reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Tichonek - ja polecam Hiszpanie, my bylismy konkretnie w Lloret de Mar miasteczko super, tylko jak z dzieckiem to poszukaj hotelu gdzies na uboczu. Tam całymi nocami ludzie imprezują i ciągle jest hałas na ulicach:-D:-D:-D. My sami ze znajomymi bukowaliśmy wszystko hotel, samolot, auto wypożyczaliśmy i naprawdę super i na pewno taniej niż przez biuro

reklama
Ewelcia-ja jechałam dwa lata temu i nocowaliśmy we Francji,jakieś 5 minut drogi od promu...To był bardzo milusi hotel ze śniadniem w cenie:tak:

lubiczanko,wiesienko,dzięki;-)Sami nie wiemy jeszcze czego chcemy:sorry2:Czy hotel czy jakiś apartament:confused:Są niedrogie apartamenty na Dafcie,ale to trzeba dokładnie wiedzieć gdzie lecieć,a nie polecieć bo tania kwatera,ale nic poza tym:baffled:Zero plaży,zero wody:sorry2:Nawet nie mam pojęcia,który region jest ok:confused:Mam koleżankę,która mówiła,ze ma wujka na północy Hiszpanii i tam ciągle leje:baffled:A to nie,dziękuję,mam to na codzień:-D

Tichonek -my byliśmy w czerwcu i pogoda super, plaża blisko, apartament 2 sypialnie-ale to akurat mało ważne i tak duzo czasu spedzasz poza nim. :-)

Cześć dziewczynki:-)
Skoro już mówicie o wakacjach i wypoczynku to mój J na lipca albo na sierpnia pragnie mnie zabrać gdzieś w ciepłe klimaty i lazurowe wybrzeże:-):-) J Dostał zaproszenie od kolegi na przylot do brazylii namiary na plaże na fajne widoki, z kolei inny kolega namawia nas na hiszpanie i bądź tu mądry. A ja Wam powiem że cholernie boje się latać samolotem i jak mam gdzieś się ruszyć to wole na m-ąc do Polski i tam zrobić sobie wyprawe nad polskie morze z dzieckiem jak na razie małym pewnie dużo byśmy nie zwiedzili moze za rok.
Tichonek oj ja też poszalałam na tych promocjach znowu:zawstydzona/y::zawstydzona/y:kupiłam głównie Agatce rajstopki, skarpetki duże śpioszki do spania bo tak szybko mi rośnie i sobie też tam takie pierdułki. A teraz leże bo sił już nie mam i wcindalam owocki zawsze to lepsze niż słodycze;-)
Wczoraj byłam na avatarze w 3D extra film zauważyłam że przez ten pobyt w szpitalu poduczyłam się języka i nie musiałam tak często szturchać męża z pyt o co chodzi:-D Jeszcze pewnie wybierzemy się na jakiś seansik nim mama wyleci a ile ludzi było cała sala.
Moja mama szaleje tutaj po irlandii na całego; poznała juz polaków na spacerze młode dziewczyny z dziećmi zagadała co rusz ktoś się jej przewinie.Tyle tu jestem i nie miałam nigdy smiałosci jak moja mamcia by nawiązać takie pogaduchy pewnie niezla grupa kolezanek by mi sie zebrala. Chyba zaczne z nia wychodzic to grono znajomych mi sie poszerzy. :-D:-D:-D

a ja byłam na Majorce:tak: za tygodniowy pobyt w apartamencie, przelot i wynajecie samochodu zapłaciłam 350 euro (za 2 osoby;-))
a nie mozesz powiedziec ze sie najzwyczajniej w swiecie nie zgadzasz na tylu gosci?Przeciez to chrzest twego maluch a nie Jej za przeproszeniem.My tam mielismy obiadek w domu i tyle.Fakt ze mama naszykowala fure jedzenia ale u Niej to normalne :-D:tak:
żeby to było takie proste...:-( z mojej strony będą tylko rodzice i brat z dziewczyną, a reszta... rodzina teściowej... próbowałam sugerować, że nie chce tylu osób, że w mojej rodzinie nie zaprasza się ciotek i wujków, to strzeliła takiego focha:baffled: ehhhh... szkoda gadać.
idę obiad szykować:sorry2:

Dziewczyny siedze i rycze caly czas i nie moge przestac.Hormony szaleja strasznie.Jeszce zebym powod miala a tu nie ma.Bo np pokazali kotka w telewizji.Co za dzien...
Kochana dla pocieszenia ja mam tak do tej pory ryczę na byle czym bo ładnie śpiewają np. :-D:-D:-D mój m to ma ubaw czasami
Pauletta jak tam sprawy sie maja? plan sie powiodl?
kurde ze Ty sie nie balas tak dlugo bez taxu jezdzic:cool2: moj m to przed terminem zawsze placi bo sie cyka.

