reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

...
Mary to zalezy jakiego domu szukasz chodzi mi standard i w jakiej dzielnicy. Oczywiscie znajdziesz dom 4 bed za €700 ale na Ballybane a to dzielnica cieszaca sie raczej zla slawa. Ja na Knocknacarze 3 bed apt dwupoziomowy place € 750 a budynki sa 3 letnie. Wiec to tylko zalezy od szczescia i oferty na rynku;-):-)
frog
wszystko się zgadza ale gdzie Knocknacara a gdzie Galway...:sorry2:
My wynajmnujemy nowiutki dom w okolicach Claregalway z 5dbl, living, duuuużaaaa kuchnią + dinning + poddasze + garaż i sporo terenu wokół za 1000euro (na 4os - rodzinka) ale gdyby ten dom stał w Galway to wiadomo że cena byłaby 2 lub 3 krotnie wyższa. :tak:
Jednak mimo wszystko uważam że na dzień dzisiejszy 900euro to sporo..dlatego pytałam o ilość pokoi, standard i okolice(?)

reklama
Dzien doberek.Dobrze ze pisac tylko musze a nie rozmawiacbo uszy mam mega zatkane i nic nie slysze.
Nockemialam kiepska,straszniesie czulam,przewrcalam sie z iejsca naiejsce.Ciagna mnie strasznie wiazadla od macicyi czasem jak pociagnie tak zastygam w bezruchu i nic nie moge zrobic:baffled:

Witam Mamuśki:-)
ludzie - ile Wy piszecie :szok: spędziłam sporo czasu, żby nadrobić dzisiejszy dzień;-)

dzięki za zaproszenie - to chyba będę musiała się zgadać z aanią, bo ona chyba "niemobilna":no:

MartaF -

A do nas dzisiaj przyleciała teściowa i jak na razie (...odpukać...) nie jest źle. zobaczymy jak będzie dalej :sorry2: no i muszę się pochwalić - Igorek ma już drugiego ząbka :-) taka dumna jestem :cool2: aaaaa i jeszcze wam coś opowiem - na rozweselenie - przyszedł dzisiaj do nas nasz landlord, bo od tygodnia próbowaliśmy się z nim skontaktować w sprawie obniżenia rentu. właśnie kończy nam się kontrakt i chcielibyśmy zostać, ale nie usmiecha nam się płacić 900e na miesiąc, tym bardziej że są tańsze chatki. więc przyjechał no i zaczął gadkę, że on nie może za dużo opuścić, bo jest taka a nie inna sytuacja, i że on płaci mortgage i takie tam. wiec myślę sobie - pewnie opuści tylko 50e... ale zawsze to coś... i pytam się - to co w końcu? ile opuszczasz? a on - 10 EURO !!!:szok: myślałam, że się przesłyszałam. zaczęłam się targować i spuścił mi do 15e:confused: no i chyba czeka mnie przeprowadzka.....
:-D:-D:-D jakmoja poprzednia landlordka:-D
Witam się.

Matt podnieca się katalogiem z argosa.Już i tak połowy go nie ma :-D
Dla mjego dziecia to najlepsza lektura.Mam kilka katalogow i wszytskie sa w oplakanym stanie:-D
frog
wszystko się zgadza ale gdzie Knocknacara a gdzie Galway...:sorry2:
My wynajmnujemy nowiutki dom w okolicach Claregalway z 5dbl, living, duuuużaaaa kuchnią + dinning + poddasze + garaż i sporo terenu wokół za 1000euro (na 4os - rodzinka) ale gdyby ten dom stał w Galway to wiadomo że cena byłaby 2 lub 3 krotnie wyższa. :tak:
Jednak mimo wszystko uważam że na dzień dzisiejszy 900euro to sporo..dlatego pytałam o ilość pokoi, standard i okolice(?)

My wynajmujemy rowniez duzy dom,6 sypialni,duzy living room,ogromna kuchnia,duzy ogrod.Dom nowy,wolnostojacy.Placimy 850 euro.

Witajcie kochane popoludniowa pora pisze jedna reka bo w drugiej mam kolejna kroplowke liczac od rana. Stan mojego zdrowia jest taki sam choc dzis od 4 rano az do tej pory udalo mi sie wytrzymac bez temp. teraz czuje jak mi glowe rozsadza ale poprosze o paracetamol i wroci wszystko do normy. Zaraz zobacze moja agatke co prawda warunek musze miec maske i ktos musi mnie zwiesc wozkiem na dol na nogach bym nie doszla tak po tym zastrzyku mnie wszystkie kosci bola. wazne jest ze popatrze na moje malenstwo ktorego 2 tyg nie widzialam jestem podekscytowana uciekam

O...prosze! Więc jutro imprezka Ci się szykuje:-):-) Piecz,piecz ciasto to ja tam jutro może będę koło Twojego domku przechodzić hehee:-D:-D:-D
Eee tam,żadnej imprezki nie będzie,a ciasto to bardziej dla mojego mężusia łakomczusia:-D

Witajcie kochane popoludniowa pora pisze jedna reka bo w drugiej mam kolejna kroplowke liczac od rana. Stan mojego zdrowia jest taki sam choc dzis od 4 rano az do tej pory udalo mi sie wytrzymac bez temp. teraz czuje jak mi glowe rozsadza ale poprosze o paracetamol i wroci wszystko do normy. Zaraz zobacze moja agatke co prawda warunek musze miec maske i ktos musi mnie zwiesc wozkiem na dol na nogach bym nie doszla tak po tym zastrzyku mnie wszystkie kosci bola. wazne jest ze popatrze na moje malenstwo ktorego 2 tyg nie widzialam jestem podekscytowana uciekam
Ooo,to super,że Agatkę zobaczysz:-)Tylko nie rycz,bo mała też zacznie;-)A ciekawe jak potem,pewnie nie będzie chciała się z mamą rozstać...:-(
Dałam Radkowi syrop i teraz chodzę jak na szpilkach bo boję się,żzeby znów nie zaczął zwracać.A cherla nadal:-(

Przede wszystkim-dużo zdróweczkadla tych dużych i małych
Tichonek-ulala,gdybym bliżej mieszkała też bym się wprosiła na ciacho:tak::-D
Gastone-ależ Ciebie też trzyma:zawstydzona/y:Kurcze06sypialni-jasię chyba właśnie tam mam przeprowadzić(tzn do Ennis);-):-D:-D
Anineczko-nie wiem jak u Was ale tu jest baaardzo cieplutko(jak na tę porę roku i kraj):tak::cool2:

Lubiczanko jest super :-D
Spacer dłuższy zaliczony po przedszkolu,ślicznie słoneczko świeci.Aż bym wyszła na ogródek kwiatuszki sadzic,ale w tym roku sobie odpuszczam :-D
Swoją drogą to od 1 lutego zaczyna się wiosna kalendarzowa,a dziś na spacerze widziałam już drzewka,które mają malutkie zaczątki pączków.Tak więc podejrzewam,że wiosennie będzie cały czas.Zresztą pogoda długoterminowa wskazuje,że do niedzieli będzie ok (po za jutrem bo ma padac,ale + 10 a w weekend ma świecic słoneczko i tylko +3) no a później to nawet + 11 ma byc.
To tyle od Waszej Pogodynki he he

Czy wasze dzieci się uczą w przedszkolach?
Chodzi mi o Radka,Ala -tych ,którzy dopiero teraz zaczeli.

Gastone no ty to masz pałac he he.Ale chyba Ennis nie jest duże,co?
Co do cen,chyba nikt nas nie przebije ile płaciliśmy w Newcastle :baffled:
Teraz jestem zadowolona. 700e za 4 pokoje w 14 tyś mieścinie.Nic więcej mi nie trzeba :dry: chyba....

Ostatnia edycja:
Przede wszystkim-dużo zdróweczkadla tych dużych i małych
Tichonek-ulala,gdybym bliżej mieszkała też bym się wprosiła na ciacho:tak::-D
Gastone-ależ Ciebie też trzyma:zawstydzona/y:Kurcze06sypialni-jasię chyba właśnie tam mam przeprowadzić(tzn do Ennis);-):-D:-D
Anineczko-nie wiem jak u Was ale tu jest baaardzo cieplutko(jak na tę porę roku i kraj):tak::cool2:
Jak to masz sie przeprowadzic?Zmieniacie miejsce zamieszkania?
Przyznam ze teraz nielatwo znalec taki domek.Ja juz wamkiedy mowilam e troche to tak wyszlo po znajonosci.Facet chcial 1200 potem 950,ale po interwencji sasiadki a klientki mojego meza dostalismy dom za 850 pomimo iz bylokilka par ktore chcialy zaplacic zadana kwote.Jednak na tym osiedlu jest tak ze sasiadom zalezy n dobrym sasiedztwie.Poza tym niejestem pewne ale chya tylko my wynajmujemy.Reszta to wlasciciele domow,i sporo domow jest do sprzedania.Ach kupilabym traki ale zadaja po 450 tys...
Lubiczanko jest super :-D
Spacer dłuższy zaliczony po przedszkolu,ślicznie słoneczko świeci.Aż bym wyszła na ogródek kwiatuszki sadzic,ale w tym roku sobie odpuszczam :-D
Swoją drogą to od 1 lutego zaczyna się wiosna kalendarzowa,a dziś na spacerze widziałam już drzewka,które mają malutkie zaczątki pączków.Tak więc podejrzewam,że wiosennie będzie cały czas.Zresztą pogoda długoterminowa wskazuje,że do niedzieli będzie ok (po za jutrem bo ma padac,ale + 10 a w weekend ma świecic słoneczko i tylko +3) no a później to nawet + 11 ma byc.
To tyle od Waszej Pogodynki he he

Czy wasze dzieci się uczą w przedszkolach?
Chodzi mi o Radka,Ala -tych ,którzy dopiero teraz zaczeli.

Gastone no ty to masz pałac he he.Ale chyba Ennis nie jest duże,co?
Co do cen,chyba nikt nas nie przebije ile płaciliśmy w Newcastle :baffled:
Teraz jestem zadowolona. 700e za 4 pokoje w 14 tyś mieścinie.Nic więcej mi nie trzeba :dry: chyba....

Ennis bedzie mialo tez chyba jakies 20 tys mieszkancow.Ladne miasteczko,tylko jak dla mnie troche mu brakuje.w sensie sklepy jakies takie podupadlesie zrobily,zadnego porzadnego centrum handlowego..ale ogolnie bardzo lubie to miasteczko.Ladne,spokojne.A na zakupy jedzimy di Limericku.
Anineczka wiosna powiadasz.Fajnie by bylo.Boze ja ja chce wiosny.Chce sadzic kwiatki:-D
A tak dla przypomnienia,moja chata wyglada tak:
Anineczka ty tez kiedys obiecalas chyba fotki.

Załączniki

• 613_11%20garran%20na%20coille%20(27)%2004.07.08[1].jpg
    613_11%20garran%20na%20coille%20(27)%2004.07.08[1].jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 47
Nie doczytałam.Lubiczanka ty do Ennis? :szok:
A daleko mam do Ennis? Zaraz sprawdzę.Uciekasz mi co?

Gastone miałam?
Wydaje mi się,że wrzucałam link z daft jak dom był na tej www.
Eeee to zrobię jak aparat sobie kupię :sorry2:
Bo jeszcze jakoś od kradzieży nie kupiłam :baffled:
U nas budują wielkie centrum handlowe,ciekawe jak długo.
Ale w sumie są sklepy.Tylko brak H&M i Next :dry:

Kuźwa ogłuchnąc można przez te alarmy przeciwpożarowe.
Dzieciaki wydygane, świdruje w uszach.
A przecież nawet nie przypaliłam kotletów. :wściekła/y::wściekła/y:
Też macie takie czułe te alarmy?

Cieszę się razem z Tobą,ze zobaczysz swoje maleństwo:-):tak:
Pewnie się nie będziesz mogła naprzytulać do niej....;-)
Bądź dzielna!

Gastone b.ładny domek!

Ostatnia edycja:
reklama
Super że się z małą zobaczysz cieszę się razem z Tobą:-D:-D:-D:-D

Ja sobie przerwę w pakowaniu zrobiłam na wizytkę frog i obiadek:tak: a mooje dziecko mnie rozbroiło:sorry2: tak się rzucił na obiad jakby przez tydzien nie jadł:zawstydzona/y: i z wielkimi pretensjami jak za wolno widelcem machałam:sorry2::-D teraz poszedł się spokojnie bawić u siebie w pokoiku także wracam do pakowania :tak::tak:

Gastone super chatka:tak: ale współczuje sprzatania tej całej powierzchni:baffled::-D

Do góry