reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej dziewczyny :-)
Ja znowu wpadam jak po ogien ;-)
Powiedzcie mi, ktore mleko jest lepsze Aptamil czy Cow&Gate???
Do tej pory mala pila (Cow&Gate pepti dla alergikow) i musze jej juz zmienic na normalne.
Nie wiem ktore wybrac ..moze macie jakies doswiadczenia dobre lub zle :happy:
dzieki z gory
pozdrawiam :-)

reklama
Hej dziewczyny :-)
Ja znowu wpadam jak po ogien ;-)
Powiedzcie mi, ktore mleko jest lepsze Aptamil czy Cow&Gate???
Do tej pory mala pila (Cow&Gate pepti dla alergikow) i musze jej juz zmienic na normalne.
Nie wiem ktore wybrac ..moze macie jakies doswiadczenia dobre lub zle :happy:
dzieki z gory
pozdrawiam :-)
Lajfik powiem Ci że co mama to opinia:tak: ja używam dla małego Cow&Gate i to będę polecać ale już nzastępna mama poleci Tobie Aptamil;-) najlepiej będzie jak spróbujesz jednego i drugiego i zobaczysz które preferuje Twoje dziecko :tak:

Lajfik powiem Ci że co mama to opinia:tak: ja używam dla małego Cow&Gate i to będę polecać ale już nzastępna mama poleci Tobie Aptamil;-) najlepiej będzie jak spróbujesz jednego i drugiego i zobaczysz które preferuje Twoje dziecko :tak:
Wlasnie bardziej sklaniam sie do Cow&gate , poniewaz pila pepti C&G.
Slyszalam ze ono zatwardza;( ... ale z drugiej strony jak piszesz -dla jednego dziecka bedzie dobre a dla drugiego nie :)

Lajfik dokladnie tak ja Pauletta mowi co mama o opinia.Ja bym ci polecila aptamil bo u mnie cow&gate zatwardzal.Ale jak juz uzywalas to nie zmieniaj.

Lajfik-jeżeli dziecięciu mlesio przypasiło to po co zmieniać?Choć akurat ja spróbowałam C&G i szybko poleciał do śmieci...
Pauletta-nie ma bata-szykuj się na porodówkę,bo mam czuja,że z sexiku dziś już nici-i to już na parę ładnych tygodni...

Asieńko-ja się na rybkach nie znam za specjalnie.Wiem,że mamy welonki,złote rybki(jedna czarna z wytrzeszczem oczu),glonojady2...I jeszcze jakieś-ale nie wiem(oczywiście gdyby ktoś teraz rzucił nazwą to bym skojarzyła).A Wy macie już jakieś akwarium czy dopiero się przymierzacie?

Kupiliśmy wczoraj tak około 20 l, bo nie mamy na większe miejsca:-). Będzie albo bojownik samiec albo krewetki:-D i koniecznie sporo roślinek. Tylko znając profesjonalizm mojego M to trochę potrwa zanim coś do niego wpuścimy, bo wszystko musi być ekstra przygotowane. On się na tym bardzo dobrze zna, ja sporo wiem dzięki niemu, ale gdzie mi tam do niego:-D:-D:-D. Może macie bocje albo otoski??? chyba że małe to może neonki lub gupiki???

Ania pospała troszkę to ja szybciutko zupkę ugotowałam no i Zaćmienie czytałam. Teraz małą się bawi, zjadła deserek to i poszaleje troszkę:-D

my juz w domku po wizycie..a wiec Ewa na antybiotyku i jakis krem Dactrin do smarowania buzki w srodku( czyli jakiegos grzyba ma czy cus)..
Al nie dostal antybiotyku ale jak bedzie goraczkowal to mamy wrocic.. .. no i dzieciaki spia..Ewa to nrmalne ale Albert mowi ze zmeczony jest i ledwo co wszedl do domu to juz spal u siebie... wiec mam szpital w domu ..a jaka cisza az dziwnie

Ostatnia edycja:
Madbebe- z szacuneczkiem dla Twojej Teściowej,ale najzwyczajniej w świecie musiała robotę z pierożkami zchrzanić-ich się nie da nie lubieć...
Kaszkę gotuję na mleku-z polskiego sklepiku.3.2%-do pół litra wsypuję 5 płaskich łyżek stołowych ciutkę cukru(mniej niż pół łyżeczki)i gotuję jakieś 2,3 minutki-młody się zajada i uczulenia brak.Co prawda najpierw chciałam gotować mlesio z mąką krupczatką,ale u nas w sklepie brak,to walimy z grubej rury.A cyca dajemy przed butlą,coby moje dziecię nie zapomniało kto jest jego zywicielką.A co do słodyczy-może kiedys przyjdzie nam się razem poobjadać:)
:-D:-Dwlasnie maz - znawca - twierdzi ze nie schrzanila,a co do mnie-po prostu nadzienie mi nie smakuje i tyle,jest takie..kwasne (?).Nie podchodzi mi i tyle ;-)
to Ty duuuze ilosci tej manny robisz:szok: ja to o jakiejs lyzeczce-dwoch myslalam:baffled:
Ja tam zapraszam na objadanie slodyczami i nie tylko:tak:Jestem w doma all the time;-):-)
Co do akwariow...zeby jeszcze byli chetni na sprzatanie:szok:Moj A.owszem bardzo chcial miec no i ma-trzy,tylko ciężko mu sie za nie zabrac zawsze.W rezultacie jedno likwiduję, bo to bez sensu:no:
didi - zdrowka dzieciaczkom!

reklama
Witam laski ja juz pr pracy ale busy było.
Teraz bylam kase na poczcie odebrac a tu jej nie ma i niby socjal byl tez dzis zamkniety po poludniu chyba maja jakas awarie systemu...?

Ja jestem chetna na kregle tylko piszcie kiedy:)

Didi trzymaj sie i zdrówka
Ja uzywalam mleka Aptamil i bylo ok
Pauletta zyjesz?:)
Milego dnia

Do góry