Ja jestem uzależniona od adrenaliny :-D:-D:-D

Pauletta-nie trzymaj nas w napięciu-zdradz czy Twój misterny plan się powiódł

Kochane jak wyszłam z domu po 11 tak dopiero niedawno zajechałam do domku jestem zmordowana ale plan CHYBA się udał będe wiedziała na pewno jak mi nic poczta do domu nie przyjdzie. A więc plan był taki : wczoraj jak mnie złapali jak wpadłam do domku to pierwsze co zrobiłam to wypełniłam formę do motor taxu i pojechałam na główną gardę aby mi podbili że od czerwca do końca stycznia samochód nei był używany ;-) na moje szczęście w nieszczęściu wczoraj był 1 luty a więc i potrzebowałam pieczątkę z gardy z tą datą a na neij nie ma godz przybicia pieczątki więc mi nei udowodnią ze podbiłam po złapaniu :blink: dzisiaj pojechałam zapłacić tax więc w sysytemie będzie że tax nie opłacony tylko wczoraj był chociaż właściwie jak płacisz to za cały miesiąc ....więc jak się nie czepną że dysk był wykupiony dzisiaj to dobra nasza :tak::tak: na komisariacie gardziarz nic mi nie powiedział skserował dysk i certyfikat ubezpieczenia i powiedział ze wprowadzi do systemu ;-) zobaczymy jak to się dalej potoczy ale jestem dobrej myśli :tak:

a ja byłam na Majorce:tak: za tygodniowy pobyt w apartamencie, przelot i wynajecie samochodu zapłaciłam 350 euro (za 2 osoby;-))

żeby to było takie proste...:-( z mojej strony będą tylko rodzice i brat z dziewczyną, a reszta... rodzina teściowej... próbowałam sugerować, że nie chce tylu osób, że w mojej rodzinie nie zaprasza się ciotek i wujków, to strzeliła takiego focha:baffled: ehhhh... szkoda gadać.
idę obiad szykować:sorry2:
ja tam mialabym gdzies jej fochy.Z jakiej racji obca w sumie baba ma o tym decydowac?!Chrzciny to nie wesele..;-)ale zrobisz jak uwazasz

Kochana dla pocieszenia ja mam tak do tej pory ryczę na byle czym bo ładnie śpiewają np. :-D:-D:-D mój m to ma ubaw czasami
ja zawsze tak mialam:-)Baaardzo latwo i szybko sie wzruszam.
Niezla kombinatorka z Ciebie,ale pewnie jak sie da to czemu nie,po co placic.Jak to Twoje zatrzymanie wygladalo?Dali Ci jakis mandat czy cos?Spisali Cie,bo nie rozumiem..:confused:
ze spaceru wyszlo nic-przyjechala chrzestna z malym i dopiero pojechali.A Wikta spi:happy2:

reklama
j.
Niezla kombinatorka z Ciebie,ale pewnie jak sie da to czemu nie,po co placic.Jak to Twoje zatrzymanie wygladalo?Dali Ci jakis mandat czy cos?Spisali Cie,bo nie rozumiem..:confused:
Była ogólna kontrola na drodze sprawdzali każdego mi kazali zjechać na bok i się pyta czemu tax nie opłacony to ja mu mówię że opłacony tylko zapomniałam wsadzić dysk za szybkę bo taka roztargniona ostatnio jestem a mam go w torebce ten mi mówi żebym pokazała ale ja mu mówię że to nie ta torebka (bo miałam ze sobą taką maciupinke tylko na portfel i telefon) że na zakupy z dużą nie chodzę więc mnie tylko spisał i powiedział że mam 10 dni na przedstawienie dysku na komisariacie jak tego nie zrobię to dostanę mandat i puścił do domku ;-) i tak miałam szczęście bo często się zdarza że zabierają samochód :sorry2:

Do góry