reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Emeralda- wiem ze to czekanie to jest najgorsze, ale ciesz sie ostatnimi dniami. Dzidzi napewno nic sie nie stanie, a nie podejrzewam ze gdyby cos sie dzialo w tym juz poznym okresie puscili by Cie do domu ot tak sobie. Dziwni oni tu sa, ale ja wychodze z zalozenia ze skoro tyle tu tych dzieci lazi po uliacach to chyba nie ma tragedii :-p
Anineczka- to ja sie jutro postaram, a ty trzymaj kciuki;-)
sim77- :-D a ty !! termin porodu mam na jutro. w zeszly wtorek mialam badanie usg i ginekologiczne- podano mi juz zel na rozmiekczenie szyjki, a domyslam sie iz spowodowane to jest waga groszka!! Na ostatnim usg wyszlo, ze juz wazy 4093:szok::szok::szok: Cos mi sie wydaje jednak, ze to babsko co mi robilo usg zle go zmierzylo:baffled: 15 minut starala sie to zrobic, groszek moj jakto zwykle u niego bywa zaczal sie rzucac tak bardzo, ze az uniemozliwilo to zrobienie szybkiego usg. Wogole to boje sie o to czy on aby nie bedzie wiekszy:szok: Mam nadzieje ze nie... no i mam nadzieje ze zrobia mi jutro usg:confused::baffled::dry:
Larcia- ja juz wczoraj spedzilam calkiem mile zakupki:-p Dzis sobie posiedzimy, pogadamy:-D Kolacji nie robie, bo wogole to zastanawiam sie czy jesc cokolwiek do jutra, skoro nie robia lewatywy:-p

reklama
Paulineczka.....trzymam kciuki i powodzonka

Dzieki dziewczyny moze i zawsze mnie tak traktowali tylko dzisiaj jakos mnie to mocniej dotknelo bo tak z drugiej strony patrzac to tez co oni maja robic w tej ostatniej fazie teraz to juz faktycznie tylko na porod czekac a nie mierzyc i macac ten moj brzusio caly czas:tak: a wywolywac beda 10tego jakby nic sie nie dzialo i taki dal mi termin.Tyle szkrabkow sie tu rodzi bez problemow a podejrzewam ze wszystkie kobitki tak traktuja...............

Ah my i nasze humorki.....przespalam pol dnia i juz mi lepiej:-)

paulineczka nieprzejmuj sie to normalne ja tez tyle czekalam w szpitalu ale lekarz chyba wie przerabia troche tych matek w ciazy w swoim zyciu i moze na poczatku zle ocenili termin porodu wiesz skoro cie zmierzyl i mowi ze jeszcze nie... oni usg raz tylko robia norma!! a sluchaj jak bedziesz czula ze to ten dzien wody ci odejda itp to jedz do szpitala i tam cie przyjma. nie denerwuj sie niepotrzebnie szkodzi dziecku i tobie.
dzieki za rade mam nadzieje ze bedzie pil wode
powodzenia

Kurcze dziewczyny dzis w nocy zaczelo cos sie u mnie dziac. Bolal i boli mnie brzuch tak jak na okres tylko zdecydowalnie mocniej. No i pojawil sie taki zolty sluz:baffled: Na 2 mam do szpitala teraz sobie mysle, zeby doczekac. Mysliscie ze to moze juz to??

Witaj to juz takie objawy sa ze za niedlugo zacznie sie dzidzia sie juz szykuje na Świat ju mnie tak sie zaczynalo najpierw bole brzucha a wieczorem mi wody odeszly.Pozdrawiamy i życze powodzenia,Duzo zdrowka .

reklama
Ja tylko na chwilke. ZOstala mi godzina i 15 minut. Mam skurcze tak co 10- 6- 10 minut jakies takie nieregularne. Sluz mi nadal wychodzi, ale w takich malych ilosciach. Spakowane juz mam wszystko, zaraz chyba dzwonie po taxowke i jade:-pPozrawiam was wszystkie i wybaczcie jesli nie bede obecna kilka dni:-pAhha no i trzymajcie za mnie kciuki.

Do góry