reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Rosania - GRATULUJE!!! Bedzie dobrze! ja niedlugo zdam Tobie dokladna relacje - po porodzie!!!
Mialam podobna sytuacje do Ciebie, nie mialam okazji ani pozegnac sie z babcia ani byc na jej pogrzebie. O mojej ciazy dowiedzialam sie na kilka dni przed jej smiercia - rodzice zdazyli jej o tym powiedziec.
Dobrze, ze lecisz dopiero za 4 tyg (przez pierwsze 3 miesiace nie powinno sie latac). Zrobisz sobie wszytkie badania i bedziesz spokojniejsza! (ja tez tak zrobilam :) )
Zycze duzo sil i OPTYMIZMU!!! i dbaj o siebie!!! :-)

reklama
Witam
Mi przed porodem brzuch się nie obniżył i czułam ruchy do samego końca, więc nie u każdej mamusi dziecko sie uspokaja przed porodem...

Pogoda okropna, miałam wyjść i pozałatwiać parę spraw ale siedzimy w domku :-(

Kamcia no własnie zastanawiam się jak jutro dojdziemy do tej biblioteki jak bedzie tak wiało i lało i obmyślam w co ubrac i zawinać urwisa, ostatnoi cały czas nam zwiewało folie przez ten wiatr :confused:

Witam sie 2w1:tak: Powoli podnosi mi sie cisnienie. Moze to juz ostatni dzien pobytu mojej dzidzi w dotychczasowym domku:-D Kurcze to juz tylko pare godzin. :-) Az mi sie wierzyc nie chce, jeszcze niedawno mowilam M. ze straszne to ze trzeba czekac tyle czasu, a tu masz ...to juz chyba jutro :-) Obajawow u mnie brak , wiec chyba zakonczy sie wywolywaniem porodu.

Hej Dziewczyny.Bardzo dziekuje za odpowiedzi,odrazu jestem spokojniejsza. Naprawde nieocenione jest to forum.Czlowiekowi lepiej sie zyje ze swiadomoscia ze ktos bezinteresownie pomoze. Musze leciec po starszaka do szkoly wiec narazie znikam,ale napewno bede zagladac do was jesli mozna.Wszystkim mama NA OSTATNICH NOGACH zycze szybkiej akcji porod. Trzymajcie sie dziewczyny pa

WKONCU jestem. Odcieli Nam neta, bo okazalo sie, ze zapomnielismy zaplacic rachunek!!!SZOK!Skleroza w tak mlodym wieku....No, ale juz wszystko dobrze:)
Rodzice pojechali, maz leci w czwartek do usa, wiec zostaje sama z coreczka na caly tydzien.LABA!Zero sprzatania i gotowania :) :) :)

Rosania- GRATULUJE SERDECZNIE!!!!!!!!!!Duzo zdrowka!

Paulineczka trzymam kciuki za jutro.To takie ekscytujace:) Spedz dzis z mezem mily wieczorek we dwojke. Ja nie mialam takiej szansy, bo zaplanowalismy ostatnia niedziele "wolnosci" z mezem, a w sobote zaczelam rodzic.Wiec wieczor spedzielismy w 3 :):):) Niczym sie nie martw, zobaczysz jakie to szczescie !

moniadan witam na forum :)

sim77 to juz lada chwila!Jak ja to mowie "probne" skurcze sa juz oznaka zblizajacego sie porodu DUZYMI KROKAMI. Powodzenia

rosania gratulacje!!!!

monia to jest blisko od ciebie spotkajmy sie koło kościoła0 10.20 a malego ubierz cieplo to zajmie max 8 min dojscie od ciebie.

mamuśki mam pytanie czy można dopajać dzieci w nocy herbatkami czy lepiej woda jak wy to robicie?

a tu sa zdjęcia z naszej ostatniej wycieczki:)
pozdrawiam

Załączniki

• 100_1771zzzzzzzzzzzzz.JPG
    100_1771zzzzzzzzzzzzz.JPG
    89,3 KB · Wyświetleń: 37
  • 100_1792zzzzzzzzzzzz.JPG
    100_1792zzzzzzzzzzzz.JPG
    131,6 KB · Wyświetleń: 34
Hejka kochane wlasnie wrocilam ze szpitala i jestem wciekla jak nie wiem na tych ........nie wiem juz jak ich nazwac bo lekarzami to raczej oni nie sa.......Otoz poszlam dzis i nawet usg mi nie zrobnili nasiedzialam sie 3godz i tylko pomacali mi brzudszek zmierzyli cm i posluchali serduszka a potem najlepsze mi powiedzieli do zobaczenia za 2 tyg:no: a ja na to ze ja mam termin na 28lutego a on wyciagnal te swoje koleczko i mowi o tu to jakas pomylka 2 marca to pani termin, ja tam juz nic sie nie odzywalam bo to wkoncu nie wielka roznica ale mowie ze za 2 tyg to bedzie ok 10 marca i troche przy poznawo na nastepna wizyte i ze powinnam miec jedna w terminie porodu(tak myslalam) on do mnie ze jak bardzo chce to moge za tydz do Gp isc a do niego dokladnie 10marca mam wrocic bo to pierwszy dzidzius i nie beda sie spiedszyc bo pewnie przenosze a z wywolaniem nie beda sie tez spieszyc......:baffled: jakos nie mila ta wizyta dzis byla a jak do tej pory to bylam nawet zadowolona jakos nie spodziewalam sie ze tak na pastwe losu na sam koniec cie zostawia........oj moze ja dzisiaj nie jestem w nastroju jakos zle spalam a i ta pogoda!!!!!!!:sorry2:

Rosania..............GRATULUJE z calego serducha.............

Paulineczka - dlaczego masz miec wywolywany porod - ile juz jestes po terminie? Mi powiedzieli, ze wywoluja dopiero po 2 tyg jak minie termin

Emeralda - to wspolczuje!!!!!!!! 3 godz czekania i takie potraktowanie, powinni sie domyslis, ze skoro to Twoje pierwsze dziecko pewnie bardziej sie przejmujesz i wymagasz wiecej wyrozumialosci! Ja ide w srode - zobaczymy...:baffled:

pozdrawiam

rosania gratulacje!!!!
mamuśki mam pytanie czy można dopajać dzieci w nocy herbatkami czy lepiej woda jak wy to robicie?
Najlepiej woda!
Herbatka zawiera cukier,ktory moze wywolac prochnice!
Woda jest najzdrowsza i najlepsza :-)
Sliczne zdjecia a Oliwier juz taki duzy :szok::szok:
A pamietam jeszcze jak byl w brzuszku :-D:-D

Emeralda nie stresuj sie tak.To przykre,ze tak Cie potraktowali :angry:
Ale o ile pamietam to lekarze tez tak do mnie podchodzili ;-)
A o usg na koniec zdrowej ciazy zapomnij :tak:
No chyba ze masz jakies przeslanki ku temu np.polozenie posladkowe,miednicowe itp.
Paulineczka jak sie jutro urodzi Groszek to bedzie z tego samego dnia i miesiaca co ja :-D
Trzymam kciuki za Ciebie i syneczka :-)

reklama
popieram anineczke- zbyt duza ilosc herbatki wywoluje prochnice.Moja 2 letnia herbatoholiczka bratanica juz ja ma i teraz chodzi do dentysty!W wieku 2 lat!
Lepiej wode :)

Do góry