reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

no o ten disel rolniczy mi chodziło.............hhehhehhehehhe:-):-):-)dziewczyny gdzie moge kupic to przescieradło foliowe na łozko????
M.in w pl sklepie z akcesoriami dla dzieci tzn Olivier na Lisbone :tak:

Kurczę, małą znowu ten cholerny trądzik niemowlęcy wysypał na buźce. Okropnie to wygląda a już myslałam że mamy to z głowy bo nie pojawiał sie przez blisko 3tyg... :-(
Tak mi jej szkoda... najgorsze że nic nie mozna zrobić - tylko przeczekać...
Kiedy to dziadostwo powinno na dobre się skończyć?
W necie znalazłam informacje że do 4 m-ca może potrwać a lekarz mówił o 2m-cach...
To jak w końcu...? :confused:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Teraz to już po ptokach:sorry2: trzeba było się wcześniej precyzować że to o green diesel chodziło:zawstydzona/y: ale mój P twierdzi że co najwyżej piec się może przydusić ale później zwykły olej go przepcha :sorry2: także teraz czekać na rozwój wypadków :cool2: póki co piec chodzi i grzeje no a o to chodziło hehhe;-)
mozecie jutro dokupic tego green diesela i wymieszac z tym co macie teraz w baniaku....

mary_mary moze zalezy tez od dziecka?
Mojemu zniknal jak skonczyl 2miesiace

pauletta, ale sie usmialam z Twoich przejsc z piecem :-D Nie nie, smieszne, to nie jest, wiem :-) Wazne, ze piec grzeje, a czy padnie czy nie, to wsio ryba, bo Was i tak juz nie bedzie tam, wiec co sie martwisz :-)

Witam Mamuśki:-)
ludzie - ile Wy piszecie :szok: spędziłam sporo czasu, żby nadrobić dzisiejszy dzień;-)
Andziula - jak kacperek Aniii wyzdrowieje to ja przede wszystkim do siebie "na wieś" zapraszam - teraz w okolicach Claregalway mieszkamy ;-)
dzięki za zaproszenie - to chyba będę musiała się zgadać z aanią, bo ona chyba "niemobilna":no:

a Szymon wstał godzine temu i drze sie strasznie:szok::-(robi bąbelki ze śliny:-(mozliwe ze mu zęby idą??:szok::baffled:
MartaF - mój Igor zaczął się straszne ślinić, jak miał ok 2 miesięcy, więc to pewnie ząbki...:tak: chociaż to nie reguła... słyszałam gdzieś, że robienie bąbelków ze śliny, to nowa umiejętność dziecka, która przygotowuje do późniejsze mowy:sorry2:

wilwia - w końcu się pokazałaś:tak: daj tylko znać, kiedy możemy zrobić do was nalot.;-)

karolinanicola - dużo zdrówka!!!

aaniaa - super, że Kacperkowi lepiej.

Tichonek - ty bierz sprawy w swoje ręce:tak: bo wiesz, jak to jest z tymi naszymi facetami... niby chce, ale nie chce. nie ma co czekać ;-)

pauletta - oby do piątku, a potem bedzie nowa chatka:tak:

A do nas dzisiaj przyleciała teściowa i jak na razie (...odpukać...) nie jest źle. zobaczymy jak będzie dalej :sorry2: no i muszę się pochwalić - Igorek ma już drugiego ząbka :-) taka dumna jestem :cool2: aaaaa i jeszcze wam coś opowiem - na rozweselenie - przyszedł dzisiaj do nas nasz landlord, bo od tygodnia próbowaliśmy się z nim skontaktować w sprawie obniżenia rentu. właśnie kończy nam się kontrakt i chcielibyśmy zostać, ale nie usmiecha nam się płacić 900e na miesiąc, tym bardziej że są tańsze chatki. więc przyjechał no i zaczął gadkę, że on nie może za dużo opuścić, bo jest taka a nie inna sytuacja, i że on płaci mortgage i takie tam. wiec myślę sobie - pewnie opuści tylko 50e... ale zawsze to coś... i pytam się - to co w końcu? ile opuszczasz? a on - 10 EURO !!!:szok: myślałam, że się przesłyszałam. zaczęłam się targować i spuścił mi do 15e:confused: no i chyba czeka mnie przeprowadzka.....

A ja musiałam pranie wstawić i teraz czekam,aż się skończy prać:dry:
Musiałam,bo Radek wykąpany,najedzony,nasłuchany bajki pięknie zasnął a za 10 minut już było wszystko obhaftane:baffled:Pościel,miśki do spania,dywanik i mój syn :wściekła/y:Znów kąpiel,szybka zmiana pościeli,pranie:sorry2:Przenieśliśmy jego łóżeczko do naszej sypialni,bo wolę mieć go na oku,coś czuję,że sobie dziś pośpię:dry:Do niedawna P siedział ze mną w salonie,oglądaliśmy tv,więc i Radka położyłam na kanapie bo chciałam mieć go pod ręką w razie czego.Teraz już się panowie ewakuowali,a ja lecę na nos ale dzielnie czekam:sorry2:...Dobra,wreszcie skończyła pralka:tak:Lecę rozwiesić i do wyra,może trochę oko zmrużę:sorry2:

Ależ rozpisałyście się dziś! A ja jak do tej pory to tylko was podglądałam, bo wciągneły mnie dziś na dobre literaki na necie:-D Ale już mam dość:tak:
Karolinanicola szybkiego powroty do zdrówka i oby pomyślne wyniki nadeszły, może choś troszkę czas Ci szybciej zleci jak masz BB
Widzę że same przeprowadzki się szykują. A powiedzcie mi Knocnarowskie dziewczyny czy w tych nowszych mieszkaniach na całym osiedlu jest tylko elektryczne ogrzewanie?? My byliśmy oglądać niedawno chatkę w Oranmore. Choć trudno nazwać wejście i wyjście oglądaniem. Wszędzie masakryczny grzybol, na każdej ścianie, w każdym kątku, przy suficie, przy podłodze czarnoooo:no: Że też oni nie wstydzą się czegoś takiego pokazywać:cool2:
Sofik Twój Filipek nieźle już zapyla. Emilka aż takiego tępa jeszcze nie ma (chyba że tata udaje psa i za nią biegnie, tupiąc w podłogę) A oni przecież z tego samego dnia
Dobrej nocki. Oczy mnie bolą od kompa więc zmykam do wyrka z książeczką. Ostatnio dostałam od cioci z serii Biblioteczka mądrych rodziców "być rodzicem - to takie proste" Ciekawa jej jestem

Witam
nawet nie będę pisać ile czasu zajęło mi czytanie Waszych wen od wczoraj
Tichonek-wskakuj na męża,przecież Cię nie zrzuci(chyba):dry::-).użo zdrówka dla Radzia.am nadzieję,że dał mamusi pospać:sorry2:
Pauletta-jak tam noc?Cieplutko?
Andziulina-hłuuuhahaha(z landlorda oczywiście),ależ ma tupet:-D:-D:-DNasz co prawda też nie poszalał z obniżeniem(25e)ale to druga jego zniżka.Lącznie w ciągu roku zszedł nam o100e:cool2::tak::-)
Marta-a jak tam Twój mały gangster-dał pospać?
A do mnie dziś wreszcie przyjeżdża familia-ależ się cieszę(bo to nie teściowa;-)):-)

reklama
...
przyszedł dzisiaj do nas nasz landlord, bo od tygodnia próbowaliśmy się z nim skontaktować w sprawie obniżenia rentu. właśnie kończy nam się kontrakt i chcielibyśmy zostać, ale nie usmiecha nam się płacić 900e na miesiąc, tym bardziej że są tańsze chatki. więc przyjechał no i zaczął gadkę, że on nie może za dużo opuścić, bo jest taka a nie inna sytuacja, i że on płaci mortgage i takie tam. wiec myślę sobie - pewnie opuści tylko 50e... ale zawsze to coś... i pytam się - to co w końcu? ile opuszczasz? a on - 10 EURO !!!:szok: myślałam, że się przesłyszałam. zaczęłam się targować i spuścił mi do 15e:confused: no i chyba czeka mnie przeprowadzka.....
Jeeeezzuuu! 900euro za co? tzn jaki dom? przeciez teraz srednio domy z 2-3 sypialniami powyzej 700e chyba nie chodza...? :sorry2:
Sami tam mieszkacie?

Do góry