reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Wiesz - zdziwilam sie bo jak bylam ze Staskiem w szpitalu, to z nami lezala dziewusia 2 mc, i zarowno jej jak i Stasiowi wowczas 14 mc dawali Smecte bo zle reagowali na antybiotyki. A kilka mc pozniej to juz tu w Irl mial straszna biegunke i lekarka tez zalowala ze nie mamy Smecty.
Aaa wiesz Kasia ja tam nie chcę podważać opinii lekarza:no:.Ale sama nie raz słyszałam,że nie wolno.:baffled:

reklama
Frog teściówka suuuuuuuuuper :sorry2: tylko ja bym od takiego gadania w psychiatryku wylądowała :-D:-D:-D trzymaj się kochana ;-)
Pauletta - teściowa frog faktycznie gadatliwa, ale mój Igor ją uwielbia:tak: właśnie przez to gadanie. wyobraź sobie, że przez cały czas śmiał się, "gadał" a ja mogłam się zająć swoimi sprawami. no i jak przyszła pora na drzemkę, to bez problemu usnął jej na rękach (gdzie dla mnie jest niemożliwe...:sorry2:) także Frog - nie jest aż tak źle;-)
aaa - i pewnie, że jak będzie potrzeba podjechania po Ciebie w niedzielę, to pokieruję mamę Ady;-)

:-):-):-) dziękuję kochana to jeszcze się zgadamy :tak: Andzulina mniej więcej wie gdzie mieszkam;-)
Jakby co, to nie bedzie problemu.
Z reszta ciezarnej sie nie odmawia... Wiec ani Ty mnie ani tym bardziej ja Tobie nie moge odmowic:-D:-D:-D

A co już zaczela sie wtracac jak mam dziecko wychowywac. Że ma plamki na nogach straszne a to przecież ta skaza białkowa tak jakbym ja zaniedbała dziecko moja Agatka ma dość często takie plamki poprostu są trzeba je smarować i z czasem z nikną; że dlaczego nie daje malej wapna zabawiala sie w lekarza. potem jaki to mój mąż dobry tata dziecko lgnie do niego no ja oczywiscie zla mama tylko dziecko mnie tyle nie widzialo i mialo oparcie w ojcu jedynie. A jaka ta kuchnia moja mala nic nie mozna w niej zmiescic, lozeczko powinno stac gdzie indziej normalnie byloby co pisac sa tez rzeczy o ktore tez musze zachowac dla siebie ale uwierzcie mi bylo to nie do zniesienia. Moze wydac sie to glupie ale gdy ja walczylam o zycie ona martwila sie ze jej synek jest chory ze na pluca mu choroba poszla a lekarz powiedzial ze to wirus i mu przejdzie normalnie masakra wymyslala z ciotunia ktora tez tutaj byla cuda niewidy.
Teraz wreszcie odpoczywam ufff:-):-):-)
"Troszke" kobieta przesadzala... Absolutnie nie pozwol sobie wmowic, co jest dla Twojego dziecka najlepsze, bo to TY jestes matka i TY najlepiej wiesz, co Agatce potrzeba.
A Twoja chata, to Twoje krolestwo i chocby g... na srodku salonu (czy tez przyciasnej kuchni:-D) lezalo, to Twoja sprawa!!!
Moja tesciowa niby nie jest taka zla ale czasem potrafi mi cisnienie podniesc...:wściekła/y: Nie wiem czy przypadkiem czy celowo zdarza jej sie powiedziec w rozmowie z kims, ze np. "Adam przylatuje na swieta", "Adam ma w Irlandii kota", "Adam ma duzy dom", "Adam bedzie mial dziecko" :baffled:Sam ????
:confused: No ale podkreslam, ze nie jest az taka tragiczna jak niektore... Fakt, ze czasem mam wrazenie, ze zatrzymala sie 30 lat temu w rozwoju i caly czas zadziwia mnie swoimi pytaniami i radami odnosnie dzieci:szok::tak: Najwazniejsze, ze nie musze z nia mieszkac!

Witam serdecznie wszystkie mamusie w IE!
Jestem mama 19mies Natalci, chetnie poznamy inne mamy i ich dzieci z dublina lub okolic.

Ostatnia edycja:
IIIIIIIIIIHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAA :-D:-D:-D:-D nadrobiłam już wszystko ;-):tak: Ewelcia wszystkiego najlepszego :-) spóźnione ale jak najbardziej szczere życzenia :tak:

Jakby co, to nie bedzie problemu.
Z reszta ciezarnej sie nie odmawia... Wiec ani Ty mnie ani tym bardziej ja Tobie nie moge odmowic:-D:-D:-D
:-D:-D:-D No tak ani w jedną ani w drugą stronę odmówić nie można :-D:-D:-D
Pauletta - teściowa frog faktycznie gadatliwa, ale mój Igor ją uwielbia:tak: właśnie przez to gadanie. wyobraź sobie, że przez cały czas śmiał się, "gadał" a ja mogłam się zająć swoimi sprawami. no i jak przyszła pora na drzemkę, to bez problemu usnął jej na rękach (gdzie dla mnie jest niemożliwe...:sorry2:) także Frog - nie jest aż tak źle;-)
aaa - i pewnie, że jak będzie potrzeba podjechania po Ciebie w niedzielę, to pokieruję mamę Ady;-)
Tu nie zaprzeczę że dla dzieci taka gadatliwa babcia to całkiem super atrakcja :tak: ale dla dorosłych to już raczej nei koniecznie:baffled: ja bynajmniej wymiękam i nie dziwię się że frog również :sorry2:

renni witam :-):-):-)

dzieki za gorace powitanie!
jestem z poza dublina ale w centrum jestem dosc czesto,wiec spotkanko np w phoenix park jak najbardziej wchodzi w gre.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry