reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Nie doczytałam.Lubiczanka ty do Ennis? :szok:
A daleko mam do Ennis? Zaraz sprawdzę.Uciekasz mi co?

Nieee-tak sobie tylko napisałam...Nie wybieramy się nigdzie-no...napewno nie z Cashel:tak::-)

Kuźwa ogłuchnąc można przez te alarmy przeciwpożarowe.
Dzieciaki wydygane, świdruje w uszach.
A przecież nawet nie przypaliłam kotletów. :wściekła/y::wściekła/y:
Też macie takie czułe te alarmy?
Teraz to nie-choć są dziwne,bo kiedyś J włączył w salonie na prośbę Dawidka i przy okazji zaczął mi wyć w kuchni...Ale w Thurles w apartamencie był niemożliwie wrażliwy...:wściekła/y:Myślałam,że mnie trafi,więc zdemontowałam:-D:-D
Gastone-śliczny domek...a jak wnętrze:confused::blink:Też bym chętnie w takim zamieszkała:tak:

reklama
witam popoludniowo

ale dzisiaj mamy piekny dzien ..slonko jak marzenie
a ja na 17 na woskowanie nozek..tylko nie wiem czy moj P wroci z miasta do tej godz a sierota zapomnial tel... wrrr najwyzej sama sobie wywoskuje hahaha

ale mialam noc dzisiaj,... Albert puszczal pawiki..i nie poszedl do przedszkola a ja dolem i gora i tak co godz . wiec nie pospalam .. nie wiem co grane ..moze jakich chwilowy wirus.. boje sie cokolwiek jesc
Didi- kurteczka no! To nie bedzie Cie na moim panienskim!!:-:)-(

:-)

no niestety..:-( zostaje dluzej bo moj tata pytal czy niemoglibysmy ..wiec wczoraj moj P przebukowal mi powrotny i zdziwil sie ze ja sama na to ne wpadlam aby zostac dluzej

didi to wracamy w ten sam dzien:) skad lecisz?
buziaki

ja lece z Bydgoszczy do Dublina i laduje o 13

Witam dziewczynki w ten piekny,sloneczny dzionek.
Karolinanicola5 bardzo dobrze slyszec,ze zobaczysz dzisiaj swoje malenstwo.Moge sobie wyobrazic jak jest Ci ciezko.Trzymaj sie cieplutko.
Moniadan dzisiaj slyszalam,ze moj sasiad Kacperek ma bardzo dobrego kolege w przedszkolu-niejakiego Eryczka:tak:I nawet bedziecie w odwiedzinach w moim sasiedztwie:-)
Dziewczynki moze korzystajac z tej slonecznej pogody wybierzemy sie w ktorys dzien na jakis wspolny spacerek z dzieciaczkami??

Jednak nie bylo kolorowo tak jak myslalam:-(pielegniarki obiecywaly ze zobacze agatke a lekarz powiedzial definitywne nie na spotkanie; ze jest zbyt duze zagrozenie dlamnie przenikniecia wirusow nawet przez maske :-:)-( tak blisko byla moja kruszynka powiem wam ze ciezko to znosze staram sie byc silna ale mam dni ze wylanczam sie i placze. Zadaje sobie pyt. dlaczego ja tu teraz ale chyba kazdy ma w zyciu jakis krzyz ktory musi niesc. Reszta stoi w miejscu z badania szpiku raka wykluczyli ale nie daja 100% pewnosci do polki molekularnego testu nie zobacza ruszaja sie jak muchy w smole a ja siedze w tych 4 scianach i czekam sama nie wiem na co:confused: jedyny plus to moj angielski sie poprawia :happy2:

frog
wszystko się zgadza ale gdzie Knocknacara a gdzie Galway...:sorry2:
My wynajmnujemy nowiutki dom w okolicach Claregalway z 5dbl, living, duuuużaaaa kuchnią + dinning + poddasze + garaż i sporo terenu wokół za 1000euro (na 4os - rodzinka) ale gdyby ten dom stał w Galway to wiadomo że cena byłaby 2 lub 3 krotnie wyższa. :tak:
Jednak mimo wszystko uważam że na dzień dzisiejszy 900euro to sporo..dlatego pytałam o ilość pokoi, standard i okolice(?)

Tak Galway. Dziwne, a gdzie widzialas w Galway chaty po 2000 -3000. Ja wymajmowalam 4 bed/house 2 salony duza kuchnia fakt z ogrodkiem nieduzym i 2 carspaces w b.dobrm standardzie za € 950. Mieszkalam w roznych dzielnicach i nigdy nie bylo tak drogich domow:shocked2::shocked2::szok:. Zreszta skoro moj maz ma prace w miescie a wynajmuac poza miastem dolicz koszty dojazdu do pracy, wypady do znajomych czy sklepu no coz na jedno mi wychodzi.

Witajcie kochane popoludniowa pora pisze jedna reka bo w drugiej mam kolejna kroplowke liczac od rana. Stan mojego zdrowia jest taki sam choc dzis od 4 rano az do tej pory udalo mi sie wytrzymac bez temp. teraz czuje jak mi glowe rozsadza ale poprosze o paracetamol i wroci wszystko do normy. Zaraz zobacze moja agatke co prawda warunek musze miec maske i ktos musi mnie zwiesc wozkiem na dol na nogach bym nie doszla tak po tym zastrzyku mnie wszystkie kosci bola. wazne jest ze popatrze na moje malenstwo ktorego 2 tyg nie widzialam jestem podekscytowana uciekam

Zycze duzo zdrowka no i rewelcja ze uda ci sie pobyc z rodznka.
O wlasnie doczytalam b.b.b. mi przykro kochana. Domyslam sie ze jest ci ciezko i masz momenty zalamania ale trzymaj sie i walcz bo masz dla kogo. A niedlugo pokonasz to chorobsko jakie by nie bylo i przytulisz malutka do serducha i jej dlugo pewnie nie puscisz:happy2:. Wierze w to mocno i ty tez uwierz:-):-):-)

A tak dla przypomnienia,moja chata wyglada tak:
Anineczka ty tez kiedys obiecalas chyba fotki.

Gaston chatka super ale ze sprzataniem to tam chyba ciezko:-p

Kuźwa ogłuchnąc można przez te alarmy przeciwpożarowe.
Dzieciaki wydygane, świdruje w uszach.
A przecież nawet nie przypaliłam kotletów. :wściekła/y::wściekła/y:
Też macie takie czułe te alarmy?

Tez mialam taki czuly nawet kotleta usmazyc nie moglam:baffled: ale wyjelam baterie i bylo git:-p

Dziewczynki moze korzystajac z tej slonecznej pogody wybierzemy sie w ktorys dzien na jakis wspolny spacerek z dzieciaczkami??

Chetnie wybiore sie na taki grupowy spacerek tylko daj znac kiedy i o ktorej?

Ostatnia edycja:
Frog ja jestem "dostepna"wlasciwie codziennie.Oprocz godzin ktore sa przeznaczone na karmienie,godzina tez nie ma znaczenia,Ja proponuje cos np ok 13.Moze jeszcze jakies mamusie sie odezwa to ustalimy konkrety.

helllooo Mamuśki:-)

mary-mary - ja mieszkam na doughisce i mamy 4 bed house - żadna rewelacja. nie mieliśmy wyboru jak wynajmowaliśmy, bo czas na gonił (a dokładnie moje współlokatorki...) więc braliśmy, co było.

pauletta - z chęcią przeniosłabym się na knocknacarrę :tak: widziałam tam domy i ceny - bez porównania z moją okolicą. ale niestety muszę szukać czegoś po tej stronie miasta.

karolinanicola - bardzo mi przykro, że nie mogłaś zobaczyć się z Agatką:-( ale może to lepiej, bo jakbyś nie daj Boże miała potem większe problemy ze zdrowiem... trzymam kciuki - oby było lepiej:sorry2:

wilwia - ja też się piszę na spacerek, ale dopiero w przyszłym tyg, jak teściowa wyjedzie:sorry2:

a mi dzisiaj przysłali decyzję z socjala - w ekspresowym tempie, jak na nich.... papiery złożyłam 4 stycznia;-) no i przyznali mi JB:-) ale jestem happy:-D teraz czekamy na rozstrzygnięcie sprawy z medical card.

Hejo
moja Emma marudna na maxa, poza tym nic jesc nie chce :-(
gdyby nie fajna pogoda i spacerki to juz chyba bym z domu uciekla

Wilwia hehe mowisz ze Kacperek to twoj sasiad, jego tata nas dzis zapraszal, ale tak dziwnie ja mam isc na kawke do niego, takze M zaproponowal ze przyjdziemy razem w weekend, bo Erys polubil Kacperka i chce go odwiedzic :-)
na spacerek ja tez jestem chetna mi pasuje tak po 13, to jak jutro bedzie ladnie to Agusiek, Wilwia, Misia, Frog wyciagac swoje fury i idziemy na podboj Knocknacarry :-)
Jeszcze 20min i M wraca do domu

Moniadan dzisiaj rozmawialam z mama Kacpra i tak sie jakos zgadalysmy,ze chlopaki sie dobrze dogaduja.Prosila tez abym Cie spytala czy co jakis czas mozesz zostawiac Eryka u nich i odwrotnie-Kacper by odwiedzal Eryka-ale to mysle,ze osobicie uzgodnicie w sobote.
Tak wiec spacer jutro po 13?Co z reszta mamus??
Andzulina to jak tylko tesciowa pojedzie to zorganizujemy nastepny spacerowy wypad.:tak:

reklama
Czy wasze dzieci się uczą w przedszkolach?
Chodzi mi o Radka,Ala -tych ,którzy dopiero teraz zaczeli.
:confused:Czy możesz skonkretyzować pytanie?:baffled:
Jednak nie bylo kolorowo tak jak myslalam:-(pielegniarki obiecywaly ze zobacze agatke a lekarz powiedzial definitywne nie na spotkanie; ze jest zbyt duze zagrozenie dlamnie przenikniecia wirusow nawet przez maske :-:)-( tak blisko byla moja kruszynka powiem wam ze ciezko to znosze staram sie byc silna ale mam dni ze wylanczam sie i placze. Zadaje sobie pyt. dlaczego ja tu teraz ale chyba kazdy ma w zyciu jakis krzyz ktory musi niesc. Reszta stoi w miejscu z badania szpiku raka wykluczyli ale nie daja 100% pewnosci do polki molekularnego testu nie zobacza ruszaja sie jak muchy w smole a ja siedze w tych 4 scianach i czekam sama nie wiem na co:confused: jedyny plus to moj angielski sie poprawia :happy2:
:shocked2:O,kurczę!Szkoda:-(..Tym bardziej,że narobili Ci niepotrzebnie nadzieji:-(Ale na pewno lekarz ma rację i wie co robi,nie pozwalając Ci na narażanie się:tak:

Do góry