reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Wiesz - zdziwilam sie bo jak bylam ze Staskiem w szpitalu, to z nami lezala dziewusia 2 mc, i zarowno jej jak i Stasiowi wowczas 14 mc dawali Smecte bo zle reagowali na antybiotyki. A kilka mc pozniej to juz tu w Irl mial straszna biegunke i lekarka tez zalowala ze nie mamy Smecty.
Aaa wiesz Kasia ja tam nie chcę podważać opinii lekarza:no:.Ale sama nie raz słyszałam,że nie wolno.:baffled:

reklama
Frog teściówka suuuuuuuuuper :sorry2: tylko ja bym od takiego gadania w psychiatryku wylądowała :-D:-D:-D trzymaj się kochana ;-)
Pauletta - teściowa frog faktycznie gadatliwa, ale mój Igor ją uwielbia:tak: właśnie przez to gadanie. wyobraź sobie, że przez cały czas śmiał się, "gadał" a ja mogłam się zająć swoimi sprawami. no i jak przyszła pora na drzemkę, to bez problemu usnął jej na rękach (gdzie dla mnie jest niemożliwe...:sorry2:) także Frog - nie jest aż tak źle;-)
aaa - i pewnie, że jak będzie potrzeba podjechania po Ciebie w niedzielę, to pokieruję mamę Ady;-)

:-):-):-) dziękuję kochana to jeszcze się zgadamy :tak: Andzulina mniej więcej wie gdzie mieszkam;-)
Jakby co, to nie bedzie problemu.
Z reszta ciezarnej sie nie odmawia... Wiec ani Ty mnie ani tym bardziej ja Tobie nie moge odmowic:-D:-D:-D

A co już zaczela sie wtracac jak mam dziecko wychowywac. Że ma plamki na nogach straszne a to przecież ta skaza białkowa tak jakbym ja zaniedbała dziecko moja Agatka ma dość często takie plamki poprostu są trzeba je smarować i z czasem z nikną; że dlaczego nie daje malej wapna zabawiala sie w lekarza. potem jaki to mój mąż dobry tata dziecko lgnie do niego no ja oczywiscie zla mama tylko dziecko mnie tyle nie widzialo i mialo oparcie w ojcu jedynie. A jaka ta kuchnia moja mala nic nie mozna w niej zmiescic, lozeczko powinno stac gdzie indziej normalnie byloby co pisac sa tez rzeczy o ktore tez musze zachowac dla siebie ale uwierzcie mi bylo to nie do zniesienia. Moze wydac sie to glupie ale gdy ja walczylam o zycie ona martwila sie ze jej synek jest chory ze na pluca mu choroba poszla a lekarz powiedzial ze to wirus i mu przejdzie normalnie masakra wymyslala z ciotunia ktora tez tutaj byla cuda niewidy.
Teraz wreszcie odpoczywam ufff:-):-):-)
"Troszke" kobieta przesadzala... Absolutnie nie pozwol sobie wmowic, co jest dla Twojego dziecka najlepsze, bo to TY jestes matka i TY najlepiej wiesz, co Agatce potrzeba.
A Twoja chata, to Twoje krolestwo i chocby g... na srodku salonu (czy tez przyciasnej kuchni:-D) lezalo, to Twoja sprawa!!!
Moja tesciowa niby nie jest taka zla ale czasem potrafi mi cisnienie podniesc...:wściekła/y: Nie wiem czy przypadkiem czy celowo zdarza jej sie powiedziec w rozmowie z kims, ze np. "Adam przylatuje na swieta", "Adam ma w Irlandii kota", "Adam ma duzy dom", "Adam bedzie mial dziecko" :baffled:Sam ????
:confused: No ale podkreslam, ze nie jest az taka tragiczna jak niektore... Fakt, ze czasem mam wrazenie, ze zatrzymala sie 30 lat temu w rozwoju i caly czas zadziwia mnie swoimi pytaniami i radami odnosnie dzieci:szok::tak: Najwazniejsze, ze nie musze z nia mieszkac!

Witam serdecznie wszystkie mamusie w IE!
Jestem mama 19mies Natalci, chetnie poznamy inne mamy i ich dzieci z dublina lub okolic.

Ostatnia edycja:
IIIIIIIIIIHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAA :-D:-D:-D:-D nadrobiłam już wszystko ;-):tak: Ewelcia wszystkiego najlepszego :-) spóźnione ale jak najbardziej szczere życzenia :tak:

Jakby co, to nie bedzie problemu.
Z reszta ciezarnej sie nie odmawia... Wiec ani Ty mnie ani tym bardziej ja Tobie nie moge odmowic:-D:-D:-D
:-D:-D:-D No tak ani w jedną ani w drugą stronę odmówić nie można :-D:-D:-D
Pauletta - teściowa frog faktycznie gadatliwa, ale mój Igor ją uwielbia:tak: właśnie przez to gadanie. wyobraź sobie, że przez cały czas śmiał się, "gadał" a ja mogłam się zająć swoimi sprawami. no i jak przyszła pora na drzemkę, to bez problemu usnął jej na rękach (gdzie dla mnie jest niemożliwe...:sorry2:) także Frog - nie jest aż tak źle;-)
aaa - i pewnie, że jak będzie potrzeba podjechania po Ciebie w niedzielę, to pokieruję mamę Ady;-)
Tu nie zaprzeczę że dla dzieci taka gadatliwa babcia to całkiem super atrakcja :tak: ale dla dorosłych to już raczej nei koniecznie:baffled: ja bynajmniej wymiękam i nie dziwię się że frog również :sorry2:

renni witam :-):-):-)

dzieki za gorace powitanie!
jestem z poza dublina ale w centrum jestem dosc czesto,wiec spotkanko np w phoenix park jak najbardziej wchodzi w gre.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry