reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Iwka Alergologa w irlandii nie uswiadczysz, oni tutaj na alergie machaja reka i tyle, jedynym sposobem to trafic na jakiegos sensownego pediatre, albo molestowac swojego GP, niestety z doswiadczenia wiem ze oni tu alergiami kompletnie sie nie przejmuja.

reklama
Rosania- folic acid w absolutnie kazdej aptece!!

SIm77
- umowilam sie juz na jutro w Cork- na usg jamy brzusznej a dotyczy ow probem mojego meza :angry::confused::baffled:
Moje rzeczy juz mam spakowane, a dzidzi leza w komodzie i czekaja tylko na wrzucenie do torby, bo niechce zeby sie w torbie gniezdzily. Skurczybyka nie mialam jeszcze ani jednego:baffled: we wtorek ide na usg, na ktorym maja zbadac wielkosc dzidzi i jak bedzie duza to chyba nie przechodze terminu:confused: (w 33 t.c. wazyl juz 2700). Tez juz mi ciezko, w nocy nie moge spac, ciezko mi sie obaracac wogole juz mi ciezko chodzic, ale mam nadzieje ze to juz kwestia tlyko kilku dni moze i godzin.

Iwka O.- idz po porade do jakiegos polskiego lekarza, a on napewno da Ci skierowanie na badania (bo chyba je tu robia:baffled::confused:) z alergia nie ma zatow raczej.

Dziewczyny powiedzcie mi czy w Irlandii robia wogole ktg>??????:confused::confused::confused:

hej sim77 wieki mnie tu nie bylo ale juz jestem tak bylismy zajeci przeprowadzks i wogole urwanie glowy ze wszystkim jak sie czujesz pamietam ze mamy termin blisko siebie ja juz pelna nerwica torby spakowane i odliczamy...........czuje sie ok ale strasznie sie boje wczoraj bylismy na zajeciach szkoly rodzenia i widzialam sale i te wyrko i wszystkie te przyzady..........:baffled:strach sie bac, pokoik juz gotowy zakupy tez zrobione i zostalo czekac................wojna nerwow normalnie........pozdr

Emeralda- moze trzeba bylo nieogladac tych przyrzadow:baffled::-p Ja ich niewidzialam w zyciu i moze dlatego sie nie boje az tak bardzo, poprostu mysle sobie ze bedzie bolec, ale przestanie......;-)a dzidzius juz ze mna zostanie:-) Chyba bym sie bardziej bala jakbym widziala "te" przyrzady, a tak mam spokoj:-p

Aha no i przypominam moje pytanie o ktg?/ Czy je tutaj wogole ktokolwiek wykonuje??

Hej dzieki za rade przeszlam z sojowego mleka do zwyklego wszycy w rodzninie wterdzili ze szukam choroby u dziecka .Sama ograniczylam mu bialko bo widzialam ze cos sie dzieje z nim nie tak teraz przyleciala siostra i potwierdza moje obawy.

Tak oczywiscie wykonuja. Jeszcze bedzie cie trafiac jak co chwile beda cie to tego ustrojstwa przypinac :)
Nie chce byc niegrzeczna ale nie uwazajcie Irlandii za trzeci swiat. Lekarze i polozne sa tu ksztalceni i wiedza jak odbierac porody i wykonuja konieczne badania jesli potrzeba.
Fakt,opieka wyglada inaczej niz w Polsce, ale niestety nigdzie w Europie nie leczy sie tak zacofanie ciazy jak w Polsce. Dlatego dla wszystkich rodzacych i spodziewajacych sie...wiecej wiary. Dla niedowiarkow radze lekture artykulu o polskim szpitalu:
Syndrom otwartych drzwi
Witam
ja tez nie chce byc niegrzeczna .. ale uwazam ze przesadzasz .. . ja nawet nie probuje porownywac Irlandzkich wyksztalaconych konowalow do Polskich lekarzy bo ci pierwsi odpadli by przedbiegach ...coz to za stwierdzenie ze nigdzie w Europie nie leczy sie tak zacofanie ciazy jak w Polsce?? ... skad ty masz taka wiedze dziewczyno .. czyzbys rodzila w Polsce ?? czyzbys miala problemy z ciaza w Polsce??? a moze zachlysnelas sie Irlandia ... i stad te teoria , zazwyczaj glos zabieraja osoby ktore nie rodzily w Polsce ale za to rodzily w irlandi sa zachwycone tutejsza sluzba zdrowia .. gdyz co ?? maja porownanie .. niby jakie ... chyba tylko to co uslyszaly od swoich matek albo pociotek....proponuje poczytac wypowiedzi dziewczyn ktore w obecnym czasie rodzily w tej nieszczesnej Polsce przy tych nie douczonych i zacofanych polskich poloznych i lekarzach !!!;-)

Witam
Jestem tu nowa
W Irl jesteśmy od 3 tygodni, mam 2 letniego synka, mieszkamy na Castle Park
Mam pytanie, czy nadal spotykacie sie w tym community center, jeśli tak to w jaki dni, chętnie bym sie tam przeszła
Pozdrawiam Monika

reklama
Do góry