reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Larcia - dzieki! kolejne utwierdzenie!

Mam poytanie do mam chlopcow. Co radza w irladni jezeli chodzi o pielegnacje pupy? dokladnie o napletek - czy przy myciu sciagac czy apsolutnie nie???

reklama
Larcia bol bolem..ale kazdy prod jest iny wiec nie ma co mowic innym ciezarnym bliskim porodu o boli..kazdy porod jest inny i kzda rodzaca inaczej to odczowa jedna boli mocno druga boli mniej a trzecia wcale nie odczuje bolu

moja kilezanka oba porody miala jak z bajki ..zaczawszy od 1 skurczu zanim zapakowala sie do szamochodu dojechala do szpitala trwalo to jakies 15 minut ..a urodzila po godzinie ..wiec super a 2 dziecko rodzila 30 minut i tylko 3 razy sobie steknela ..

wiec nie bojcie sie rodzace niedlugo..boli ale idzie wytrzymac..ja nie mialam zadneo znieczulenia dostalam w polowie kroplowke na wyciszenie boli a pozniej na nowo...:-D i uwierzcie mi kazda rodzaca przyzna ze warto wycierpiec to bo jak zobaczy swoje dziecko w sekunde zpomina sie wszystko nawet najgorszy bol ..

co do chlopcow to nie wiem co radza tu na wyspie..ale ogolnie nie powinno naciagac sie napletka do 3 roku zycia aby nie mial stulejki.. mozna podczas kapania lekko odciagnac tak na milimet aby zobaczyc czy jest dziorka :-D taka o srednicy 2 moze 4 mm ..

ja mojemu naciagalam leciusienko...a moja sasiadka nie i maly mial zabieg bo skleilo mu sie

No wlasnie epidural to jest ten co w kregoslup daja, tak?? Kurcze ja juz sie boje. Ostatnio znajoma mowila mi ze ten zastrzyk w kregoslup bardziej bolal anizeli sam porod. i juz nie wiem naprawde co ja mam biedna poczac:crazy::rofl2::baffled::baffled::baffled:
Zanim zrobia ci wklucie w rdzen kregowy to daja znieczulenie miejscowe,zeby wlasnie nie bolalo.
Uwierz mi,nie taki diabel straszny.Wklucie robia miedzy skurczami tak wiec trzeba im mowic kiedy sie skurcz zbliza.No i trzeba siedziec nieruchomo bo to precyzyjna robota.
Juz nawet do cesarek podaja taki rodzaj znieczulenia,kiedys bylo to znieczulenie ogolne.
Naprawde niema sie czego bac.Mialam dwa razy takie znieczulenie w przeciagu 2 lat i nie mam zadnych skutkow ubocznych.
Glowa do gory.;-)

anieczka jak ci sie żyje w tym Dublinie życie tam ogólnie jest droższe ale większe miasto i jak bylam w weeken to czulam sie jak we wrocku hii a twoj mąż ma prace no i jak ty planujesz powrót do pracy?
Kamciu mieszkam w Newcastle pod Dublinem.Do stolicy mam jakies 10-15km.
Za chate placimy sporo,bardzo sporo 1300e.Dla mnie to szok bo w Tuam placilam 600e. Ale chatka bomba.Nowiusienka,z panelami slonecznymi (zmniejsza oplaty za cieplo o 50%).Slicznie urzadzona,z ogrodkiem,Jestem bardzo zadowolona.
Plac zabaw mam 15metrow od domku.
Newcastle to malutka miescinka.Nie ma tutaj bankow,sklepow (jeden SPAR na cala wioche).Do lekarza mam 4 km (choc ma tez dyzury w tej wiosce).az

Z czego jestem zadowolona:
Z meza nowej pracy,bo mam go w domku czesciej i z jego wyplatki :-D
On jest bardzo zadowolony bo ma spokoj i niezly awanski na Cv.No i z bonusu gwiazdkowego.:-)
Nawet dostalismy zaproszenie z nowej jego pracy do Angli na bal letni ze Spa w czerwcu (szukam niani na 22-23 czerwca ;-))
Ja jak wiadomo do starej pracy juz nie wroce,do kwietnia jestem na macierzynskim,a pozniej posiedze z chlopcami w domku,az Matt skonczy roczek.
No i jestem zadowolona z tego:
Liffey Valley: Home - Liffey Valley Shopping Centre - Dublin, Ireland - store directory, opening hours, events, discounts and more!
W zyciu nie widzialam tak poteznego centrum handlowego :szok::szok::szok::szok:
A teraz mam tam bliziutko :-D:-D:-D
Drzyj wyplato meza :sorry2::-D;-):tak:

Ogolnie jest okey.
Nawet nie narzekam na brak znajomych,co prawda tutaj jeszcze nie spotkalam zadnej fajnej mamy,ale juz nam sie ustawia kolejeczka przyjaciol-odwiedzajacych z Galway.
No i na nude przy dwojce brzdacow nie narzekam :sorry2::baffled:

hej anieczka ciesze sie ze ci sie uklada w dublinie to fakt sklepy sa ekstra pisz czasem i zycze powodzenia.

mamuski ja osobiscie mialam epidural i bylam zadowolona nic nie czulam i porod przebiegl bezbolesnie naprawde polecam

pozdr

reklama
Hej dziewczyny,
a jak jest juz po tyum znieczuleniu w kregosłup??
ja Zuze rodziłam 12 godzin ale teraz mam nadzieje ze bedzie krocej i nie wiem czy zdecydowac sie na to znieczulenie.
Co do siusiaków chłopców, własnie dlatego bałam sie miec synka bo bałam sie tego naci.,agnia atu okazuje sie ze nie jest zle. Myslałm ze przy dziewczynkach nie ma roboty a tu okazuje sie ze moja Zuzaka ma problem-sklejone wrgi sromowe, czy ktoras z was ma taki problem??
No i okazało sie ze nasze drugie malenstwo to Matylda:-), dobrze sie rozwija i jest tak samo ruchliwa jak siostra :) .

Do góry