reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Skoro bylas w tym szpitalu co ja i wiesz ze bylo inaczej...to niech tak bedzie. Gdybys troche czytala gazet to bys wiedziala jaka afera byla o tym w prasie.
Co do reszty to jestes pewna? Moze troche sie na ten temat dowiedz zanim oddasz sie w czyjekolwiek rece.
Ja niestety za wiele sie wylezalam i wyleczylam w polskich szpitalach by byc nimi zachwycona. I tym razem o wszystko mi chodzi i o nadzieje, czas i o kase rowniez ktora poszla do kieszeni panstwowej sluzby zdrowia ;-).
A na moje dzieci wydam kazde pieniadze i zapewnie im najlepsza z opiek mozliwych...dlatego szerokim lukiem od konowalow.
Tak jak mowilam...co kobieta to historia.
tak sie wlasnie zastanawiam nad tym wszytkim a czy przypadkiem twoje dziecko ciebie teraz nie potrzebuje bo z moich obserwacji to jak narazie nic nie robisz tylko stukasz w klawiature ..ja nie wiem czy moglabym sobie pozwolic na przesiadywanie przy kompie majac tak male dziecko ... pomimo tego ze jestem swietnie zorganizowana;-).. no ale coz twoje spotrzezenia i to ze siedzisz nos top przy klawiaturze mowi wszystko za siebie...
MYSLE ZE POWINNYSMY SKONCZYC TO BEZSENSOWNE BICIE PIANY.. NAWET Z TEGO WZGLEDU IZ JA JUZ NA TO CZASU NIE MAM GDYZ MOJE DZIECI ZE SZKOLY WRACAJA NIEBAWEM...

reklama
Rozumiem ze brak ci argumentow wiec wchodzisz z buciorami na moje prywatne podworko :)
No przepraszam Cie...ale co niby moj czas ma do tego? Zazdrosna ze mam czas? Moze nie wszystkie kobiety sa takie rozlazle i leniwe jak ty, i potrafia sobie racjonalnie zorganizowac czas by na wszystko go miec?
No i chyba slyszalas o takich instytucjach jak niania, zlobek, sprzataczka itd. Skad wiesz jak u mnie to wyglada? Od razu zalozylas ze sie katuje samym faktem posiadania dziecka. Nie wszystkie kobiety bedace w Irlandii siedza na dupie zachwycajac sie swoim brzuchem lub tylko nianczac dzieci. Niektore nawet pracuja zawodowo i zarabiaja pieniadze, maja wlasne firmy. Nie oceniaj wedlug siebie bo zupelnie mnie nie znasz.
Swoja droga czemu ty sie nie zajmujesz swoim i skad ty masz tyle czasu? I nie opowiadaj...szczerze powiedziawszy mnie to nie interesuje. Nawet znajomej sie nie pytam skad ma czas....ale widocnie taka wscibska jestes ze kazdemu musisz w pielesze zagladac.
Rozumiem ze u ciebie we wsi to normalne. Tam skad ja pochodze to sie ludziom do garkow i w prwatne zycie nie zaglada oraz z tego co i jak sie robie nie rozlicza. Zacznij myslec troche po swiatowemu skoro juz w ten swiat wyjechalas :)
Alez alez moja panno ty sie tutaj swietnie odkrylas i pokazalas jakiego pokroju jestes kobieta i co jest dla ciebie piorytetem w zyciu...malo wiesz na temat tutejszej sluzby zdrowia .. i mysle ze jestes jedna z nie wielu ktore sa tak zadowolone jak ty z tutejszej opieki .. i czytaj ze zrozumieniem.... koncze pisanie z Toba gdyz wlasnie przychodza ze szkoly moje dzieci ktorym wole posiecic czas niz pisac z Toba .. i czytac te twoje bzdety pochwalne na temat tutejszej slzby zdrowia hahahaahahahahaahahahaha ktora w twoim mniemaniu jest najlepsza i lepszej nie ma ...:szok::szok::szok:

nie byłomnie kilka dni a tu sie niezła konwersacja zrobiła:) trzeba rozluznic sytuacje:)

