reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Paulineczka - widze z suwaczka ze tuz tuz - przede mna! Jestes juz gotowa? ja wlasnie wypralam szlafork do szpitala - w przyszlym tygodniu chce juz spakowac torbe - tak na wypadek...
Jezeli nie wybierasz sie do szkoly rodzenia (moze juz nie masz czasu) to sprawdze w informatorze z mojego szpitala jakie sa znieczulenia

reklama
Sim77 zgadzam się z Tobą w 100% - ciąża zdecydowanie za długo trwa!!!!
Ja mam przed sobą jeszcze prawie 4 miesiące, nie wiem jak zniosę ten czas, bo już nie mogę się doczekać, nieustannie myślę o Dzidzi:-). Każdego dnia przeglądam katalogi i strony internetowe z artykułami dla bobasów, z każej wyprawy do miasta wracam z jakimś nowym ciuszkiem- po prostu obłęd!!!:-):-).
Kupiłam maszynę do szycia żeby czymś sie zając i jaką pierwszą rzecz uszyłam???- ręczniczek z kapturkiem dla mojego Maleństwa:-):-):-).
Trzymam kciuki za Mamuśki, które są tuż przed rozwiązaniem i liczę na relacje z porodu już po wszystkim. Przede wszystkim dużo zdrówka dla Was i Waszych pociech.
I dla zakatarzonych Maluszków i ich Mam również:-).

Tak mi sie przypomina...Jak ja bylam w ciazy,to tez chcialam,zeby rozwiazanie nastapilo jak najszybciej.Zebym juz wkoncu urodzila i zobaczyla mojego dzidziusia.A teraz czasem marze sobie,zeby corcia chociaz na godzinke weszla spowrotem do tego brzuszka :-)

Hej kochane.
Wrocilam :-D:-D:-D
Mieszkam sobie teraz w Newcasle pod Dublinem i nawet nie narzekam.
Matt juz niedlugo skonczy 3 miesiace,Antek 2,5 roku.
Tesknilam za Wami.:sorry2:

Ps. co do epiduralu.Jezeli nie macie problemu z cisnieniem jest ok.Gorzej z niskocisnieniowcami.
Ja mialam przy dwoch porodach podawany,dwojke dzieci urodzilam w Galway.
Przy drugim porodzie cisnienie spadlo mi do 60/30.tak wiec dostalam tylko jedna dawke znieczulenia bo druga bali sie podac.A pozniej przez 3 dni probowali mi kroplowkami podwyzszyc cisnienie.

Ale i tak nie zaluje bo drugi porod mialam meczacy ale blyskawiczny:tak:

Witam.

Czy słyszałyście o czymś takim jak jednorazowe świadczenie wyplacane po narodzeniu dziecka (podobno 1000e), tak jak "becikowe" w Pl.???
Kilka osób już mi o tym wspominało, ale nie znalazłam nic na ten temat na stronach welfearu. Jezeli coś wiecie, to liczę na info.

Pozdrawiam:-).

hej, kilka dni temu zadalam juz to pytanie na forum... Moja kolazanka twierdzi ze dostala rok temu, ponoc przelew wplynal z tego samego zrodla co maternity.
Nie udalo mi sie zdobyc zadnych innych informacji na ten temat.

Witam sie z wieczorka. No mi wg suwaczka zostalo 30 dni;-) Mam nadzieje, ze mi zleca:-D Wszystko juz mam kupione i czeka....groszek moj juz zajal jeden caly pokoj i polowe naszego, wiec nie wiem co bedzie poznej:-D Jeszcze tylko dla siebie musze kupic klapki pod prysznic i chyba wszystko.
A co do znieczulenia to powiedzcie mi jakie jest oprocz epidralu i na czym one polegaja, bo ja pojecia zielonego nie mam:baffled::confused::confused:

POwiedzcie mi moje rogie kolezanki jeszcze jedna rzecz...slyszalam wlasnie o czyms takim jak karta zyczen czy cos podobnego- czy to prawda,ze trzeba w niej cos nawypisywac?? a jesli tak to co powinno sie w niej znalesc??

reklama
karta zyczen - pewnie masz na mysli plan porodu. Nie jest wymagany. Sugeruja ze warto to wypelnic, jakie ma sie preferencje (np. rodzaj znieczulenia, obecnosc partnera przy porodzie itp) - ponoc kobieta jak zacznie rodzic moze byc nieobliczalna czy niepoczytalna (ha ha) i zapomni czego chce a czego nie :-D
O znieczuleniach poczytam i jutro cos napisze

Do góry