reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Asieńko-głupiki napewno mamy:)...za to roślinek zero-tylko kamyczki i jakieś tam czaszki i wraki statków
Madbebe-dwa razy nie mów:)Ale tak naprawdę nazwa na Twoim avatatku nic mi nie mówi-gdzie Cię szukać na mapie???A mój J żeby rzadziej wymieniać wodę(też dwie lewe ręce do tego)zawsze jakieś kropelki wlewa do wody
Didi-trzymaj się dzielnie-wiem jakie męczące i dla mam jest choróbsko dzieci

reklama
Ewelcia-u Ciebie też zdrówka...Brzmi zachęcająco...tego wszystkiego się pozbywasz?Tak sobie pomyślałam,że Ty chyba gdzieś w okolicach dublina mieszkasz(chybaże posmerciło mi się coś)to może tego11-go jakbym z moim J do konsulatu jechała nawiedzilibyśmy Cię?
No chciala bym sie pozbyc....kolezanka mi mowi zebym sie wstrzymala bo moze ona bedzie miala synka? No ale jak bedzie miala corke.....
Nastepne usg ma 24maja....ale jak znam zycie to jej napewno nie powiedza...
Nie wiem ktoredy Wy jezzicie do tego Dublina?
Jesli przez Kilkenny i na Carlow a potem Castledermot (tu mieszkam) no to fajnie bo tylko kawaleczek byscie ziechali i juz.....jak by cos to zapraszam w nasze bardzo skromne progi;-)
Ja cos naszykuje....

Hej dziewczyny :-)
Ja znowu wpadam jak po ogien ;-)
Powiedzcie mi, ktore mleko jest lepsze Aptamil czy Cow&Gate???
Do tej pory mala pila (Cow&Gate pepti dla alergikow) i musze jej juz zmienic na normalne.
Nie wiem ktore wybrac ..moze macie jakies doswiadczenia dobre lub zle :happy:
dzieki z gory
pozdrawiam :-)
Ja bym zostala przy Cow&Gate:tak:
Mojemu Aptamil nie pasowal....teraz C&G je i jest ok....

Tichonku kuruj sie ... zeby jeszcze gorzej Cie nie polamalo:tak:
Didi zdrowka zycze dla dzieciaczkow:tak:
Pauletta dopadnij dzis wieczorem swojego m i jutro siup na porodowke...:-D
Nie wiem czy u mnie akurat to przyspieszylo,ale w czwartek byl sexik a z piatku na sobote w nocy odeszly mi wody:-D;-):rofl2:

No i nie wiem co jeszcze mialam napisac

hej Dziewczynki:-)
od czego by tu zacząć...:confused:
Mamo Ady - dziękujemy bardzo za gościnę:tak: i oczywiście polecamy się na przyszłość (i oby moje dziecię było w ciut lepszej formie) - a serniczek był pyszny;-)
Didi - duuużo zdrówka dla dzieciaczków, a spotkanie nie ucieknie:sorry2: ale ja to piszę się dopiero po powrocie z PL:tak:
Ewelcia - Twojemu maluszkowi też dużo zdrówka - katar chyba najgorszy, bo dzieciaczki nie mogą oddychać i denerwują się jeszcze bardziej:-(
MartaF - widzisz - opłacało się troszkę czekać - będziesz miała 2 kółka;-)
Tichonku - a jak Twoje zdrówko? już lepiej? pewnie mężowski wygrzewa:sorry2:
Pauletta - ja też myślę, że to już na dniach;-) jutro będę w Twojej okolicy, ale nie dam rady przyjść z buta - mają mi szybę w aucie wymieniać (firma naprzeciw Dunnse), ponoć potrwa to ok godziny, więc będę się kręcić z małym po centrum handlowym:sorry2:
Lajfik - ile mam tyle opinii - ja polecam Aptamil, ale nie stosowałam nigdy żadnego innego, więc nie mam porównania:sorry2:
to chyba na tyle...
a moje dziecię w nocy po raz pierwszy miało gorączkę 38,2:-( pewnie po tym szczepieniu... dostał czopek, dużo wody i usnął. tylko dzisiaj jakiś taki miauczący:baffled:

Hallo!
Mi jak zwykle brak czasu ...aby częściej coś pisać,ale cały czas Was podczytuje:tak:
Wczoraj byłam z małym u Gp,bo mu się coś zrobiło na jajeczkach,okazało się,ze to zwykłe odparzenie pieluszkowe i przepisała mi maść.Wystraszyłam się ,że to coś poważnego,bo nigdy wcześniej nie miał odparzeń:no:Nawet nie wiedzialam jak to wygląda:baffled::zawstydzona/y:

Jeśli chodzi o postępy z piciem mleczka to różnie bywa.Pytałam Gp,ale nic mi nie podpowiedziala:no:Tak więc robie mu mleczko z kaszkami smakowymi albo bananem:baffled:Jak spróbuje i mu posmakuje to wypije,a jak nie to beczy i musze mu robić z kaszka czekoladowa ,bo do tej to nie trzeba go bardzo namawiać:sorry2:Oj,ale ważne ,ze pije...

