reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Pauletta-jak tam noc?Cieplutko?
Witam się ii melduję że piec działa diesel daje rade:-D:-D:-D może jakoś super ciepło nie jest bo mąż zminimalizował ogrzewanie ale dajemy radę :tak::tak::tak: właśnie jemy śniadanko później muszę jechać po ten drugi olej coby troszkę wymieszać żeby faktycznie się nic nie stało:sorry2:
Moniak nie wiem dokładnie jak jest na knocknacarrze ale wydaje mi się że chatki olejowe też są moniadan bodajże ma na olej :tak: także zapraszamy na knocknacarre chyba że chcesz chatkę przejąć po mnie ;-):-D landlord obniżył rent do 550 dla następnego najemcy :tak:;-)
Tichonek jak Radziu się czuje?? pospałaś troszkę??
Marta, Aniaa jak wasze chłopaki??

reklama
Witam się.

Pięknie słoneczko świeci,ale nie wiem czy ciepło na dworze bo Antkowego tata zawiózł do przedszkola.Za ponad godzinę wyruszam ja po niego.

Matt podnieca się katalogiem z argosa.Już i tak połowy go nie ma :-D
Niestety po odstawieniu smoka kolega budzi się już po 6 :szok:
Toż to środek nocy.
No ale zasypiał wczoraj już lepiej i w nocy się nie budził.Tak więc jesteśmy na dobrej drodze.Jeszcze tylko za tydzień zabierzemy się za odstawianie pampersów :tak:

Pauletta to ile wy macie pokoi i czy to apartament taki tani? Bo jak na Galway to strasznie tanio :tak:

Ciao!

Palaszujac parowki witam sie z rana:-)

Andzulina- kawalek parowy wylecial mi z ust na klawiature jak przeczytalam o tej rewelacyjnej obnizce rentu! :-D Trzeba tez przyznac ze masz talent do targowania:-D:-D Bezczelny ten kolo...nie dosc ze wy chyba w palacu mieszkacie za 900e!! to jeszcze sie wysilil na 15 e! Teraz w czasie recesji za taka cene chata to jest duuzzooo!! No i jak mowi Pauletta- na Koncknacarre!!! Wtedy moze w koncu osobiscie sie poznamy...z Pauletta zreszta rowniez..Dziewczyny tak was zachwalaja!:tak::-)

Moniak- ja mam olej! I nie mam grzyba! Ty tez w nasze strony moglabys zawitac!!:tak::-)

Alencjusz mial sliczna noc. 23 butla i spal do 6 a potem do 8:-) Wczoraj A go kladl i poszlo mu jak po masle takze juz jestem mega spokojna!

Didi- kurteczka no! To nie bedzie Cie na moim panienskim!!:-:)-(

A wogole dziewczyny powiedzcie gdzie sie mozemy wybrac bo ja jakos nie mam pomyslu, a chcialabym zarezerwowac cosik:-) 2 lutego- przypominam (wtorek).

Acha! I potwierdzam to co Andzulina pisala o babelkach. Sa one nowa umiejetnoscia dziecka, a niekoniecznie znakiem na zeby:-) Dziecko tak sie bedzie bawilo:-)

Ostatnia edycja:
andzulina wow ale zrobilas interes zycia :-D cale 15 euro :-D Placicie BARDZO duzo za dom, 900e to duzo kasy. Nie zebym sie wtracala, ale...naprawde!

Witam sie cieplutko:-) slonko za oknem wiec sie czlowiek od razu lepiej czuje. Ja dzis obudzilam sie 7.45:szok::szok::szok: i zasnac juz nie moglam bo wszystko mi przeszkadzalo, moje dziecie pospalo 30 min dluzej:szok:. No nic wstalismy zjedlismy sniadanko i teraz kawusie sobie popijam.

Jeeeezzuuu! 900euro za co? tzn jaki dom? przeciez teraz srednio domy z 2-3 sypialniami powyzej 700e chyba nie chodza...? :sorry2:
Sami tam mieszkacie?

Mary to zalezy jakiego domu szukasz chodzi mi standard i w jakiej dzielnicy. Oczywiscie znajdziesz dom 4 bed za €700 ale na Ballybane a to dzielnica cieszaca sie raczej zla slawa. Ja na Knocknacarze 3 bed apt dwupoziomowy place € 750 a budynki sa 3 letnie. Wiec to tylko zalezy od szczescia i oferty na rynku;-):-)

Moniak na Knocknacarze domy sa ogrzewane olejowo, a apt. elektrycznie choc me sa jakies wyjatki ale sie niespotkalam. Co do ogrzewania gazowego - niestety nie wiem jak to tu wyglada

Witam się ii melduję że piec działa diesel daje rade:-D:-D:-D może jakoś super ciepło nie jest bo mąż zminimalizował ogrzewanie ale dajemy radę :tak::tak::tak: właśnie jemy śniadanko później muszę jechać po ten drugi olej coby troszkę wymieszać żeby faktycznie się nic nie stało:sorry2:

Pauletta ciesze sie ze juz nie marzniesz:-) Jak pakowanko? Mam nadzieje ze do przodu, bo zostalo ci juz malo czasu do przeprowadzki:-p

Tichonek jak czuje sie twoj Radzio? Mam nadzieje ze dzis juz mu lepiej.

Karolina super ze masz dostep do sieci teraz czas ci bedzie szybciej plynal i nie bedziesz tyle rozmyslac;-):-) . Teraz pozostaje tylko kac na wyniki i oby wszystko juz wyjasnily i by lekarze w koncu mogli podjac szybkie i konkretne leczenie. Trzymaj sie cieplutko.

