reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam!
Zaraz cosik poczytam ale najpierw chcialam sie pochwalic:-p
Mamy pierwszego zabka:-):-):-)

EDIT:
Frog a do kiedy masz tesciowke u siebie?
Ja te bym sie wkurzala jak ktos by po mnie poprawial....
No ale z tej scierki wyjmowanej z kosza sie usmialam :)....

Tygrynio mnie tez w ciazy bolala glowa,ale jakos dalo sie funkcjonowac ...nie bylo najgorzej:)

Larcia alez z Ciebie obrotna kobitka :)

A ja mam pytanko....
Ma ktos neta na karte?
My wzielismy na probe wczoraj z meteora(w ciagu 10 dni mozna oddac)-dziala ok,tylko zastanawiam sie ile nas wyniesie na miesiac?

Szym dzis dal mi pospac....spal od 20:45 do 6 a potem o dziwo zasnal i spal do 8 :)
Za tio przed 12 dal mi niezly koncert,az piszczal,dalam mu nurofen i dopiero zasnal.

Ostatnia edycja:
reklama
A ja mam pytanko....
Ma ktos neta na karte?
My wzielismy na probe wczoraj z meteora(w ciagu 10 dni mozna oddac)-dziala ok,tylko zastanawiam sie ile nas wyniesie na miesiac?
Nie wiem jak jest w meteorze, ale my mielismy vodafona i placilismy co miesiac staly abonament ok 30€. Czasami przekroczylismy ale najwiecej chyba kolo 12€ musielismy doplacic.
Takze jesli masz wybrany abonament, to nie powinno byc problemow z przekraczaniem limitu. Tyle, ze o sciaganiu czegos tam:-) mozesz zapomniec:-)

Dziewczyny, przepraszam ze tak sie naprzykszam, ale jestescie niezastapionym zrodlem wiedzy dla mnie:tak: bo od poloznych ciezko sie czegos dowiedziec kontketnego:-(
chcialam Was zapytac jak wyglada tutaj sprawa posiewu z pochwy przed porodem? robia, nie robia? czy tylko na zadanie? wiem, ze w Pl jest obowiazkowy min ze wzgledu na paciorkowca... dzieki za wszelkie info. ps-ja bede rodzic w Rotundzie w Dub.

Nie wiem jak jest w meteorze, ale my mielismy vodafona i placilismy co miesiac staly abonament ok 30€. Czasami przekroczylismy ale najwiecej chyba kolo 12€ musielismy doplacic.
Takze jesli masz wybrany abonament, to nie powinno byc problemow z przekraczaniem limitu. Tyle, ze o sciaganiu czegos tam:-) mozesz zapomniec:-)
taki na abonament to mamy z 3G lipa jakich malo:baffled:
Od jakiegos czasu zrobila sie masakra,placimy 20e na miesiac ale coz z tego jak strona laduje sie dlugo.
Czasami jak wejde na bb poczytam a odpisac nie odpisze bo juz nie chodzi,albo wywala mnie przy wysylaniu odp:baffled:....
Czasami podczas szukania czegos w necie wylacza mi sie 1000razy:wściekła/y:

a co dosciagania to sciagalismy sporo i raz tylko musielismy doplacic 8e.....teraz o sciaganiu moge zapomniec-nie ciagnie wcale-wylacza sie

A teraz wzielismy meteora na proba na karte-czyli tak jak tele....
No i nie wiem jak sie to ma do calego miesiaca,chodzi mi o koszta....

Dzis zatankowalam za 20e zobacze na ile starzczy

Mnie nie robili tego posiewu

Witam.
Jak widac "zaraz" to pojęcie względne u mnie :-D
Ale jakoś weny brak i w dodatku mam chorego Matta.Biedak ma biegunkę :sorry2:
Za godzinkę pędzimy do lekarza bo to już się ciągnie od niedzieli.Słaby jest i taki biedny.:sorry2:

Ty grynio mnie w każdej ciąży bolała głowa.Jak rano wstawałam z bólem głowy tak się kładłam wieczorem z bólem.Cały dzień.O dziwo w nocy mnie nie bolała.
Ciągnęło się to do 18-19 tygodnia ciąży jednak nie brałam żadnych paracetamolów bo w lekomanię bym popadła :-D

aga mnie nie robiono żadnych posiewów :no: Ale możesz skłamac,że masz upławy i cię swędzi :cool2::-D to może i zrobią wymaz :sorry2:

Dziś Antek też nie był w przedszkolu,ale od 5:30 co chwila zmieniałam pieluchę Mateuszkowi i za cholerę nie byłam w stanie wyjśc z nimi :baffled:

Witam się i ja:-)
Tichonek-spokojna Twoja śliczna główka...Jesteśmy(Marta też)...Tylko teraz ja mam na głowie sprawę swojego autka...I może(plis)dziś wreszcie nabędziemy...Nawet taki jaki chcieliśmy,niestety nie ten rocznik-przyjdzie nam staruszka kupić:-(
Frog-podeślij teściówkę do mnie-mi się sprzątanko naprawdę przyda;-):tak::-D
Emili-ponoć dobrze jest dawać dzieciom wit.D3 do roku życia(chybaże karmisz kaszką -nie piersią.Bo one mają dostatek witaminy)Na irl.jest napisane aby podawać 5kropli.Ja ostatnio dostałam takie w kapsułkach do dawkowania od Marty(dzęx)
Ewelcia-brawo dla Szymusia-uważaj tylko,żeby wszystkiego dookoła nie obgryzł;-)
Anineczko-buziak na zdrówko dla Matta:sorry2:

Witam.
Jak widac "zaraz" to pojęcie względne u mnie :-D
Ale jakoś weny brak i w dodatku mam chorego Matta.Biedak ma biegunkę :sorry2:
Za godzinkę pędzimy do lekarza bo to już się ciągnie od niedzieli.Słaby jest i taki biedny.:sorry2:

Ty grynio mnie w każdej ciąży bolała głowa.Jak rano wstawałam z bólem głowy tak się kładłam wieczorem z bólem.Cały dzień.O dziwo w nocy mnie nie bolała.
Ciągnęło się to do 18-19 tygodnia ciąży jednak nie brałam żadnych paracetamolów bo w lekomanię bym popadła :-D

aga mnie nie robiono żadnych posiewów :no: Ale możesz skłamac,że masz upławy i cię swędzi :cool2::-D to może i zrobią wymaz :sorry2:

Dziś Antek też nie był w przedszkolu,ale od 5:30 co chwila zmieniałam pieluchę Mateuszkowi i za cholerę nie byłam w stanie wyjśc z nimi :baffled:
Oj,biedny Matt:hmm:.A od czego to może byc?Sprawy żołądkowe czy bardziej jakieś przeziębienie+leki?
Jesssuu,pamiętam jak Radek kiedyś był chory,brał leki i do tego (albo z tego)dostał biegunki:szok:Cały czas mu z pupy leciało,a odparzenia się zrobiły w moment,darł się jak opętany bo go to strasznie piekło i do tego kupka z lekami szła,normalnie miał wżery na pupce.Ja aż syczałam jak go przebierałam,ała...jak to musi bolec:-(Żadne kremy nie pomagały,dopiero Linomag kupiłam i on ponoc utworzył taką oslonkę na pupce,że tak szybko się do rany (wiadomo co)nie dostawało.3 dni z tym walczyłam i płakałam razem z młodym,a co dopiero 5 dni jak Matt:szok:

reklama
Witam!
Zaraz cosik poczytam ale najpierw chcialam sie pochwalic:-p
Mamy pierwszego zabka:-):-):-)

A ja mam pytanko....
Ma ktos neta na karte?

Szym dzis dal mi pospac....spal od 20:45 do 6 a potem o dziwo zasnal i spal do 8 :)
Za tio przed 12 dal mi niezly koncert,az piszczal,dalam mu nurofen i dopiero zasnal.

Gratuluję ząbka:-D:-D:-D:-D

My mamy na kartę z 3G, na miesiąc mamy 25 euro i 10GB i w zupełności nam wystarcza, a ile ściągam:-D:-D:-D, głównie seriale, ale idzie

A my poszłyśmy na spacerek, bo pogoda znośna. Ania leżała sobie na łóżku na brzuszku, nagle patrzymy a ona się przeturlała:-D:-D:-D, dobrze, że łóżko duże:szok:

Dziewczyny, przepraszam ze tak sie naprzykszam, ale jestescie niezastapionym zrodlem wiedzy dla mnie:tak: bo od poloznych ciezko sie czegos dowiedziec kontketnego:-(
chcialam Was zapytac jak wyglada tutaj sprawa posiewu z pochwy przed porodem? robia, nie robia? czy tylko na zadanie? wiem, ze w Pl jest obowiazkowy min ze wzgledu na paciorkowca... dzieki za wszelkie info. ps-ja bede rodzic w Rotundzie w Dub.

Mi nie robili, a też rodziłam w Rotundzie

Do góry