reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam

No to trzeba sie poznac, chce byc pierwsza kobieta, ktorej na koncowce jest dobrze :-D
Zgage to mialam moze z 3 razy, raz sciskalam kibelek, mdlosci jakies 2 tyg. tylko. Do rwy kulszowej sie przyzwyczailam, ostatnio odpukac przeszlo, na siku czesto latam, ale mi to nie przeszkadza. Wiesz, chyba tez dlatego, ze wcale nie mam duzego brzuszka i mi nie przeszkadza za bardzo :-)

Ciesz sie, ze tylko 5 dni po terminie, a nie 10 na przyklad ;-)
Zycze, zeby tym razem bylo szybciej i latwiej :-)

Dobra, zmykam, bo 3 dni zostaly, a ja mam mase roboty, jeszcze we wtorek rano mam fryzjera, a popoludniu juz ide do szpitala :-D

Zdrowka wszystkim chorowitkom!
Milej niedzieli!
Oj, to chyba Twoja ciaza, to marzenie kazdej kobiety:zawstydzona/y:
Ja malutkiego brzucha nie mialam ale do wielkich tez mu kawalek brakowalo. A pomimo tego koncowka byla meczaca:tak:
Ale patrzac z perspektywy czasu, zle nie bylo.
Oby tym razem bylo jeszcze lepiej, byle nie gorzej...
A do fryzjera trzeba isc, fakt:-) Jakos sie trzeba na porodowce prezentowac:-D
Ja u fryzjera bylam niecaly miesiac przed porodem. A jak juz mialam bole, zanim do szpitala pojechalismy, to mylam jeszcze i prostowalam (lekko) wlosy no i oko obowiazkowo musialam tuszem maznac:-) A jak?!:-D

Milej niedzieli

Zapomnialam :-)
Ja rowniez Cie witam MamoPatrysia

reklama
Witam się i ja
Dziś pożegnałam teściową i znów wraca normalne życie
Pogoda jest obym nie zapeszyła extra i też wybywamy niebawem albo nad morze bądź do fenix parku.
Obiadek ugotowany teraz niech Agatka wstanie i zmykamy jeszcze kawosia musi być i prowiant bo to dłużasza wyprawa.
Witaj mamopatrysia
Miłego dzionka dziewczyny

Załączniki

• DSCN7477_200x267..jpg
    DSCN7477_200x267..jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 25
Ostatnia edycja:
Witam się w dwupaku :-D:-D:-D Tabasia normalnie Ci zazdroszczę nie dość że wiesz kiedy zobaczysz się z dzidzią to jeszcze nie przeszkadza ci końcówka ciąży :sorry2: ja to pierwszą ciążę miałąm jak marzenie a ta to jest jakaś porażka a szczególnie zgaga :dry: ale w lutym czułam się gorzej jak teraz :tak: tylko codziennie się zastanawiam czy to już ten dzień czy jeszcze niee a młoda mnie w konia robi :-D:-D:-D

Witam!
Moj m dzis w pracy:baffled:ale mam nadzieje ze po 15 juz bedzie w domu:tak:
Kurde moj Szym ma jeszcze ten katar:-:)baffled:w nocy na szczescie spi(dzis byla jedna pobutka).

Jets tutaj cos na katar dla takich maluchow?
Mam otrivin soft z PL ale jego mozna uzywac od 3-5dni a dzis 4 dzien kataru i zdalo by sie cos innego uzyc...tylko co?

Ja praktycznie cala ciaze czulam sie zle....najpierw mdlosci,rwa kulszowa,potem zgaga,pozniej znow rwa...potem twardnienie brzucha:baffled:nie wspominam dobrze ciazy....

Tichonku udanej wizytycji nad wodospadem:tak::-D:-D
Bylismy tam dwa razy:-)
Mozecie wziasc grilla bo tam mozna palic:tak:

Marta fajnie ze juz Szym leoiej sie czuje:tak:

Wlasnie dzwonili znajomi ze chca mnie zabrac do Carlow na zakupy a ja nie mam fotelika:baffled:bo w samochodzie zostal to po pierwsze a po drugie to Szym obiadu jeszcze nie jadl bo poszedl spac:sorry2:

Dzien doberek
Witam
Dobrej niedzieli życzę:-D

Aaania nie trzeba aktu urodzenia, bo mały urodził się w Irlandii, jeśli mogę coś zasugerować to wyślijcie akt ślubu, będzie szybciej, bo i tak będą od Was chcieli

Aktu slubu nie mam bo slub dopiero 28 sierpnia bedzie. Takze chyba nic nie musze im wysylas, nie?

Witam

Oj, to chyba Twoja ciaza, to marzenie kazdej kobiety:zawstydzona/y:
Ja malutkiego brzucha nie mialam ale do wielkich tez mu kawalek brakowalo. A pomimo tego koncowka byla meczaca:tak:
Ale patrzac z perspektywy czasu, zle nie bylo.
Oby tym razem bylo jeszcze lepiej, byle nie gorzej...
A do fryzjera trzeba isc, fakt:-) Jakos sie trzeba na porodowce prezentowac:-D
Ja u fryzjera bylam niecaly miesiac przed porodem. A jak juz mialam bole, zanim do szpitala pojechalismy, to mylam jeszcze i prostowalam (lekko) wlosy no i oko obowiazkowo musialam tuszem maznac:-) A jak?!:-D

