reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam

I tak sobie pomyslalam-tak czy siak,gdziekolwiek bym mieszkała sprawa majówki jest aktualna:tak:.Z resztą zapraszam o każdej porze:sorry:
Miłego dnia uciekam
W sumie na tej chatce tez ogrod pokaznych rozmiarow macie:tak:
Tak czy siak na pewno bedzie to bardzo mila i udana majowka;-):-)

Nadrobiłam od piątku uff :-)
WOW- od piatku...:-D:-D:-D
Ile tego bylo? Cale 3 strony...:-D:-D

:-) zapraszam jak najbardziej, ale jak M juz pojedzie. monia pozycze,nie ma problemu, ale mam po englishu
A gdzie Ty sie dziewczynko tak pieknie englisza nauczylas:eek::-)
Ja po engliszu co najwyzej ksiazki dla dzieci (ewentualnie dla troszke starszych dzieci) moge przerabiac, co by mi sie relaks w ciezka lekture nie zamienil:sorry:

A witam Was drogie panie
My wczoraj tez gosci mielismy wiec wieczorkiem nie zagladalam.
Ale mialam ochote, nie powiem. Na szczescie nie jestescie ostatnio zbyt pismate, wiec nie mialam z rana duzo do nadrobienia:tak::cool:

No to milej niedzielllli:-)

reklama
monia spoczko, ale jak cos, to daj znac, z checia pozycze

mama ady zycie samo zycie :-D moj M mnie duzo nauczyl, z nim zawsze filmy ogladalam bez lektora, bez napisow, odkad go wlasciwie poznalam tak bylo(on ze stanow). Tak sie osluchalam jezyka. A, ze jestem wzrokowcem, to nauczylam sie czytajac gazety, ksiazki. No i to moja mania, czytanie tych wszystkich babskich plociarskich gazet :-D

mama ady zycie samo zycie :-D moj M mnie duzo nauczyl, z nim zawsze filmy ogladalam bez lektora, bez napisow, odkad go wlasciwie poznalam tak bylo(on ze stanow). Tak sie osluchalam jezyka. A, ze jestem wzrokowcem, to nauczylam sie czytajac gazety, ksiazki. No i to moja mania, czytanie tych wszystkich babskich plociarskich gazet :-D
To fajnie Ci sie zlozylo:tak: Ja w sumie gazety tez czytam jak mi jakas ciekawa babska czy inna wpadnie w rece.
A jak jeszcze pracowalam, to dzien w dzien przerabialam "Suna" albo "Mirrora":-D To byly czasy... Wszystko wtedy wiedzialam, co sie dzieje:-D:-D:-D
A teraz siedze w domu i sie zatrzymalam... jak nie cofnelam:eek:
Te gazety na pewno mi duzo daly ale takiego wielkiego talentu do nauki jezykow, to ja niestety nie mam i wciaz mam braki- w gramatyce zwlaszcza:sorry:
A Twoj maz jes amerykanskim Polakiem czy amerykanskim Amerykaninem:confused2: A moze amerykanskim Irlandczykiem:confused2: :-D Przepraszam, ze tak wypytuje:sorry: Ale to chyba nie tajemnica:-)

Witam hohohoho
Ja w dobrym humorze pospałam a raczej Oli mi dal pospac, wczoraj byl niezly ubaw u didi:) tak mnie brzuch ze smiechu bolał..:) Wrócilam do domu o 1 hi
Teraz sobie smacznie spalam a tu dzwonek i zonk bo umowilam sie z sasiadka na kawe no ale wroci pozniej:)
No a potem lecimy do busy bees na urodzinki.
Wiec teraz lenistwo:)
Ale mi robicie smaka tymi sernikami:)
Milego dnia

