reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
moze nie powinnam sie wtracac ale nie odebralam tego co napisala h@nah w sensie materialnych strat. Bardziej ile nacierpiala i jak dlugo miala nadzieje.
H@nah bardzo Tobie wspolczuje ale jak widze masz synka!!!!! ma juz 9 miesiecy - super.
a ja odebralam to tak jak napisalam Simm ...:-(... dla niej najwazniejsze bylo to iz nie wydalaby fury kasy... caly czas probuje udowodnic iz w polsce za wszystko trzeba placic a tu ma Mc i ma wszytko za free i chyba tu jest jej problem pieniadze sa piorytetem w zyciu ...dobrze ze ma zdrowego synka

Tak masz racje, polskie kliniki to swietny biznes...dlaczego tylko nie skierowane rowniez dla Irlandczykow, Czechow, Litwinow i innych? A bo dlatego ze tamci inni nie sa lekomanami i nie lataja z pierdolami do lekarzy. I malo ktory kobieta w ciazy da sobie wmowic ze jest chora na ciaze i ze trzeba to wszystko jakos leczyc. I biznes lupienia rodakow z kasy kwitnie.
Co do lekarzy to nie przesadzalabym z tym ich wyksztalceniem i latami praktyk. Szczepionke na raka szyjki macicy wynalazl akurat Irlandczyk pracujacy w Anglii :-). Jakos nie slyszalam o wielkich odkryciach polskiej medycyny :-). Na superspecjalistyczne operacje tez jezdzi sie wszedzie indziej ale nie do Polski. Rozdzielanie blizniat syjamskich odbylo sie w kraju trzeciego swiata :-). Do nas co jedynie to jakies dzieci ofiary wojny dla reklamy przywoza ze niby ich u nas ratuja :-D
Co do Irlandii to tu inny system. Lekarz z I st specjalizacji polskim moze tu byc az tylko GP. W Polsce wystarcza ten stopien by byc specjalista, tu niestety nie. Zeby sie zwac specjalista trzeba ich miec miminum dwa :tak: i zeby pracowac w szpitalu irlandzkim polski lekarz musi miec conajmniej II st. specjalizacji. Chyba nie sadzisz ze ci co tu przyjechali maja po II stopnie? Dlatego tu moga byc jedynie specjalistami w polskich klinikach bo w irlandzkich sa to tylko GP :-D
nic juz nie pisz kochana .................. twoja klawiatura wiele zniosla i zniesie :-D:-D:-D Brawo za podejscie do zycia:-(

Dobrze to odebralas. Tez wydalabym kazda kase dla dziecka, ale...czasem niektore rzeczy sa zupelnie bezsensowne. I wlasnie ta cholerna nadzieja, oczekiwanie, strach...i tysiace innych rzeczy ktorych nie da sie ujac w slowa. Mysle ze to wlasnie jest ochydne...brak powiedzienia sobie stop, to nie ma sensu i do tego wyludzanie wlasnie kasy ...bo mysle ze lekarz dobrze wiedzial ze nic z tego nie bedzie.
bo nikt tak naprawde nie ma takiego prawa powiedzic stop .. tylko Bog.. ale to sa sprawy chyba za powazne jak na twoj rozumek...zaden lekarz chodz by mial niewiadomo jak wiedze ... nie da ci nigdy gwarancji :-(zalosne rozumowanie... ehh bywa i tak.

Jak widze nie masz jakis inteligentnych przykladow osiagniec polskiej medycyny ...
a reszta to ...co pacjent to historia...
Chwala ze mam wybor gdzie sie leczyc. i niech kazda z nas tez sie cieszy...jak jej odpowada polski, niech bedzie ze polski. Jak irlandzki, niech bedzie irlandzki, jak chinski, niech bedzie chinski. Najwazniejsze by miec wybor :-)
twoim przykladem inteligentnym ... jest wynalezienie szczepionki na raka szyjki macicy przez irlandczyka pracujacego w angli.... och dziewvczyno...przy takim nakladzie finansowym jaki maja lekarze tutejsi i ci z angli to sie nie dziwie ....idz do Gp izapytaj sie o krew pepowinowo to zrobi wielkie oczy ...bo co to jest .. :nerd::szok:

reklama
Wiesz, h@nah, ciekawe co byś mówiła gdyby lekarze nie zajęli się Tobą odpowiednio, nie przepisywali DROGICH leków na podtrzymanie itp. Z tego co napisałaś, zrobili wszystko co mogli......
Ja też Twoją wypowiedź odebrałam jako żal nad wydanymi pieniędzmi, sorry, ale tak to wygląda.
Poza tym, cytuję ''Gdyby to bylo tu pewnie w 5-6 tyg bym poronila i nie nie zylabym przez tak dlugi okres nadzieja, nie mialabym koszmarnych dolegliwosci, nie wydalabym fury kasy w bloto''. Jestem w szoku, nie wierzę własnym oczom. Ta ciąża, o której napisałam, jest moją drugą-pierwszą straciłam na początku ubiegłego roku, chociaż nie zmienia to postaci rzeczy- w momencie kidy dowiedzialam się, ze jestem w ciązy traktowałam "to coś" w środku jako moje dziecko, maleńkiego człowieczka i strata, bez względu na to w którym tygodniu, byłaby ogromną tragedią. No ale co człowiek to inne podejście.

Mi polskie kliniki nie przeszkadzają, niech sobie własciciele robią interesy, a jeżeli przy tym mogą mi pomóc, to bomba, ja jestem za. A dlaczego są stylko polskie?? Pewnie dlatego, że jesteśmy w Irl najwiekszą mniejszością narodową....

Sim77, trzymam kciuki i obyś już niedługo tuliła maleństwo:-).

Pozdrawiam Mamuśki obecne i przyszłe:-).

Do góry