reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Pogoda faktycznie rewelacja, ja jestem dobrej myśli, wiosna idzieeeeee!!!!!!!:-):-):-):-):-)

Jakoś spokojnie tu ostatnimi czasy, to ja żeby Was postraszyć/rozbawić(??) wkleję fotkę swojego "maleńkiego":-D brzunia:happy:.
Uwaga......

grubamama0.jpg
Sliczna pileczka i taka zgrabna :tak::-D
A te gwiazdeczki to tatuaz trwaly??

A wiecie,ze kalendarzowa wiosna w Irlandii zaczyna sie 1 lutego :tak::tak::tak:

Ja teraz wyrobilam starszemu paszport w Polsce na 5 lat i tez mnie to kosztowalo 30zl;-):-)

reklama
Anineczka, gwiazdeczki są na stałe:-). Rosną z brzuniem:szok::-):szok:, ale podobno dojdą do siebie w miarę jak skóra będzie się "schodziła". Ta piłeczka to średnio zgrabna, tzn z dnia na dzień coraz mniej:baffled:. Jestem wielka, mam dwa podbródki i ostatnio w przymierzalni sklepowej nie wierzyłam własnym oczom (duże lustra wpisałam na listę moich wrogów zaraz obok wagi łazienkowej:-D). Strach pomyśleć co będzie w 9 miesiącu:szok:. Ale przynajmniej Franio ma wygodny domek:-):-).
Pozdrawiam.

Swietny tatuazyk.Powninie wrocic do swoich rozmaiarow po wyszystkim.:tak:
Moj sie zbiegl,no ale ja mam na ledzwiach i tam skora troszke mniej sie rozciaga.:sorry:

A ile juz przybralas na wadze?
Wiesz ja uwazam i moj maz zreszta tez,ze kobietki w ciazy sa bardzo sexy tak wiec nie przejmuj sie.Pewnie swojemu sie szalenie podobasz a to sie chyba liczy najbardziej.

A tak a propo do mamusiek w ciazy mam do oddania prawie caly krem na rozstepy z Mustelli ;-)
Wanienke na stojaku z przewijakiem odsprzedam za grosze :tak:
I pol paczki pampersow Huggies nr.2
A tak wogole chyba napisze osobny watek na rzeczy do sprzedania :eek::-):-D:baffled::happy:

Anineczka, dobry pomysł na nowy wątek. Ja niestety nie mam miejsca na komodę z przewijakiem, chociaż taki mebel by się na pewno przydał. Gdyby któraś z Was widziała gdzieś w sklepie przewijak nakładany na łóżeczko, to proszę o info.

Jeszcze jedno- czy tutaj w ogóle można kupić łóżeczko z wyjmowanymi szczebelkami żeby Dzidzia mogła sama wyjść jak bedzie większa?

Co do moich kilogramów, to jak było +13 :wściekła/y::szok::wściekła/y:(jakis tydzien temu), to obraziłam sie na wagę i zwaze sie dopiero przed porodem:-). A u lekarza bede zamykala oczy i prosiła zeby głośno nie mówił:-):-).

Jeszcze jedno- czy tutaj w ogóle można kupić łóżeczko z wyjmowanymi szczebelkami żeby Dzidzia mogła sama wyjść jak bedzie większa?
Hmmm wiesz,ze niewiem :no:
My 3 lata temu dostalismy nowiuskie lozeczko od kolezanki (jej synek spal z nimi i nie potrzebowali lozeczka) jeszcze zapakowane orginalnie,ktore dostali z Social Welfare.A najlepsze jest to,ze na lozeczku pisze : "Made in Poland" :szok::-D:-D:-D
No i w tym naszym lozeczku mozna wyciagnac szczebelki,ale najpierw trzeba rozkrecic te dwie ramy co trzymaja te szczeble.

A kilogramami sie nie przejmuj,zrzucisz jak bedziesz na chodzie prawie cala dobe ;-)

hej magdalena my kupilismy lozeczko tutaj i sciagnelismy cala boczna str zeby maly sobie wychodzil i wchodzil do nas na lozko bo spi z nami ale mozna kupic w argosie takie zabezpieczenie zakladane na lozko czy lozeczko zeby dziecko np nie spadlo a swobodnie zeszlo z lozka.a co do przewijakow tez jestem b ciekawa bo nie dlugo zostane ciocia i tez poszukujemy przewijaka takiego jak sa w pl.baldachim i wszystko do lozeczko to z pl paczka przyjdzie bo tutaj to jakos ubogo z tym jest.ale przewijak to bb by sie przydal bo ja np to malego na przewijaku mydlilam i bylo mi w ten sposob b wygodnie go wykapac

kamcia slicznie wygladasz i masz pieknego synka!!!!!!Widze,ze jestes z Galway,jakos wczesniej tego nie zauwazylam.Gdzie mieszkasz?