Did
i dużo zdrówka życzę dla dzieciaczków:tak:
Tichonku Tobie również dużo zdrówka:tak:Szkoda,ze tak Cie wzieło,bo już stęsknilam się za Tobą:tak:
Paulettaa a więc ten wielki dzień jest już tuż tuż :szok::szok: Życzę szczęśliwego rozwiązania:tak:

Asieńko-głupiki napewno mamy:)...za to roślinek zero-tylko kamyczki i jakieś tam czaszki i wraki statków
Madbebe-dwa razy nie mów:)Ale tak naprawdę nazwa na Twoim avatatku nic mi nie mówi-gdzie Cię szukać na mapie???A mój J żeby rzadziej wymieniać wodę(też dwie lewe ręce do tego)zawsze jakieś kropelki wlewa do wody
Didi-trzymaj się dzielnie-wiem jakie męczące i dla mam jest choróbsko dzieci

Woda musi być zmieniana co tydzień, jakieś 10-15%
Ania usnęła, znowu zęby....:-(. Mężu działa przy akwa to mam kompa dla siebie:-p:rofl2:, bo zwykle jak wraca z pracy to on przejmuje dowodzenie:-D;-)

Bylam w sklepie i kupilam C&G , na razie 3 male kartoniki:tak: po 200ml. zobacze Czy nic sie po nich Kajce nie bedzie dzialo ...jesli bedzie oki ...to zostane na tym milku:-)
Tamto nie mialo bialka mleka krowiego ...wiec zastanawialm sie , ktore wybrac :-p:confused:

Zauwazylam , ze jesli zaloze jej cos z poliestru np. pajac polarowy do spania ...wtedy zaczyna sie drapac i miejsca na skorze sie zaczerwieniaja:dry:..jak nie urok to sr....ka:-p

Dzieki za opinie dziewczyny:-)

Z iinnej beczki czy ktoras z Was zdawala prawko w Irlandii? Konkretnie chodzi mi o test praktyczny , bo teorie mialam juz dawno.

Hejoooo :-) melduję się że żyję i to w całości:tak::tak: zdrzemnęłam się razem z synkiem coś mnie tak zmogło i teraz się czuję jeakby po mnie traktor przejechał:sorry2:
Pauletta-nie ma bata-szykuj się na porodówkę,bo mam czuja,że z sexiku dziś już nici-i to już na parę ładnych tygodni...
:-p:-p:-p a mówiłam że młoda mnie podpuszcza:tak: już mi przeszło :sorry2:
Pauletta dopadnij dzis wieczorem swojego m i jutro siup na porodowke...:-D
Nie wiem czy u mnie akurat to przyspieszylo,ale w czwartek byl sexik a z piatku na sobote w nocy odeszly mi wody:-D;-):rofl2:
No zobaczymy ;-) jak się będe czuła taka tąpnięta jak teraz to najwyżej mu się wystawię bęz większego zaangażowania niech tylko zrobi swoje :tak: jak nie zaszkodzi a może pomóc to czemu nie :-D:-D:-D:-D
Pauletta - ja też myślę, że to już na dniach;-) jutro będę w Twojej okolicy, ale nie dam rady przyjść z buta - mają mi szybę w aucie wymieniać (firma naprzeciw Dunnse), ponoć potrwa to ok godziny, więc będę się kręcić z małym po centrum handlowym:sorry2:
Jak będziesz miała wafle w torbie to może się skusze i podjade się z Tobą pokręcić :-D:-D:-D:-D
Paulettaa a więc ten wielki dzień jest już tuż tuż :szok::szok: Życzę szczęśliwego rozwiązania:tak:
Dziękować :tak:;-)

Hejo

Didi, zdrówka dla dzieciaczkow, szkoda ze spotkanko nie wyszlo, ja miałam zamiar przyjechac z samym Erykiem, no ale co sie odwlecze...
dzieciaki leki juz dostały to teraz bedzie juz dobrze

Uciekam do Eryka, bo sie kąpie
Miłego wieczorku pa

reklama
Do góry