reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Właśnie Matt zwymiotował marchwiankę :baffled::baffled:
Tichonek ja na szczęście nie wiem co to jest odparzenia :no:
Smaruje mu profilaktycznie sudocremem,ale odparzeń nie ma.
Młody w sumie od wczoraj robi samą wodą podbarwioną na żółto,wcześniej kupka była tylko taka mniej stała,taka papka.
Tak mi się wydaje,że to jakiś wirus :sorry2:
Dobra,jem i lecimy do GP :tak:

reklama
Jezuuuuuuu!!!!
Wlasnie mialam stan przedzawalowy:szok::szok::szok: Czytam, nadrabiam sobie forum (jestem juz na 29.12) a tu mi jakas reklama w komputerze ryknela na caly regulator. I tak nagle!!! Szok:szok:
:-D:-D:-D

Hallo dziewczynki!

A ja mam dzisiaj małego doła:-(
Właśnie wróciłam od GP(bo małego kaszel zaczął bardziej męczyć) i myślałam ,ze mi coś przepisze:sorry2:A ona mówi tak jak we wszystkich tutejszych aptekach,ze mają dopiero dla dzieci od roczku,a tak to mogę podawać mu miód z cytryną:baffled:I za tą wiadomość 50 E:no:
Paracetamolem tez nie chcę go faszerować:no:Zostaje mi tylko patrzeć i słuchać jak jest coraz gorzej:errr:
Nic,przynajmniej mi go osłuchała czy wszystko jest ok:sorry2:W niedziele będę miała cybionmulti z Pl:tak:
Ach...Już mi troche lepiej:blink:

Larcia artykułu wolę nie komentować...:no: Brak słów...

dziewczyny, czy mialyscie okropne bole glowy w ciazy? pytam bo jestem w 15 tyg ciazy i od 2 dni szczegolnie popoludniu ledwo zyje. zero komunikacji ze mna, wylaczam sie, nie mam totalnie sily na nic, jak mierze puls to jakby na wyscigach :) byl a glowa boli godzinami. nie wiem co robic. jak jutro nie przestanie to bede musiala kupic sobie cisnieniomierz albo zawracac glowe GP.
Mnie głowa bolala czasami nawet cały dzień jak byłam w ciąży:tak:ale za to nie wiem co to są mdłości:cool2:

jeszcze jedno pytanie, mimo moich zmartwien o konflikt serologiczny, lekarze mnie zbywaja i nie wiem czy wlasciwie, bo nie znamy grupy krwi męża. i nie wiem czy wymagad od nich zbadania tego czy zostawic to w spokoju?
plis o jakas rade.

My również mieliśmy konflikt serologiczny,ale dali mi tylko po porodzie zastrzyk i było ok:tak:A badanie grupy krwi mąż robił w Pl

jeszcze się chciałam zapytać podajecie swoim dzieciaczką vitamine D3

Emili ja również podaję 2 kropeli dziennie
Strasznie mroźny wiatr na dworze:baffled:Wysmagało mnie i Radka,że hej:sorry2:Dylan śpi to zajrzałam;-)
Pauletta,witaj wśród żywych!Bo bez netu to jak bez tlenu,ja wiem:tak::-D
Frog,za to Ty chyba z teściową się raczej czujesz jak bez tlenu:confused::-DMasz Ty się z nią:sorry2::-DJa muszę powiedzie,że mam wspaniałą teściową.Do niczego się nie wtrąca,jest kochana,nieba by nam uchyliła,zawsze mogę na nią liczyc:tak:A jak przyleciała do nas z teściem w kwietniu to potem mojej mamie powiedziała,że dawno tak dobrze nie wypoczęła jak u nas,a ja jestem "gospodyni całą gębą",czysto,posprzątane,poprane,ugotowane :sorry2:Trochę przesadziła,ale i tak mnie duma rozpierała,a moją mamę tym bardziej:-DTakiej teściowej każdej dziewczynie życzę:tak:
Hmmm...mały miał wstac o 12-tej a nadal śpi:sorry2:A mój Radek już wychodzi z siebie i pyta kiedy ten Dylan wstanie bo chcę się z nim pobawic:sorry2:Tylko,że potem są wojny o zabawki:-D

Tichonku widzę,ze jeśli chodzi o teściową to mamy to samo:tak:
No problemoooo:-)