Spotkania w comunity centre sa co wtorek o 10.30 i zapraszam wszystkie mamy z Galway byłoby fajnie sie spotkać i pobawić z dziećmi tym bardziej że ostatnio pogoda dopisuje.Za kilka tyg wybieramy sie razem na basen na salthilu z dzieciaczkami takze bedzie fajna zabawa.

aniay bedziesz jutro hi widze ze tez duzo ostatnio nie pisałas:)

pozdrowienia

Spotkania w comunity centre sa co wtorek o 10.30 i zapraszam wszystkie mamy z Galway byłoby fajnie sie spotkać i pobawić z dziećmi tym bardziej że ostatnio pogoda dopisuje.Za kilka tyg wybieramy sie razem na basen na salthilu z dzieciaczkami takze bedzie fajna zabawa.

pozdrowienia

To ja jutro postaram się tam wpaść, tylko mąż musi mi wytłumaczyć jak tam dojść
Do zobaczenia

Daruj sobie obrazanie mojej osoby, ocenianie i wlazenie w moje prywatne zycie, czas wolny. Rozumiem ze jak nie masz zadnych argumentow to wyjezdzasz z inwektywami.
Nie tobie oceniac kto co wybiera i dlaczego tak wybiera. A do moich priorytetow to Ty masz jeszcze bardzo daleko by je poznac. Nie baw sie w psychologa bo mnie bawisz :-)
Nigdzie niczego nie zachwalalam...czytaj ze zrozumieniem. Rozumiem ze raport Min Zdrowia ktytykujacy stan polskiej sluzby zdrowie tez nie jest prawdziwy...bo Ty...i Twoje ciaze byly super panstwowo prowadzone hahahahahahahahahahahahaha. Nie znam nikogo kto by tak ciaze prowadzil w Polsce...Jestes pierwsza bohaterka :szok::szok::szok::szok::szok::szok:. I dlatego z tej wspanialosci przyjechalas tutaj rodzic? Nie odpowiadaj nawet.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja przynajmniej swiadomie wybralam wg mnie lepszy swiat, lepszych lekarzy i sluzbe zdrowia dla mojego dziecka. Ucieklam od konowalow.
A Ty wbrew temu ze kazda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej wybierasz jednak gorsze miejsce, gorszych lekarzy i gorsze szpitale i ba...publicznie to glosisz, ze bedziesz rodzic przy lekarzach ktorzy sa gorsi:-D. To chyba cos z Toba nie tak.
Nie znam nikogo kto majac wybor lepszy szpital i gorszy szpital wybiera gorszy. No ale coz...co kobieta to historia. Twoja sprawa dlaczego tak wolisz i wcale nie zamierzam tego negowac i wnikac po co to robisz, niech kazdy robi co i jak chce.
Ja chce dawac mojemu dziecku to co najlepsze wg mnie, a Ty??? Pozostawiam ocene Tobie samej.
heheheeh ktory to juz raz dopisujesz i edytujesz ten tekst .... dalej uwazam ze sie spalasz nie potrzebnie ... zajmij sie dzieckiem pani madra a nie siedzisz i jad wylewasz hahahahahahahahahahahahah .... i co zmienisz kolejnym postem ???marna opieke w treakcie ciazy w irlandii .. ?????itp. chora jestes moim zdaniem i nie potrafisz rozmawiac :-)

oj rany julek ale glosno na naszym forum -
a co do polskich lekarzy to chyba kazdy wie jak jest jedni sa sumienni i dobrzy inni jak sie nie zaplaci nic nie zrobia-i to samo dotyczy pielegniarek.ja takze stracilam dziecko w 9 tyg i to bylo najgorsze co moglo mnie spotkac b to przezylam,a opieke w szpitalu a zwlaszcza badania na patologi koszmar zero intymnosci musialam sie rozebrac przy 10 chlopa i nie to ze tak sie zajmowali moim stanem zdrowi tylko sobie gadali o swoich pierdolach,dodam ze jeszcze krwawilam to naprawde czulam dyskomfort jak cholera.

reklama
Do góry