Witam się i ja z rana.
Jej myśle że sie zmieszcze czasowo przed południem a 30 min zostało.
W sumie jestem od samiuśkiego ranka na nogach a to za spr mojej mamci która poleciała już do Polski :-:)-:)-:)-:)-(. Nie cierpię takich rozstań, snuję się jak cień po domu i nie ma z kim kawki się napić. Mężowski śledzi giełde na necie, Agutka lula achhhhh mam ochotę wyććććććć. Cuż taka nasza dola dorosłości. Co ciekawe za tydz mam teściową tylko upssss jesteśmy trochę skłucone więc nie wiem jak ja przeżyje 9 dni :szok::szok::szok:. Wieczorem chyba z rozdarcia emocjonalnego namówię mego J na wino i kawałek tiramissu uwielbiam :-pchyba zapomniałam dodać dużyyyyy kawał tiramissu. Bo cuż jest najlepsze na smutki SŁODYCZE:rofl2:
lubiczanko z domkiem nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszło, a widziałam jakie posiadłości można tam u Was w Galway spotkać nie to co u nas; więc głowa do góry :tak:
moniadan nie ma to jak relax i to bez 2 dzieci, obyście mieli więcej takich chwil
larcia popieram taką naukę, super spr z oglądaniem filmów co prawda poczatki bywają trudne oj musze wrócić do takich seansików
No nic lecę sobie tą kawe zaparzyć, ostatnio zaczęłam szaleć z moim expresso i dopracowuje moje capucinno i cafe la te zapraszam Was kobietki połundiową porą na irlandzką kawusie przysłowiową angilelska tea. :laugh2::laugh2:

Ja tez mialam gosci :-D ale nie zdzylam do was zajrze.Goscie sie najedli sernika i tak im smakowal ze odkuili od mnie moje dwa wozki,te najdrosze wiec klopot mam z glowy:-)oge kupowac podwojny.

monia spoczko, ale jak cos, to daj znac, z checia pozycze

Ojj ja tez mam manie czytania wszystkich gazet plotkarskich:-D ale ksiazeke tylko po polsku bo to juz dla mniepelen relax i nie chce sie zastanawiac co oznacza jakies slowo;-)

Dzis czuje sie nie najlepiej,boli mnie krzyz i w dodatku kicham,smarkam i prycham.Dzien lozeczkowy dzis mam,herbatka z cytrynka i podusia:-D

Witam dziewczynki!

Witam
Postanowiliśmy z J,że jak coś znajdziemy do 18-go marca to się wyprowadzamy,a jak nie to przestaję tak namiętnie szukać(bedę szukać mniej namiętnie;-):-D)
Pauletta-a może się powstrzymaj z tym serniczkiem na tydzień?I jaskoki?Jak nasz?
Frog-ależ milusi wieczór wczoraj miałaś,pewnie potem spało Ci się jak niemowlęciu:-)
Dyta-a co to za sklep?Muszę poszukać w necie czy u nas w okolicy tez taki jest i zaciągnę rodzinę:-D
Sofik-a ja tam ani z chłopcami ani z Dadzia sie nie męczyłam-a z Danielkiem to juz w ogóle "predkość światła".Jak dzieciaczki?
Anineczko-czyżbyś swój czas poświęcała teraz na jazdę bryką,że nie zagladasz?
I tak sobie pomyslalam-tak czy siak,gdziekolwiek bym mieszkała sprawa majówki jest aktualna:tak:.Z resztą zapraszam o każdej porze:sorry:
Miłego dnia uciekam
Lubiczanko chodzi mi o ONLY sklep,on wszędzie jest:tak:
Lecę,bo trzeba szykować sie do kościółka..
Milej niedzieli życzę:-)

Witam :sorry: czuję się paskudnie gardło mnie boli tak że ledwo mówię :-( Wiktor strasznie kaszle ale nie ma gorączki i jest w miarę aktywny tylko w nocy miał przerwę bo go kaszel dusił i z dwie godzinki siedział na moich kolanach i się kołysaliśmy nasmarowałam go vickiem i tak ukołysany zasnął i ładnie pospał do 10 :tak: na szczęście nie odebrało mu apetytu ale chyba mi odebrało bo ledwo ślinę przełykam :confused2::confused2::confused2: musze się wziąć za sprzątanie i jakiś obiadek wyczarować no i serniczek ;-) jeszcze musze zmobilizować P do pomocy a chyba łatwo nie będzie :sorry: a mnie korci aby okna pomyć :eek:

Pauletta-a może się powstrzymaj z tym serniczkiem na tydzień?I jaskoki?Jak nasz?
Kochana najwyżej za tydzien zrobię drugi :tak::tak::tak: A co do skoków to Adaś skoczył na srebro :-):-):-)
Pauletta to pochwal sie co robiłas pysznego na obiad ze mozesz cześciej? ;-)
Wołowinę duszoną z marchewką i ziemniaczkami przepis jest w odpowiednim wątku już :tak::tak::tak:

Larcia jak coś to ja bym prosiła sagę po englishu :tak: lubię czytać po englishu co prawda czasami nie dokanczam książek bo niektóre są jakimiś dialektami napisane ale zawsze warto spróbować a nuż tą się będzie dobrze czytało ;-)

Ja tez mialam gosci :-D ale nie zdzylam do was zajrze.Goscie sie najedli sernika i tak im smakowal ze odkuili od mnie moje dwa wozki,te najdrosze wiec klopot mam z glowy:-)oge kupowac podwojny.
To Ci transakcja poszla pomyslnie:-) Az 2 na raz:tak:
A jaki podwojny masz w planach? Tu w sumie dosyc ograniczony wybor...

A co do Malysza, to A. wczoraj mowi do Ady:
"Powiedz Malysz"
a Ada na to "Nanys"
"Malysz"
"Nanys"
"MA-LYSZ"
"Pi pi pi"... :-D:-D:-D
Jak sie pyta Ady jak robi myszka (albo mouse), to wlasnie tak mowi (pi pi pi) i musialo sie jej skojarzyc- Malysz z mysza:-D
Ale mielismy ubaw.
I to u nas normalnie haslem roku zostalo:rofl2:

reklama
Ciao Dziewczynki!

Kurcze myslalam,ze bede miala full nadrabiania, a tu surprise!! :szok: Zaledwie 3 stronniczki....:tak:

No wiec szybciutko napisze, ze u nas odrobine lepiej. Jedna gorna jedynka juz w pelni wylazla - a wiezcia mi, ze jest wielka!! Moj szanowny malzonek mowi, ze to po mamusi....:sorry: bezczelny prawda...? No wiec Al zapowiada sie na krolicze zeby!:szok: Druga jedynka juz po prostu wisi pod dziaslem- widac ja w calej okazalosci ale jeszcze sie nie przebila wiec nastawiam sie na nastepne ciezkie dni i noce! Ostatnia noc byla nadwyraz wspaniala- pierwsza pobudka o 4!!! A potem o 7.30 takze bosko!!:tak::-)

W kinie bylo genialnie. Moglabym na temat tego filmu rozmawiac godzinami. To jeden z tych, ktore nadaja sie do dyskusji i rozbierania na czesci pierwsze. Swietny na warsztat filmowy! Niezmiernie inteligentny, bardzo podobny do Matrixa, negatywny i pozytywny zarazem...po prostu swietny! zgadzam sie w pelni ze stwierdzeniem, ze ma szanse zmienic oblicze kinematografii i zdecydowanie uwazam, ze grzechem jest go nie zobaczyc, a juz napewno ogromna strata...sa takie rzeczy na swiecie, ktore po prostu trzeba zobaczyc aby nie zyc z poczuciem straty...ten film jest jedna z takich. Takze polecam tym, ktorzy jeszcze nie widzieli! Mowa of course o Avatarze!:-)

Wczoraj caly dzien spedzilam w szkole. Najpierw zajecia potem Rada Pedagogiczna. Wrocilam mega zmeczona....ale tez zadowolona bo szykuje sie kilka fajnych projektow. Szkola sie rozwija...coraz wiecej rzeczy sie dzieje i bedzie dzialo. To cieszy!!

Madbebe
- ja to widze, ze Wiki sie grzeczna dziewczynka zrobila bo z forum nie schodzisz ostatnio:-) Moze byscie tak mnie odwiedzili heee??

Jesli chodzi o ksiazki to chce skonczyc to co czytam i mysle o zabraniu sie za ten 'Dom nad rozlewiskiem'- taki polecany wiec grzech nie przeczytac!

A sernikiem tez mi smaka narobilyscie. Jade dzis na zakupy jak A wroci z silki wiec chyba tez zrobie!!:-)

Do góry