od wewnetrznych ustalen w firmach i to oni decyduja czy zaplaca czy nie.

CZEŚĆ DZIEWCZYNY!
mam pytanie odnosnie mleka, orientujecie się może, czy BEBILON PEPTI jest dostępny w Irlandii, a moze znacie jego irlandzki odpowiednik? moj synek jest nadal na piersi, ale chcę juz powoli zakonczyc karmienie, ma alergię na białka mleka krowiego, nie wiem natomiast jak to u niego z laktozą, do tej pory uzywałam NUTRAMIGENU-robię mu na nim kaszki, ale za nic nie chce go pic, bo to gorzkie paskudztwo i wcale mu sie nie dziwię, nawet ja nie potrafię przełknąć tego mleka, nie wiem jak mogą takie świństwa produkowac.mleko sojowe równiez u nas odpada, tez ma na nie alergię. pozdrawiam
P.S. powodzenia na porodowce!!! boze co ja bym dala za to, by jeszcze raz przezyc ten moment, kiedy polozyli mi malusiego na brzusiu pierwszy raz eh...to były przecudowne chwile i wam oczekującym rowniez takich wspomnien zyczę :tak:

reklama
CZEŚĆ DZIEWCZYNY!
mam pytanie odnosnie mleka, orientujecie się może, czy BEBILON PEPTI jest dostępny w Irlandii, a moze znacie jego irlandzki odpowiednik? moj synek jest nadal na piersi, ale chcę juz powoli zakonczyc karmienie, ma alergię na białka mleka krowiego, nie wiem natomiast jak to u niego z laktozą, do tej pory uzywałam NUTRAMIGENU-robię mu na nim kaszki, ale za nic nie chce go pic, bo to gorzkie paskudztwo i wcale mu sie nie dziwię, nawet ja nie potrafię przełknąć tego mleka, nie wiem jak mogą takie świństwa produkowac.mleko sojowe równiez u nas odpada, tez ma na nie alergię. pozdrawiam
P.S. powodzenia na porodowce!!! boze co ja bym dala za to, by jeszcze raz przezyc ten moment, kiedy polozyli mi malusiego na brzusiu pierwszy raz eh...to były przecudowne chwile i wam oczekującym rowniez takich wspomnien zyczę :tak:
A Bebilon Pepti nie jest w polsce na recepte? Niewiem dlatego pytam.
Wiesz co ogolnie Bebilon jest produkowany w Irlandii :tak::tak::tak:
Przekonalam sie o tym teraz bedac w Polsce.
Zabralam ze soba 5 puszek Aptamila (moj syn pije to mleko) i mi braklo!
Maz mial mi doslac jeszcze 2 puszki,ale widamo jak poczta polska chodzi :angry:
I chcial nie chcial musialam kupic w Polsce cos czym moglam go nakarmic.
W sklepie studiowalam wszystkie rodzaje mlek i okazalo sie,ze Bebilon to odpowiednik Aptamila.Zreszta opakowania sa identyczne,ten sam system zamykania wieczka,misiu narysowany na opakowaniu.A na odwrocie napis "wyprodukowano w Irlandii"
Roznia sie firmy bo Bebion ma Nutricia a Aptamil Milupa,ale mysle ze ty tylko kwestia prawna.
Znalazlam cos takiego :
Aptamil Special Milks - Aptamil
I cos takiego:
[FONT=Arial CE, Arial, Helvetica, Helvetica CE][SIZE=-1]
Żywienie sztuczne niemowląt

W tym sposobie żywienia mleko matki jest zastąpione mlekiem krowim. [/SIZE][/FONT][FONT=Arial CE, Arial, Helvetica, Helvetica CE][SIZE=-1]Nie używa się już mieszanek opartych na mleku krowim rozcieńczonym. Dla zapobiegania ujemnym skutkom karmienia mlekiem, używa się obecnie szeroko dostępnych mieszanek z mleka modyfikowanego, których skład jest w mniejszym lub większym stopniu upodobniony do mleka kobiecego.
Istnieją dwa rodzaje mleka modyfikowanego: przystosowane składem dla dzieci w pierwszych dniach i tygodniach życia niemowlęcia (mleko początkowe) oraz mleko przeznaczone dla niemowląt po 4-tym miesiącu życia (mleko następne) (Bebiko, Laktowit, Bebilon Aptamil, Humana, Nan i inne).
Mieszanki mleczne zawierają mleko modyfikowane oraz dodatek kleiku ryżowego lub gryczanego (Bebiko 2R, Bebiko 2GR, Laktowit 2R/2GR i inne).
Dziecku karmionemu sztucznie mlekiem modyfikowanym podajemy w 4-tym miesiącu życia soki owocowe (z jabłek, marchwi).
[/SIZE][/FONT]

Do góry