dziekuje wam dziewczyny za szybka odpowiedz, musze pomyslec nad tym APTAMILEM PREJOMIN, bo inne odpadają przez ta cholerna alergię, moze ktoras z was ma doswiadczenia z w/w mlekiem, czy ono tez jest tak gorzkie jak NUTRAMIGEN? wiem, ze Nutramigen mozna zakupic bez recepty, nie wiem jak to z tym Aptamilem-musze sie rozejrzec, a ostatnio taka bura pogoda, ze strach z domu wyjsc.
magdalena 81 hej, odnosnie twoich pytan to wiem, ze tu w irlandii nie praktykują podawania niemowlętom witamin np. D3 czy K, wiec jesli chcesz je podawac swojej kruszynce zaopatrz sie w nie w Polsce, ale najlepiej skonsultuj to ze swoim lekarzem. co jeszce moze ci sie przydac to witaminy dla ciebie, niezbedne w okresie karmienia piersia, tu tez sa, ale bardzo mały wybor, herbatka laktacyjna-na kryzysy podczas karmienia( o ile zamierzasz karmic naturalnie). nie zaopatruj sie w chusteczki, bo nie wiadomo jak twoje malenstwo na nie bedzie reagowac,moga go uczulac i bedziesz musiala szukac nowych-to roznie z maludami bywa.
najlepiej wybierz sie do apteki i popros farmaceute o pomoc w "skomponowaniu" mini apteczki dla maluszka, choc w sumie wiekszosc rzeczy jest dostepna tu w Irlandii, ale np. popytaj o masci na odparzenia pupy, czy specjalne kosmetyki pomocne przy potowkach. moze ci sie przydac spirytus do pepuszka, lub gencjana(ale bardzo plami) tu zalecaja przemywac pepuszek woda, co dla mnie jest totalna bzdura, ja tak przemywalam i dlugo sie goil w koncu sięgnelam po spirytus i szybciutko wysuszylo kikutek.popytaj tez o plyny,kosmetyki do higieny intymnej po porodzie( ja uzywalam tylko wody z sola) ale moze ci cos poleca.na pewno ci pomoga jak powiesz o co ci chodzi.w koncu znaja sie na tym najlepiej.
to chyba wszystko, zreszta tu wiekszosc rzeczy jest dostepna tylko czasami trzeba polatac i poszukac irlandzkich odpowiednikow.Pozdrawiam