Paulineczka wykorzystuj te ostatnie chwile.To juz lada dzien, wiec wypoczywaj ile sie da :) Juz niebawem bedziesz tulila dzidziusia w ramionach.POWODZENIA!

magdalena81 chodzi Ci o to "urzadzenie", co do glowki dzidzi przyczepiaja?Ja tego nie mialam,oni to stosuja kiedy dzidzius ma problem sie pojawic na tym swiecie albo Ty jestes juz zbyt zmeczona parciem. Ale napewno nie bedziesz tego potrzebowac:) A brzuszek masz sliczny i calkiem calkiem spory jak na 25 tydzien:) tatuaz powinien wrocic do swoich rozmiarow.Ale to chyba o skory zalezy. Ja mam tatuaz na kosci biodrowej i na jak ja to nazywam "boczkach" z tylu i nic sie z nimi zlego nie stalo. Cale szczescie nie mialam ani jednego rozstepu,moja skora wyglada wciaz tak samo(alleluja:p ). Aha i my mamy lozeczko,ktoremu potem sciaga sie szczebelki i zostaje lozeczko takie normalne juz:) A takie przewijaki o ktorych piszesz widzialam w Mothercare.To sie nazywa over cot changer.Nie mam pojecia za ile.My mamy materacyk do przewijania,mozna go zabierac wszedzie po domu,gdzie akurat wygodniej przebrac.A z takiego dzidzia skorzysta 2 miesiace,bo zacznie sie na boczki wywraca i wtedy ciuuuuup.Chyba,ze mozna go sciagac i nosic gdzie chcesz,to wtedy Ok:0

U mnie teraz sa rodzice, wiec mam troche ulgi i moge poodpoczywac!

Witam sie 2w1. Tryskam kolejny dzien humorem o jakim juz dawno zapomnialam:-D Coz to moze oznaczac>>??
Aga 1401- rowniez zamierzam wyrobic paszport w pl, lecimy w czerwcu czyli najpierw musze wyrobic paszport aby sie stad wydostac.
Magdalena81- CO TO ZNACZY Z TA PRZYSSAWKA?????????????????????
Nie przejmuj sie tak bardzo, bo moja pileczka przyprawila mi juz ponad 25 kg, nie wiem dokladnie bo mnie tu nie waza :eek: Ja mam taki niby przewijak, bo na duzy nie mam miejsca - w Mother care kupilam za E20. Taka gabka obita jakas niby skora, ma ksztalt takiej niby lodeczki, wiec mysle ze sie sprawdzi. Lozeczko mam rowniez z Mother care, takie ktorego bok jest regulowany i ktory mozna pozniej sciagnac
Anineczka- kobiety w ciazy oczywiscie sa sexy, ale po ciazy zostaje im tu i owdzie i juz nikt na nie niepatrzy tak jak przedtem :eek::laugh2::laugh2::laugh2:

Witajcie.

Ja dzisiaj mam dzień leżąco-płacząco-denerwujący:baffled::baffled::baffled:....

Przewijak kupię chyba w Polsce, na allegro mozna dostać za 50 zł, ciekawe tylko ile one waza. Bede teraz w Pl, to przywioze, no chyba ze znajde w jakims sklepie tutaj. Aktualizacja - przewijak wazy okolo 3kg, wiec spokojnie zabiore go w bagazu, korzystajac z okazji zamowie jeszcze kilka rzeczy z allegro, zawsze to taniej. Bede tylko musiala troche miejsca na polska kielbase zostawic :) . Pozczątkowo nie chciałam przewijaka, ale doszlam do wniosku ze z moimi bolacymi plecami ciezko bedzie mi sie schylac nad lozkiem.

Łóżeczka z wyjmowanymi szczebelkami nie widziałam i chyba tutaj nie ma takich wynalazków, a szkoda.... W ogóle jakis maly tutaj wybor, w Polsce zatrzesienie po prostu. No i te ceny:szok::szok::szok:. Ciekawa jestem jaka w praktyce, poza marką, jest różnica między łózeczkiem za 120 euro, a takim za 300:baffled: (materac osobno oczywiście).

Larcia, co do tej przyssawki to słyszałam, ze tutejsi lekarze nagminnie stosują ta metodę. Jakoś nieludzkie mi się to wydaje, no chyba ze jest konieczne.... Potem Dzidzie przez kilka dni jak mali kosmici wyglądają:):):) Zazdroszcze Ci Rodzinki w domku. Na szczescie ostatnio udało mi się zabukować bilet za 50 euro w dwie strony i pod koniec lutego wybywam na tydzień. Znając życie to będzie bardzo intensywny tydzień-lekarze, zakupy, odwiedziny, ale to wszystko baaardzo cieszy:)

Paulineczka, ja dzisiaj odważyłam sie wejsc na wagę i mam 14 kg na plusie
zdziwko.gif
zdziwko.gif
zdziwko.gif
A jeszcze 3 miesiace przede mną
kwasny.gif
kwasny.gif
kwasny.gif

Pozdrawiam.

reklama
Pokaze wam kilka foteczek z wczorajszej wyprawy na klify. Od kilku dni sa u nas znajomi z PL i trzeba bylon ich zabrac. Oli byla juz drugi raz tam.
1. Spacerek z ciocia w centrum handlowym
2. Na skalach z tata i ciocia
3. Klify...
4. Chce na nozki...
5. Wszyscy weszlismy tam gdzie nie powinnismy...
6. Z tata na nozkach
7. Na rekach u taty
8. Na kolanach
9. Duuuuuze fale ;D

1.
p2070392lm7.jpg

2.
p2100426yd9.jpg

3.
p2100443jx9.jpg

4.
p2100444gw3.jpg