reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
dziewczyny, czy mialyscie okropne bole glowy w ciazy? pytam bo jestem w 15 tyg ciazy i od 2 dni szczegolnie popoludniu ledwo zyje. zero komunikacji ze mna, wylaczam sie, nie mam totalnie sily na nic, jak mierze puls to jakby na wyscigach :) byl a glowa boli godzinami. nie wiem co robic. jak jutro nie przestanie to bede musiala kupic sobie cisnieniomierz albo zawracac glowe GP.

jeszcze jedno pytanie, mimo moich zmartwien o konflikt serologiczny, lekarze mnie zbywaja i nie wiem czy wlasciwie, bo nie znamy grupy krwi męża. i nie wiem czy wymagad od nich zbadania tego czy zostawic to w spokoju?
plis o jakas rade.

Mnie przeokropnie bolała głowa, od czasu do czasu brałam paracetamol, w ogóle do 6 miesiąca ciążę znosiłam fatalnie, brak sił, wymioty, zero chęci do życia, tylko bym spała i spała... ale wszystko się zmieniło w 6 miesiącu, nagle przeszły bóle głowy i nabrałam sił by cieszyć się z oczekiwania na moją Kruszynkę.
Wydaje mi się że takie bóle głowy to normalka, ale jeśli się martwisz to zapytaj GP, tak żebyś była spokojniejsza :-)
U nas było tak samo. Też był konflikt serologiczny, też nie znaliśmy tatowej grupy krwi, bo mój K po prostu nie pamiętał :confused: Po porodzie okazało się że moje obawy jednak się potwierdziły, ale nie było żadnego problemu, dostałam zastrzyk i tyle. Tak więc nie ma co się martwić.

frog - ty się nie załamuj:-) jadę do Ciebie z odsieczą:tak: zaangażujemy teściową w bawienie dzieci, a my się zajmiemy babskimi sprawami:-D może będziesz miała chwilę spokoju...;-)

froq kochana :-D :-D :-D Znam ten bol!Bo moja mama taka jest :-D Tzn eee mam na mysli,ze pedantka hehe. Wszystko musi byc na glanc posprzatane. Dlatego takiego hopla dostaje od 2 dni :-D I zawsze...ja wytre stol,mama tego nie widziala, po 5 minutach wchodzi do pokoju ze sciereczka i wyciera.Ja mowie-mama...wycieralam przed chwila.A On a na to-to widocznie zle,bo zobacz jakie plamy sa itp itd. Normalnie... AH :-D
Ok laski, to pojade po moniadan, po wilwie i potem pod dom agusiek, tak?
Moja mama tez taka jest:-D Jak ma przyjechac, to sprzatam na tip-top a i tak okazuje sie pozniej, ze cos przeoczylam albo nie wpadlam na to, zeby dana rzecz zrobic...:baffled: Ale to moja mamusia a nie tesciowa, takze luz. I przy tym wszystkim jest jeszcze mega kochana:tak:

Larcia, a co do artykulu, to strasznie wkurzajace to, co to wredne babsko nawypisywalo... Normalnie szok, ze ona tak przeciw swoim rodakom...
Ale.... Z drugiej strony sama znam Polakow chocby w mojej miejscowosci, co siedza na zasilkach, pracy nie szukaja i wprost mowia, ze nie zamierzaja, bo im tak dobrze. Tyle, ze jakby nie patrzec, maja do tego prawo...

Witam sie i ja.
Co do bolu glowy to wlasnie dzis koszmarnie mnie od rana boli glowa buuuu
wiec za duzo nie pisze.ppapa milego dnia..

Witam się i ja nie codziennie ale wpadam;-) u nas pogoda za oknem piękna słonce świeci:tak:Julcia sobie chrapie a Klaudiusz w szkole z złością wstał że nie ma wolnego i do tego jeszcze jutro szkoda mi go ale cóż jak ma spędzać czas przed grą lub bajką to wole żeby był w szkole:-D M w Dublinie w pracy pies na dworze mam go dość sika mi jeszcze w domu Julcia pełza rozłożyłam jej puzzle ale i tak podłoga lepsza boje się że mi gdzieś w jego suski wejdzie :wściekła/y:Ja miałam 3dni wolne ale niestety jutro już do pracy :tak:nie ciekawie u nas w pracy bo jest nas za dużo i ucinają godziny Irlandki mają fochy że Polki mają więcej godzin :-)wysyłają na przymusowe urlopy:-)ja idę od lutego bo mam 3tyg z zeszłego roku, a nie chcą zwalniać ale nie miła jest atmosfera :tak: to na tyle a jeszcze się chciałam zapytać podajecie swoim dzieciaczką vitamine D3

reklama
Strasznie mroźny wiatr na dworze:baffled:Wysmagało mnie i Radka,że hej:sorry2:Dylan śpi to zajrzałam;-)
Pauletta,witaj wśród żywych!Bo bez netu to jak bez tlenu,ja wiem:tak::-D
Frog,za to Ty chyba z teściową się raczej czujesz jak bez tlenu:confused::-DMasz Ty się z nią:sorry2::-DJa muszę powiedzie,że mam wspaniałą teściową.Do niczego się nie wtrąca,jest kochana,nieba by nam uchyliła,zawsze mogę na nią liczyc:tak:A jak przyleciała do nas z teściem w kwietniu to potem mojej mamie powiedziała,że dawno tak dobrze nie wypoczęła jak u nas,a ja jestem "gospodyni całą gębą",czysto,posprzątane,poprane,ugotowane :sorry2:Trochę przesadziła,ale i tak mnie duma rozpierała,a moją mamę tym bardziej:-DTakiej teściowej każdej dziewczynie życzę:tak:
Hmmm...mały miał wstac o 12-tej a nadal śpi:sorry2:A mój Radek już wychodzi z siebie i pyta kiedy ten Dylan wstanie bo chcę się z nim pobawic:sorry2:Tylko,że potem są wojny o zabawki:-D

Ostatnia edycja:
Do góry