reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Dzieki Dziewczyny za info:-). Te kosmetyki Nivea to kupię, bo uwielbiam ich zapach (mam nadzieję, że dzidzi też przypadną do gustu:-)).

Sim77 trzymam kciuki i rozdwajaj nam się:-).

reklama
dziekuje wam dziewczyny za szybka odpowiedz, musze pomyslec nad tym APTAMILEM PREJOMIN, bo inne odpadają przez ta cholerna alergię, moze ktoras z was ma doswiadczenia z w/w mlekiem, czy ono tez jest tak gorzkie jak NUTRAMIGEN? wiem, ze Nutramigen mozna zakupic bez recepty, nie wiem jak to z tym Aptamilem-musze sie rozejrzec, a ostatnio taka bura pogoda, ze strach z domu wyjsc.
magdalena 81 hej, odnosnie twoich pytan to wiem, ze tu w irlandii nie praktykują podawania niemowlętom witamin np. D3 czy K, wiec jesli chcesz je podawac swojej kruszynce zaopatrz sie w nie w Polsce, ale najlepiej skonsultuj to ze swoim lekarzem. co jeszce moze ci sie przydac to witaminy dla ciebie, niezbedne w okresie karmienia piersia, tu tez sa, ale bardzo mały wybor, herbatka laktacyjna-na kryzysy podczas karmienia( o ile zamierzasz karmic naturalnie). nie zaopatruj sie w chusteczki, bo nie wiadomo jak twoje malenstwo na nie bedzie reagowac,moga go uczulac i bedziesz musiala szukac nowych-to roznie z maludami bywa.
najlepiej wybierz sie do apteki i popros farmaceute o pomoc w "skomponowaniu" mini apteczki dla maluszka, choc w sumie wiekszosc rzeczy jest dostepna tu w Irlandii, ale np. popytaj o masci na odparzenia pupy, czy specjalne kosmetyki pomocne przy potowkach. moze ci sie przydac spirytus do pepuszka, lub gencjana(ale bardzo plami) tu zalecaja przemywac pepuszek woda, co dla mnie jest totalna bzdura, ja tak przemywalam i dlugo sie goil w koncu sięgnelam po spirytus i szybciutko wysuszylo kikutek.popytaj tez o plyny,kosmetyki do higieny intymnej po porodzie( ja uzywalam tylko wody z sola) ale moze ci cos poleca.na pewno ci pomoga jak powiesz o co ci chodzi.w koncu znaja sie na tym najlepiej.
to chyba wszystko, zreszta tu wiekszosc rzeczy jest dostepna tylko czasami trzeba polatac i poszukac irlandzkich odpowiednikow.Pozdrawiam
CZESC JESTEM NOWA JESZCZE NIE W IRLANDI ale na wakacje zjezdzamy do meza i nurtuje mnie niepewnosc czy dostane tam właśnie NUTRAMIGEN mój synek ma 2 latka i potworną alergie pije tylko ten preparat.prosze o jakies wskazówki czy dostane je w aptece bez recepty czy musze miec recepte?z góry dziekuje.

magdalena77 z tego co mi powiedziala babka w jednej aptece, to chyba mozna zakupic NUTRAMIGEN bez recepty, pytałam, bo juz mie sie konczu karta medyczna, a na nową nie mam juz szans, jeszcze mam 4 puszki, wiec jak mi sie skoncza to zobacze czy faktycznie mozna je nabyc bez recepty.

Witam, no to niby dzis ten wielki dzien (chociaz ostatnio lekarz stwierdzil,ze 1marca) czuje sie ok mam nawet straszna ochote na zakupy i chyba pojade zaraz kupic pare swieczuszek i rameczek i takie tam uwielbiam takie duperelki pewnie jak kazda z nas:tak:
Mam nadzieje, ze nie zostalam sama w dwupaku.......ciekawe co u dziewczyn???pozdr

Powodzenia emeralda:-). Trzymam kciuki:-).
Kurczę, truno jest mi wyobrazić sobie TEN dzień, jak juz kiedyś pisałam, nie wszystko jeszcze do mnie dociera.... Niby to, że będe miała Szkraba jest już oczywiste, a jednak wciąz czasami nierealne:-).

kamcia dzieki, napewno sie z nia wybiore wkrotce na basen

han@h tez nie pomoge. Mialam cytologie, ale u Irlandki i zupelnie nie zwrocilam uwagi czym to robila.

Maz juz wyjechal, a ja siedze i sie smuce, tak bardzo nie lubie, gdy jestem sama :/

han@h z tego co kojarze to to zwykla wata

co do Nivea to tylko w bootsie raz widzialam cos a tak poza tym to nic

za wszystkie rozdwajajace sie trzymam kciuki.

u nas szykuja sie zmiany ale narazie milcze zeby nie zapeszyc.

reklama
Do góry