Milej niedzieli

Zapomnialam :-)
Ja rowniez Cie witam MamoPatrysia
hahaha... to tak jak moja kolezanka z bolami sie malowala bo przeciez jakos musiala wygladac:-D Ja w sumie tez bylam pomalowana i wyszykowana ale dlatego ze poszlam na normalna wizyte do szpitala i tam juz zostalam. Pare godzin nie minelo a ja juz rodzilam, wiec nawet nie zmywalam makijazu ani nic. Tylko po porodzie moje wlosy wygladaly gorzej niz jak rano wstaje:-D wygladalam jak nastroszony kogut:-D
To jest niedaleko Bray,w Powerscourt:tak:Jeszcze tam nie byłam,ale popatrzeć na pewno jest na co

A tu można poczytać troszkę więcej:tak:bo tam jeszcze ogrody są:
Z wizytą w Powerscourt Gardens | Made In Ireland
Zdaj relacje jak bylo, moze tez sie wybiore... kiedys:-)

Witam!
Moj m dzis w pracy:baffled:ale mam nadzieje ze po 15 juz bedzie w domu:tak:
Kurde moj Szym ma jeszcze ten katar:-:)baffled:w nocy na szczescie spi(dzis byla jedna pobutka).

Jets tutaj cos na katar dla takich maluchow?
Mam otrivin soft z PL ale jego mozna uzywac od 3-5dni a dzis 4 dzien kataru i zdalo by sie cos innego uzyc...tylko co?

Ja praktycznie cala ciaze czulam sie zle....najpierw mdlosci,rwa kulszowa,potem zgaga,pozniej znow rwa...potem twardnienie brzucha:baffled:nie wspominam dobrze ciazy....

Tichonku udanej wizytycji nad wodospadem:tak::-D:-D
Bylismy tam dwa razy:-)
Mozecie wziasc grilla bo tam mozna palic:tak:

Marta fajnie ze juz Szym leoiej sie czuje:tak:

Wlasnie dzwonili znajomi ze chca mnie zabrac do Carlow na zakupy a ja nie mam fotelika:baffled:bo w samochodzie zostal to po pierwsze a po drugie to Szym obiadu jeszcze nie jadl bo poszedl spac:sorry2:
Ja jade we wtorek do PL i jezeli bys chciala to moglabym ci cos przywiezc na katar z polski tylko ze wracam dopiero 29 a poza tym chyba daleko mieszkasz od Galway?

A ja dzisiaj wstalam o 12:szok: O rano zabral mlodego na dol a ja spalam i spalam i spalam..... Az zastala mnie 12:-) teraz wzial Kacpra na spacer wiec mam off'a:-) Juz powoli sie szykuje do Pl, a ciesze sie tym wyjazdem jak murzyn blaszka:-D Jak bede w Pl ide do chirurga niech mi te palce naprawi bo jakas masakra. Jak przestalam stosowac masci od Aguska to mi znow wrocila te dzikie mieso:wściekła/y: Moge tylko w jednych butach chodzic bo mnie nie uciskaja, a tak ich nie nawidze bo zadne spodnie do nich nie pasuja:dry: No ale sama sobie tak narobilam:baffled:
Ide teraz cos na obiad zmontowac, ale nie mam zielonego pojecia co by zrobic:confused: Moze zrobie, tak jak pisala pauletta, obiad gwizdany:-D kto sobie co zrobi to sobie zje:-)
Milego dzionka zycze:tak:

Witam laski:)
Wczoraj tylko zdazylam poczytac co piszecie ale czasu nie mialam pisac.. Staram sie spedzic aktywnie czas z mama bo we wtorek leci juz:(
Juz po pracy jestem piekny dzien zjemy rosołek i idzimy na spacer:)
Milego dnia
Witam nowe mamuski:)

reklama
Witam i ja-lepiej pózno niż wcale:tak:
Pauletta-idz już może spacerkiem w strone szpitala i Cię po drodze chwyci;-):-)
MamoPatrysia-i ja Cię witam na bb-Mamy z Irlandii:blink:
Renni,Asieńko,Tichonku-jak mówiłam mnie jest wszystko jedno.A jeżeli jeszcze w pobliżu jakieś centrum handlowe jest-to jestem pierwsza na liście:tak:Co na to inne mamy(Margaritta,dyta,karolinanicola,Kasia)-przepraszam jeżeli którąś mamunię ominęłam(Ewelcia nie ma prawa głosu;-):-D)
Martuś-co tam w domku-jak Szymcio?
A mnie od wczoraj brak,ponieważ nie mogliśmy dorwać tej larwy od NCT...Ale póznym wieczorkiem udało się nam:tak:.Już jestem po rozmowie z szefem-nawet niezle przyjął fakt,że chce wziąć 7 tyg.bezpłatnego urlopu:dry::happy2:
Za to dziś wybyliśmy całkiem niedaleko domku-na dłuuuuugi,rodzinny spacerek ...Jest takie fajne miejsce przy collegu jakieś 5 km od Cashel...jeziorko,drzewA,KACZKI,DZIKIE ZAJCE,FARMAZE ZWIERZAKAMI,TAK WIĘC DO DOMKU WRÓCILIŚMY KOŁO16-TEJ:-DLubię takie wypady-bezstresowe,zbliżające nas do siebie,mamy czas na pogadaniu o "du.ie Marynie"
A Tichonek-jak tam Wasz wypad?
Uciekam,bo w końcu niedziela(choć i tak nie odwiodło to J od wymycia autka:baffled:)...
A gdzie Misia,Justysia,Wolfia????
Anineczko-co tam u Was?Nie wybieracie się przypadkiem w nasze strony?
Nie no lecę....

Do góry