reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

anieczka jak ci sie żyje w tym Dublinie życie tam ogólnie jest droższe ale większe miasto i jak bylam w weeken to czulam sie jak we wrocku hii a twoj mąż ma prace no i jak ty planujesz powrót do pracy?

mamuśki czy wy przychodzicie jutro na spotkanie do comunity centre ?Bo ja niestety nie jestem chora mam zapalenie migdałów i sie żle czuje a tak chciałam przyjść...

pozdr

reklama
witamy kolejne mamy i chcace byc mamami.
u nas po staremu.
ja nie chcialam nic na znieczulenie bo nasluchalam sie ******* i dalam rade.wciskali mi gaz zebym sobie oddychala rownomiernie.moze i pomoglo.piernik wie.ja mialam skurcze dlugo ponad 24 godz.ale po 28 godz urodzilam.
znieczulenia sa rozne i za darmo.

.
Dostepny jest gas and air,pethidine(zastrzyk,ale nie polecam,duzo nasluchalam sie zlych rzeczy o tym),epidural(najbardziej skuteczny).Oprocz tego macie naturalne pomoce,ktore moga zmniejszyc chociaz troszke ten bol,pomoc sie zrelaksowac typu woda,pilka,tens.
Co do znieczulen wszystkie sa darmowe.Jest wiele informacji na ich temat w internecie lub poprostu zapytajcie swojego lekarza.
POWODZENIA DLA PRZYSZLYCH MAM!
Duzo osob teraz choruje w Galway.Jakis wirus?Dobrze,ze chociaz Nas z corcia nie wzielo.A wy kochane kurujcie sie!I niech ktos mi wyjasni,gdzie te spotkania sa,to za tydzien byc moze sie pojawimy.Tzn z opisu wiem gdzie,ale niezbyt kojarze tych okolic.

Nam w szkole rodzenia mowili ze gaz jest dobry na poczatek - bo uspakaja! i to jedyne jego dzialanie - latwiej zniesc skurcze w poczatkowej fazie.

Naogladalam sie filmikow z pordow, naczytalam relacji z porodow (forum babyboom mam listopadowych czy grudniowych 2007)i na dzis jestem na 100% przekonana ze najlepszy epidural!

Wszystkim chorym zycze szybkiego uporania z chorubskiem i MILEGO POBYTU W POLSCE (dzis ponoc bylo pieknie):-)

sim77 nie ogladaj tego rodzju filmow,tylko sie niepotrzebnie denerwujesz.W rzeczywistosci to chyba tylko tak zle wyglada.Owszem boli jak cholera,ale dla Ciebie to bedzie wyjatkowe doswiadczenie w zyciu.Epidural jest najbardziej skuteczny.Gas and air jest dobry tylko na poczatek,ale poczatki w porownaniu z tym,co bedzie pozniej,sa naprawde latwe....Potem zaczyna sie przeokropny bol,ktory ciezko wytrzymac.Mi sie w glowie zaczelo krecic i ciezko oddychalam,dlatego wykrzyczalam "epidural...szybko" !!!!Musze sie przyznac,ze nienawidze igiel,a musieli wbic mi kroplowke(nie mogli znalezc zyly,wiec wkuwali mi sie w sumie 5 razy),czego ....nawet nie poczulam,bylo mi wszystko jedno,a uklucia w plecy nawet nie pamietam.Bol skurczow przezwycieza wszystko.A 20 minutach...NIEBO :-) Polecam!!!

reklama
No wlasnie epidural to jest ten co w kregoslup daja, tak?? Kurcze ja juz sie boje. Ostatnio znajoma mowila mi ze ten zastrzyk w kregoslup bardziej bolal anizeli sam porod. i juz nie wiem naprawde co ja mam biedna poczac:crazy::rofl2::baffled::baffled::baffled:

Do góry