Dziewczyny, przepraszam ze tak sie naprzykszam, ale jestescie niezastapionym zrodlem wiedzy dla mnie:tak: bo od poloznych ciezko sie czegos dowiedziec kontketnego:-(
chcialam Was zapytac jak wyglada tutaj sprawa posiewu z pochwy przed porodem? robia, nie robia? czy tylko na zadanie? wiem, ze w Pl jest obowiazkowy min ze wzgledu na paciorkowca... dzieki za wszelkie info. ps-ja bede rodzic w Rotundzie w Dub.
Aga ja także rodziłam w Rotundzie i posiewu mi nie robili:no:ale zapytać zawsze możesz:tak:Powodzenia

Jezuuuuuuu!!!!
Wlasnie mialam stan przedzawalowy:szok::szok::szok: Czytam, nadrabiam sobie forum (jestem juz na 29.12) a tu mi jakas reklama w komputerze ryknela na caly regulator. I tak nagle!!! Szok:szok:

To samo mi sie przed chwilką stało....:wściekła/y:Prawie dziecko mi obudziło...

Misia a jak Twój Al dzisiaj??Nasze dzieciaczki muszą mieć jednak co innego,bo Twój się biedaczek tak pochorował ,a u mojego na szczęście tylko kaszelek:sorry2:

Nic,ochłonełam troche i biorę się za tworzenie obiadku.....dopiero:baffled:

Wszystkim chorowitkom życze Duuuuużoo zdrówka:tak:Oj to najważniejsze...

no to i ja sie przywitam:-)lepiej późno niż wcale:-D

tichonku ja wstałam o 8 i szok przeżyłam ze tak długo spałam:sorry2:i wszystko w biegu:-(potem poszalałyśmy z lubiczanką na zakupach,potem sprzątanko i dopiero odpaliłam kompa:tak:

a więc nawet nie dali mi 1000euro kredytu na laptopa:wściekła/y:durnie jedne,musze likwidowac lokate bo cymbały są sępami!!!a więc likwiduje lokate i sie walą:wściekła/y:jestem taka zła ze szok więc likwiduje u nich konto:dry::crazy:

iza doszła paczuszka??

anineczka ja mam to samo to jakiś wirus:sorry2::baffled:

dyta dlatego ja z małym nawet nie poszłam do lekarza:no:szkoda czasu,z małą też,daje tylko nurofen:sorry2:

Oj,biedny Matt:hmm:.A od czego to może byc?Sprawy żołądkowe czy bardziej jakieś przeziębienie+leki?
Jesssuu,pamiętam jak Radek kiedyś był chory,brał leki i do tego (albo z tego)dostał biegunki:szok:Cały czas mu z pupy leciało,a odparzenia się zrobiły w moment,darł się jak opętany bo go to strasznie piekło i do tego kupka z lekami szła,normalnie miał wżery na pupce.Ja aż syczałam jak go przebierałam,ała...jak to musi bolec:-(Żadne kremy nie pomagały,dopiero Linomag kupiłam i on ponoc utworzył taką oslonkę na pupce,że tak szybko się do rany (wiadomo co)nie dostawało.3 dni z tym walczyłam i płakałam razem z młodym,a co dopiero 5 dni jak Matt:szok:
Moje dziecie majac 5 miesicy przywloklo z Pl wirusa i mialo biegunkie 12 dni:szok: biedulek strasznie sie meczyl..i nawet smecta nam nie pomagala.
Jezuuuuuuu!!!!
:-D:-D:-D u mnie tez wlasnie wyskocylo,nic nie widzialam a jaks baba sie darla:-D

To samo mi sie przed chwilką stało....:wściekła/y:Prawie dziecko mi obudziło...

:-D:-D:-D u mnie tez wlasnie wyskocylo,nic nie widzialam a jaks baba sie darla:-D
Prawda, ze zawalu mozna dostac? Z tego stresu prawie mi laptop z kolan spadl:-D:-D

A teraz zalapalam faze i slucham i slucham i slucham tego...:-D
Dobrze, ze to nie plyta, bo juz by mi sie chyba zdarla, tyle razy to puszczalam:-D

[video=youtube;AZqLgt503g8]http://www.youtube.com/watch?v=AZqLgt503g8[/video]

reklama
Do góry