reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam i ja.
Nie wyspana...:-(
Moj Szym ma katar pierwszy raz...masakra prawie cala noc nie spal...co przysypial to sie budzil...ja spalam jakies 2h:-(.....
Nie da sobie odciagnac ani zakropic...wytrzec tez nie....a z prawej dziurki ciurkiem mu leci.

Jakie krople polecacie na katar-dostepne tutaj?
Mam nasivin soft z Polski ale nic mu nie pomaga i mam tez masc majerankowa....dzis zakupie olbas oil

Lubiczanko a co chcesz kupic?
Mam bujaczek,krzeselko hustawke 3w1 z Fisher Price,mam podgrzewacz do butelek z koncowka do samochodu....pasuje do butelek Toommee Tippee a one szeroki;-):-D.....
Mam ubranka po Szymku ale kolezanka jest w ciazy i nie wie jeszcze co bedzie miala i na razie kazala mi trzymac....ale ja juz bym chciala sie pozbyc;-)tym bardziej ze kolejnego nie plaunuje....
Mozesz wpasc tylko z futrem:-D:-D:-D
Serniczek upieke albo cus innego na co bedziesz miala ochote;-)

Marta super ze sprawa z kolkami sie rozwiazala:tak::tak::-):-)

Ja jak zaczelam robic ekspozycje na gluten to na pol szklanki wody sypalam jedna lyzke kaszy manny mieszalam i wlewalam do garnka i gotowalam.
Pozniej dzielilam to na pol i do jednej czesci dolewalam wode i robilam na tyk kaszke...a druga zcesc mialam na nastepny dzien;-)
Kaszke manne tez mozna robic na mleku modyfikowanym.
Na 15oml wody okolo 1,5lyzki kaszy manny zagotowac,ostudzic i dodac mleko,jak za rzadkie to dostypac jakiejs kaszki.
Mam nadzieje ze troche pomoglam;-)

AMmo Ady dostalas priva?

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny chyba musimy przelozyc jutrzejsze spotkako u mnie bo Ewunia pochorowala mi sie ..jade z dzieciakami popoludniu do lekarza..mloda puszcza pawie ze hej..myslalam ze konca nie bedzie..i strasznie smutna jest i ciagle spi

Heju mamunie.Pooda pod psem.Tez nie pamietam juz deszczu.Mam nadzieje ze to na krotko.
Wiedzialam ze bedzie padac.Maz mial migrene,dziecko pol nocy nie spalo,niespokojne a wszystko na zmiane pogody..
Ewelcia ty sie pozbywasz ciuchow a ja bede zbierac.Dla chlopca mam tony ale jak sie okaze ze choc jedna dziewczyneczka bedzie bede musisla wsrod mamusiek poszukac takiej co sprzedaje,bo sie nie wyrobie.

Didi, Ewelcia dużo zdrówka dla dzieciaczków :tak:Didi szkoda że spotkanko sie nie odbędzie chociaż ja i tak pewnie bym sie nie pojawiła jakoś ostatnio nie chce mi się z domku wychodzić nie czuję się pewnie:sorry2:
Marta super że sprawa z kółkami się rozwiązała i nie potrzebne były te nerwy ;-)
wiktor jakiś śnięty chodzi dzisiaj za wcześnie wstał bo sie obudził jak P do pracy wstawał i już nie chciał zasnąć więc na bank będzie dzisiaj drzemka popołudniowa i będzie szalał do nocy później:tak: ale to już nie moje zmartwienie bo wieczory należą do P ;-) tylko teraz mi go szkoda bo jakiś taki osowiały i marudny biedaczek jest:sorry2:
A ja dzisiaj robię tą wołowinkę tatusiową co tak mojemu smakowała ostatnio już sama się nie mogę doczekać kiedy gotowa będzie :-p ale to gdzieś co najmniej za dwie godzinki ehhh :-(

Didi, Ewelcia, dużo zdrówka dla maluszków

Pauletta już niedługo się rozpakujesz:-), dopiero rodziłam, a tu pięć miechów już minęło:szok:, jak ten czas leci.

My po obiadku, spacer odpuszczamy, bo wieje, że masakra

:Didi szkoda że spotkanko sie nie odbędzie chociaż ja i tak pewnie bym sie nie pojawiła jakoś ostatnio nie chce mi się z domku wychodzić nie czuję się pewnie:sorry2:

moze w przyszlym tygodniu bedzie spotkanko..
Ewunia ..normalnie nieprzytomnia..co wypije to zwraca i to wiecej niz wypila... buzie ma cala zawalona bialym nalotem ..jezyk chropowaty jak u kota i nawet na jezyczku tym przy gardle biale krostki..wiec podejrzewam angine albo zapalenia jamy ustnej
no i na bank bez antybiotyku nieobejdzie sie
ja smierdze na kilometr bo jak juz wymiotuje to po calej lini..ona i ja zalane wiec szybki prysznic i do lekarza na 14:30

Ostatnia edycja:
Didi-powodzenia u lekarza...I zdrówka dla małej
Ewelcia-u Ciebie też zdrówka...Brzmi zachęcająco...tego wszystkiego się pozbywasz?Tak sobie pomyślałam,że Ty chyba gdzieś w okolicach dublina mieszkasz(chybaże posmerciło mi się coś)to może tego11-go jakbym z moim J do konsulatu jechała nawiedzilibyśmy Cię?
Asieńko-ja się na rybkach nie znam za specjalnie.Wiem,że mamy welonki,złote rybki(jedna czarna z wytrzeszczem oczu),glonojady2...I jeszcze jakieś-ale nie wiem(oczywiście gdyby ktoś teraz rzucił nazwą to bym skojarzyła).A Wy macie już jakieś akwarium czy dopiero się przymierzacie?
Pauletta-oj cusik się chyba szykuje???
Anineczko-jak samopoczucie?Skoro weny brak to chyba nienajlepiej.
misia-a Ciebie gdzież wcięło?
Tichonek-i Ciebie też

Jestem,jestem...:sorry2:
A jakby mnie nie było:baffled:To chyba zatoki mi się kłaniają bo mam ból głowy przy każdym schyleniu,kaszlnięciu,smarknięciu:baffled:Nie wiem bo nigdy nie miałam chorych zatok...Mnie boli przy wysiłku szyja i promieniuje do tyłu głowy:baffled:Sama już nie wiem bo zatoki to chyba raczej przy nosie i między brwiami bolą:confused:
Pauletta,jak taka klapnięta jesteś to spójrz co Ci Twój suwaczek proponuje:laugh2:
Didi,Ewelcia zdróweczka dla dzieciaczków:tak:

Jestem,jestem...:sorry2:
A jakby mnie nie było:baffled:To chyba zatoki mi się kłaniają bo mam ból głowy przy każdym schyleniu,kaszlnięciu,smarknięciu:baffled:Nie wiem bo nigdy nie miałam chorych zatok...Mnie boli przy wysiłku szyja i promieniuje do tyłu głowy:baffled:Sama już nie wiem bo zatoki to chyba raczej przy nosie i między brwiami bolą:confused:
Pauletta,jak taka klapnięta jesteś to spójrz co Ci Twój suwaczek proponuje:laugh2:
Didi,Ewelcia zdróweczka dla dzieciaczków:tak:

widzę,że Cię też na dobre próbuje rozłożyć-nie daj się
a ja zapomniałam Wam wczoraj napisać,że byliśmy obejrzeć jak wykończyli nasz domek-jest tak przytulnie,że najchętniej już bym się tam wprowadzała...Ale czekamy na wieści od landlorda-ciekawa jestem czy od wczoraj znalazł się ktoś zainteresowany ...tylko facet zamiast pisać,że do zamieszkania od 15-go marca mógł napisać,że od teraz-mi dużo nie trzeba,żebym z walizkami gotowa do wyjścia przy drzwiach stała...
no dobra lecę...pomyłam okienka(żeby nie było,że flejty jesteśmy),obiadzio prawie gotowy,jeszcze muszę do agencji bryknąć zawiezć ppsa J i obecną umowę-babka poprosiła bo być może onie ma w niej mowy o ilości czau na wypowiedzenie landlordowi chaty(przynajmniej ja nie mogę znalezć)...
Miłego popołudnia-i nie chorowac mi tam

reklama
Pauletta-oj cusik się chyba szykuje???
No znowu mi się zaczęły skurcze tak co pół godzinki :sorry2: ale się nie napalam bo może młoda znowu mnie podpuszcza:dry:;-)
JPauletta,jak taka klapnięta jesteś to spójrz co Ci Twój suwaczek proponuje:laugh2:
Nawet w niedzielę zapowiadałam mojemu m że seks codziennie od poniedziałku:tak: ale popołudniami i wieczorami już jestem tak obolała że to jest ostatnia rzecz o której bym pomyślała:no: ale za to rano mam chcicę jak jego już nie ma:baffled::frown::sad:

Didi
na za tydzien to ja rarczej w dwupaku nie dotrwam :sorry2:choć kto wie kto wie :-p

Do góry