No to obie popisalam mlody piśpiś wola:-) czyt. rysowanie

Milego dzionka wszystkim babeczki

Witam wszystkie panie z rana!
Ja jak zwykle po nocce z małym straaaasznie niewyspana:baffled:
Marnie się czuje,łamie mnie po kościach i głowa mnie boli od wczorajszego rana:wściekła/y:
Nie ma to jak troche pomarudzić z rana:-D:-D

Karolinko a ty jak tam się dzisiaj czujesz?My się tu wszystkie bardzo o Ciebie martwimy:tak:
Może dzisiaj wreszcie będą te wyniki i coś więcej będzie wiadomo!
Trzymam mocno kciuki o szybciutkie wyzdrowienie i powrót do Twojej gwiazdeczki i J:tak:
Pamiętaj,ze duszą i myślami jesteśmy razem z Tobą:blink:
I jak coś już będzie wiadomo to pisz nam tu szybciutko!

I dla Twojego Radka Tichonku również życze duuuuuuuu zo zdrówka:tak: :-) Oj,te chorubska paskudne ... Wszędzie ich pełno:sorry2::no:

A jeszcze chciałam zapytać tak na wszelki wypadek czy jest coś co mogę zażywać podczas karmienia piersią w razie przeziębienia ? Czy tylko domowe sposoby jak czosnek,miód itp.Tak się zastanawiam,bo później przyjdzie co do czego i człowiek bezradny:baffled:

A jeszcze chciałam się pochwalić,ze mój synuś ma już 5 ząbków:-) ...ale za to mnie gryzie po cyckach ,ze az mi z bólu świeczki w oczach staja:baffled::-D:-D

Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim życze;-)

Melduję,że jestem nawet wyspana:tak:Dzień dobry,tak w ogóle!
Radek spał w naszej sypialni,więc miałam go pod ręką,na szczęście,jeszcze trochę pokasłał,ale jak już zasnął tak mocno,kaszel dał mu spokój i pospał do 9:50:tak:Zobaczymy jak dziś będzie,ja mu podaję Exputex i tak myślę,że to on powoduje te wymioty.Jest wykrztuśny i faktycznie Radek się flegmy pozbywa,szkoda tylko,że ciągnie za sobą zawartość żołądka:baffled:
dyta13,gratki dla Dominika za ząbeczka!
...Tichonek-wskakuj na męża,przecież Cię nie zrzuci(chyba):dry::-)...
:dry:Jak przyjdzie TA pora to zrzuci,zapewniam:zawstydzona/y:

Nawet nic nie mówcie o cenach mieszkań,w Swords to już w ogóle masakra:wściekła/y:Ja mam apartament parterowy z dwoma sypialniami za 900 Euro:wściekła/y:Zresztą już Wam kiedyś o tym pisałam.Rozglądam się też za czymś,marzy mi się domeczek,ale te od 1000 w górę:wściekła/y:,mówię o 3 bedach,o większym nawet nie myślę:no:Za 700 to jedynki co najwyżej,albo 2 sypialnie,ale taki "wypas",że strach się bać
1schrik.gif

A ja się biorę za kibelki,obiad i chcę jeszcze ciasto zrobić bo mam jutro imieninki.Chyba skuszę się na ciasto z krakersami,na które dziewczyny tu przepis podawały:tak:
...Pamiętam jak byłam mała,zawsze w Dzień Babci szłam babci życzonka złożyć,a babcia dla mnie na imieniny coś miała:tak:bo to w tym samym dniu:blink:,ale nie mam już babci,ani dziadka:no:

Ostatnia edycja:
reklama
Melduję,że jestem nawet wyspana:tak:Dzień dobry,tak w ogóle!
Radek spał w naszej sypialni,więc miałam go pod ręką,na szczęście,jeszcze trochę pokasłał,ale jak już zasnął tak mocno,kaszel dał mu spokój i pospał do 9:50:tak:Zobaczymy jak dziś będzie,ja mu podaję Exputex i tak myślę,że to on powoduje te wymioty.Jest wykrztuśny i faktycznie Radek się flegmy pozbywa,szkoda tylko,że ciągnie za sobą zawartość żołądka:baffled:
dyta13,gratki dla Dominika za ząbeczka!

:dry:Jak przyjdzie TA pora to zrzuci,zapewniam:zawstydzona/y:

Nawet nic nie mówcie o cenach mieszkań,w Swords to już w ogóle masakra:wściekła/y:Ja mam apartament parterowy z dwoma sypialniami za 900 Euro:wściekła/y:Zresztą już Wam kiedyś o tym pisałam.Rozglądam się też za czymś,marzy mi się domeczek,ale te od 1000 w górę:wściekła/y:,mówię o 3 bedach,o większym nawet nie myślę:no:Za 700 to jedynki co najwyżej,albo 2 sypialnie,ale taki "wypas",że strach się bać
1schrik.gif

A ja się biorę za kibelki,obiad i chcę jeszcze ciasto zrobić bo mam jutro imieninki.Chyba skuszę się na ciasto z krakersami,na które dziewczyny tu przepis podawały:tak:
...Pamiętam jak byłam mała,zawsze w Dzień Babci szłam babci życzonka złożyć,a babcia dla mnie na imieniny coś miała:tak:bo to w tym samym dniu:blink:,ale nie mam już babci,ani dziadka:no:

O...prosze! Więc jutro imprezka Ci się szykuje:-):-) Piecz,piecz ciasto to ja tam jutro może będę koło Twojego domku przechodzić hehee:-D:-D:-D

A jeśli chodzi o ceny tych mieszkań to ja też jestem w szoku jak Was czytam po ile płacicie:szok::szok:Ja płace 1100 za 3bed i to tutaj norma:tak:Taniej taki domek b.trudno wynająć tak jak Tichonek pisze najwyżej apartament:baffled:

Do góry