reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Iza-jot-możesz też wziąć na pieluchę tetrową.Wsadzasz do buzki i wcierasz:tak:
Sofik-zdróweczka...
Marta-ja tam przez neta mogę wszystko kupować:cool2:Teraz czekam na sukienkę,którą nabyłam na allegro:-)

reklama
Hej Dziewczynki

To ja może z taka probozycia jesli oczywiscie Mama_Adysie zgodzi ale najpierwi pojechadz po andziuline a potem po mnie?:zawstydzona/y:;-)
Pewnie, ze sie zgodzi:-) A co jej za roznica?:-D

Ciao dziewczynki!

Co za noc. Alus spal bardzo niespokojnie...zastanawialam sie co jest grane. Jak obudzil sie na jedzenie i go wzielam z lozeczka to sie przerazilam! On byl rozpalony jak zywy ogien! Zmiezrylam goraczke- 38.9. Bylam w szoku! Od razu nurofen, oklady, a on normalnie nieprzytomny byl i cly sie trzasl i dyszal! Cala noc sie meczylismy. Spal ze mna, co chwile sie budzac. Ostatecznie wstalismy o 7. Nadal ma goraczke ale juz mniejsza. Nie wiem co to moze byc?? Nie wyglada na chorego! Ma jeszzce troche katar ale kaszlu juz nie. Czy to zeby moga byc? Czy to sie tak dzieciom zdarza, ze tak goraczkuja bez wielkszej przyczyny? Nie wiem, czy mam isc do lekarza czy co? Jak myslicie?
Niby przy zabkach nie powinno byc takiej wysokiej temp. ale Ada jest potwierdzeniem na to, ze jednak sie zdarza!!! Ona miala przez 4 dni prawie 40st.i zadnych objawow jakiejkolwiek choroby. Juz normalnie mialam wizje sepsy czy innego chorelstwa!!! Nie wiedzielismy, co jej jest, latalismy do GP chyba 3 razy. Pozniej okazalo sie, ze wyszly jej 2 piekne czworki i stad ta wysoka temp.:tak:
Trzydniowke tez miala i, tak jak dziewczyny mowia, zakonczyla sie wysypka.
Doczytalam pozniej, ze juz teraz jakies plamki Alowi wyskoczyly... Moze lepiej idz skonsultuj to z lekarzem:confused:

Cześć dziewczęta.
Umnie dziś humorek na twarzy się rysuje bo wracam do domu po 3 tyg pobycie w szpitalu jupiiii. Co prawda bede tu wracac na kontrole ale wazne ze do domku wychodze. Wczoraj juz zrobili mi niespodzianke i puscili mnie na caly dzionek tez do domu co prawda musialam wrocic na noc na obserwacje ale mowie wam domu nie poznalam wszystko takie dziwne dlamnie agatka jest domnie nieufna tylko tata i tata mysle ze to kwestia paru dni i znow ja odzyskam. Moja gwiazdeczka strasznie sie zmienila i wychudla bo tez nam chorowala ale podobno juz jest dobrze. Zaczela raczkowac tylko do tylu :-D rwie sie do stawania pokazuje co jej podac i ma juz swoje male nerwy :-):-) taki postep w ciagu 3 tyg. No nic dosc tego pisania o szpitalu mam nadzieje ze juz nigdy do niego nie wroce ale bede musiala bo jeszcze operacja na przepukline mnie czeka :wściekła/y::wściekła/y: co tam przeloze ja na listopada musze sily zregenerowac nacieszyc sie malutka, mezem i mama fajnie ze przyleciala bedziemy plotkowac przy kawusi. Pozdrawiam was cieplutko
misia udanej imprezy Ci zycze widze ze dziewczyn nie zabraknie a ali jest superancki kropla w krople mamusia ;-)
Witamy!!!:-) Duzo zdrowka dla Ciebie

Dyta- no to dokladnie mamy tak samo! Al teraz tez- zjadl sniadanie i sie bawi a ja chodze i go ciagle macam czy ma goraczke! Ma delikatna ale jest zwawy i wogole. Zauwazylam na ciele kilka plamek- blade i jest ich tylko kilka ale sa!

Ja nie zauwazyłam plamek,ale mały nadal goraczkuje.Teraz biedacto moje zasneło... Pewnie do jutra jak nie przejdzie to wybiore się z nim do lekarza:-(

Karolinko cieszę się razem z Tobą:-)Korzystaj póki mama jest i odpoczywaj:tak:

Anineczko- tylko jak byly male to wsinaly sie na zaslonki i faktycznie niszczyly je. Zaciagaly takze kanapy. Ale tylko do czasu, az nauczyly sie kozystac z drapaka i od tej chwili wcale nie drapia. Ale poczatki byly trudne;-)

Al ma wysypke na calym ciele. plaskie, jasne plamki. Goraczka znow wysoka. Ciagle przysypia...moje biedactwo!:-(
U dzieci nie należy też zapominać o jednej z częstszych przyczyn gorączki- tzn. o gorączce 3-dniowej, zwanej też rumieniem nagłym. Dotyczy ona dzieci miedzy 6 miesiącem a 3 rokiem życia, chociaż zwykle występuje u niemowlaków. Choroba zaczyna się nagłą gorączka sięgającą 39-40 stopni. Utrzymuje się on kilka, zwykle 3 dni, po czym ustępuje samoistnie, a na skórze pojawia się wysypka. Zwykle zajmuje ona tułów, potem szyję i kończyny. Zanika po ok.2 dniach.moj mial ze 3 razy juz taka goraczke i wysypke!!;-)

reklama
Dzięki Misia :tak:

MartaF a co się konkretnie stało z laptopem? Może uda się naprawic?
karolinanicola to super wiadomośc :tak: A te badania molekularne jak wyszły?
Niestety nie odpowie,bo zwróciła mi już laptopika:sorry2:
Mój szwagier zerkał na niego(laptopa Marty)i stwierdził,że raczej nie do naprawienia .Nie wiem dokładnie o co chodzi,ale po załączeniu gdy tylko coś wciskasz zawiesza się i nic nie można zrobić:-(

Do góry