reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Rosania co do kremów to każdej z nas pewnie odpowiada inny, w zależności od rodzaju cery, tak więc trudno jest doradzić. Podobnie z tuszem do rzęs, co kobieta to inne wymagania. Polecam wyprawę do Boots'a (taki nasz Rossman, tylko trochę większy i lepiej zaopatrzony), tam na pewno znajdziesz coś dla siebie, no i w razie watpliwości któraś z ekspedientek na pewno Ci doradzi. Ja osobiście używam do twarzy Nivea Aqua Beauty na zmienę z Dove samooplalającym, a do rzęs Rimmel Manif'eyes.
Pozdrawiam.

Dobromir jesli nie masz nic ciekawego do powiedzenia (co widac po twoim wpisie) to po co sie wogole udzielasz ??????????????????????????

Rosania- ja rowniez polecam wyprawy do bootsa; ja chodze takze do debenhamsa. krem do twarzy uzywam zazwyczaj jakis hypoalergiczny: nivea, dove, vichy. Tusz mam aktualnie lancome flexicils (czy jakos tak sie nazywa) ale nie polecam:baffled::crazy: mam zamiar wrocic do loreala- naprawde fajne maja. W kazdym z tych sklepow uzyskasz fachowa porade jesli o nia poprosisz:-pA wiec udanych zakupow.

No to sie usmialam na sam wieczor. Hihi Dobromir skad ty sie urwales?? Ty jednak przyjaznie nastawiony jestes, a juz myslalam ze.....Pozdrawiam

Przepraszam, nie zdolam nadrobic tylu sron ale czy mozecie mi powiedzic czy sa tu jakies mamusie/przyszle mamusie z Cork?

Moja maz tam jest a ja nadal mieszkam z corcia w Warszawie. Tutaj tez urodzilam moja corcie przez CC z powodow okulistycznych. Teraz tez jestem z ciazy i troche sie boje nastepnego porodu w Irlandii w Cork - czy ma ktos doswiadczenia ze szpitali w tym meiscie.

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Didi - pozdrowionka! :-)

Witam sie. Dziewczyny jesli ktoras z was jest teraz na forum powiedzcie mi czy jest gdzies w irlandii lekarz, ktory zajmuje sie wrzodami zoladka???????? Dobrze byloby zeby byl to polak (gastrolog) jesli nie to moze byc nawet hindus byleby byl pomocny

Paulineczka - jak sie masz? ja od tygodnia mam spakowana torbe, od 3 dni nieregularne skurcze i wogle juz nie mam cierpliwosci byc w ciazy!!!! Tydzien temu lekarka powiedziala ze moge urodzic na dniach... a tu nic :baffled:.
Od jutra zaczynam chodzic po schodach i skakac na pilce!

Witam ja mieszkam obok Cork w Midleton.Mam znajoma ktora rodzila w Cork w szpitalu na Wiltonie powiem ci ze bardzo se chwialila miala cesarke i mowila ze maz caly czas byl obecny przy niej .Dziecko odrazu podali jej na piers a potem mezowi dali potzymac.Bardzo se zachwalala opieke i szpital.

reklama
A teraz mam pytanko do was Mam moze wiecie gdzie szukac porady.U mojego synka coraz widoczniej ujawnia sie skaza bialkowa gdzie szukac porady u GP czy moze maja tu areologa czy cos w tym stylu .Wydaje mi sie ze musze z lekarzem skonsultowac co mu moge dawac i jak zastepowac bialko.Sama mam problemy wlasnie zwiazane z balkiem nie moge jesc serow ani myslac o jogurtach mam potem afery zeladkowe i wysypki.Wydaje sie ze moj maly ma to samo.Byl przez pewien czas na sojowym mleku ale powoli wprowadzialm mu modyfikowane juz dla dzieci nie alergicznych a z czasem jak starszy widze u niego coraz wyrazniejsza wysypke i problemy trawienne.Poradzcie co robic .Pozdrawiamy

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry