reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Ania bardzo ci społczuje a mały pije wodę ? Nie wiem czy można takim małym dzieciom dawac elektrolity zeby sie nie odwodnił..?

My byłismy na salthill potem u znajomych.
Teraz odpoczywam i ogl wiadomosci masakra ile sniegu w Polsce ludzie prądu nie maja, no i Haiti akcja ratunkowa w głowie mi się to nie miesci co ci ludzi tam przezywaja.

Miłego wieczoru

reklama
Wiesz co mysle... jesli on ma ten zoladek podrazniony to moze to za duza dawka.. sprobuj za jakis czas dac mu ale np tak 30-40 ml max... i za godzinke jak nie zwymiotuje to znow troszke... aai do picia zeby sie nie odwodnil.. moze po lyzeczce wody min. Zywiec... aaa i nie zmieniaj mu mleka za kazdym razem, daj mu czas zeby sie przyzwyczail..

Ostatnia edycja:
Tu Ci nie pomoge bo ja nie karmie i nie karmilam mieszankami...cokolwiek to bedzie to malutka dawke... pisalas ze poprzednie zjadl ze smakiem- to moze to.. tylko malutka dawke - widac ze maly jest glodny, ale zoladek jeszcze nie chce przyjac duzej ilosci.

Hejka mamuski:-)
Kurcze widze aaniaa ze u Was brak poprawy jak na razie, boziuuuu to takie przykre patrzec na cierpienie dziecka i nie moc mu pomoc, a co gorsze gdy oczekujesz tego od lekarzy a oni splawiaja Cie do domu nie przejmujac sie jakos specjalnie objawami i cierpieniem dziecia :-(kurcze no straszne to nooooo...przeciez oni sa od tego by pomoc, bo to co sie dzieje z Kacperkiem to nie jest normalne przeziebienie przeciez....ja chyba bym poradzila tak jak mama ady moze pojechac do pl i przebadac dobrze dzidzie, albo sprobuj jeszcze pomolestowac Gp o jakies skierowanie na usg czy cos w tym rodzaju by to sprawdzic (ale ty sie chyba czeka na tkie cos hmm:confused:) A jak Kacperek zachowuje sie pozatymi "incydentami" jest wesoły czy raczej osepialy? Masz wrazenie ze cos go boli? Biedaczek malutki...Zycze duzo sily kochana i mam nadzieje ze to juz minie niedlugo. A tu znalazlam artykul i pisze cos na temat objawow o ktorych piszesz Ulewanie - ABC pierwszego roku - artykuł

Mamo ady witaj witaj :-) i rosnij zdrowo w szerz:-D:-D a jak wogole urlop, jak lot?
Misia gratuluje "nowych dzieci" i Ty sie kobieto nie martw, jestes "babka w deche" i rodzice i dzieciaki juz sie niedlugo o tym przekonaja:tak:nudno zapewne nie bedzie;-)
Pauletta a masz jakiegos busa, bo ja mysle ze wiecej chetnych by sie znalazlo;-)? heheheeh juz widze mine lubiczanki ;-):-D
Frog a Ty sie ładnie z mezem pozegnaj dzis wieczorem :-p:-Dcoby mu na tydzien starczylo:-Di zeby jeszcze bardziej tesknil;-)
Kamcia udanego urlopu w pl i wielkiego bialego szalenstwa:-)
Jola synek sliczny niech rosnie zdrowo na cycusiu oczywiscie:tak:A opisalas gdzies przyjemnosc zwana porodem? Jak bylo? Remont skonczony wogole?
Larcia zapraszamy, zapraszamy w nasze strony....:tak:
No i zainteresowanym powodzenia i przedewszystkim radosci z mozliwosci spedzenia czasu z ukochanymi tesciowymi:tak::-D;-)

U nas ok pozatym ze maly strasznie ruchliwy (czolga sie jak na razie) marudzi bo chce stac a sam nie umie sie podniesc wiec tak stoje calymi dniami przy nim i nie mam nawet kiedy napisac bo jak juz przczytam i chce posta skrobnac to marudzi....100 % uwagi wymaga teraz...w dodatku pobudka dwa lub trzy razy na mleko w nocy, no i pobudka ostateczna na zabawe o 5 czasem 6 rano :zawstydzona/y::wściekła/y:
Dziewczyny powiedzcie mi bo skonczyly mi sie witaminy a dawalam D3 i cembion (zestaw) malemu i nie wiem czy kupowac mu nowe buteleczki???? Pije Aptamil i tam juz sa jakies witaminy w tym mleku, wiec nie wiem czy oplaca sie kupowac nowe butelki. Maly ma prawie 10 miesiecy a slyszalam ze d3 daje sie do roku...co radzicie???????????????

Dziekuje za pomoc. Sprobuje tak jak mowisz! Jezeli sie uda masz u mnie duza kawe:tak: Wiesz, to moje pierwsze dziecko, mama w polsce i nie ma zabardzo kto mi pomoc i podpowiedziec!

Hejka mamuski:-)
Frog a Ty sie ładnie z mezem pozegnaj dzis wieczorem :-p:-Dcoby mu na tydzien starczylo:-Di zeby jeszcze bardziej tesknil;-)

Dziewczyny powiedzcie mi bo skonczyly mi sie witaminy a dawalam D3 i cembion (zestaw) malemu i nie wiem czy kupowac mu nowe buteleczki???? Pije Aptamil i tam juz sa jakies witaminy w tym mleku, wiec nie wiem czy oplaca sie kupowac nowe butelki. Maly ma prawie 10 miesiecy a slyszalam ze d3 daje sie do roku...co radzicie???????????????

Dzieki Agusiek pozegnanie bedzie na maxa:zawstydzona/y::-p choc moj juz mowi ze mu sie odechcialo wyjazdu. Nie moze biedny nas odstapic na krok;-).
A co do wit. D3 i cebidonu. Ja jak W skonczyl 8 mcy przestalam mu podawac wit.D3. Zreszta po konsultacji z lekarzem, bo w najwazniejszym okresie dostal co mial dostac a przesadzac tez nima co. Tym bardziej ze w mleku tez masz wit. D3 i jej przedawkowanie jest niebezpieczne. A cebidon mozesz zastapic tutejsza multiwitamina(Abidec) dla dzieci do roku a potem jest od 1do 5 lat.

jola gratulacje!!

agusiek ja nie podaje witaminy bo ma w mleku,a twój juz duzy chłop także myśle ze mu wystarczy to co ma w mleczku:tak:

ania ja bym została na NAN mój aptamil zwracał:sorry2:i w małych ilościach jak \Kasia radzi:tak:

ja cały dzień bez oleju,skończył sie w nocy:wściekła/y:zimno pomimo ze w kominku pale:-(ale zaraz stary ma dowieźć troszke zeby starczyło na pare dni:sorry2:

reklama
Agusiek+spokojna glowa:tak:mina bedzie na 100%zadowolona:-D
Uciekam bo moje najmlodsze dziecie druga godzine nie spi i pewnie dzis kompiel bedzie szybciej:dry::baffled:.Milego wieczorku i oczywiscie extruszka nocki;-):-D

Do góry