reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Kurcze w południe mnie coś tąpnęło :baffled: poszłam się zdrzemnąć ...i obudziłam się po 4 godz:szok: nie pamiętam kiedy mi się tak dobrze spało :tak:

Hejka mamuski:-)

Pauletta a masz jakiegos busa, bo ja mysle ze wiecej chetnych by sie znalazlo;-)? heheheeh juz widze mine lubiczanki ;-):-D
Busa niestety nie mam :-:)-:)-( ale Andzulina coś tam wspominała że chce jechać:tak: więc sądze że miała by dla Ciebie miejsce :-) a gdyby się więcej niemobilnych mamusiek znalazło na wyprawę to myślę że frog nie miała by nic przeciwko aby swoim autkiem pojechać to wtedy się dwa miejsca jeszcze dodatkowe zrobią :tak: także Galwayowksie mamy deklarować się na najazd lubiczanki włości:-D:-D:-D

reklama
Kurcze widze aaniaa ze u Was brak poprawy jak na razie, boziuuuu to takie przykre patrzec na cierpienie dziecka i nie moc mu pomoc, a co gorsze gdy oczekujesz tego od lekarzy a oni splawiaja Cie do domu nie przejmujac sie jakos specjalnie objawami i cierpieniem dziecia :-(kurcze no straszne to nooooo...przeciez oni sa od tego by pomoc, bo to co sie dzieje z Kacperkiem to nie jest normalne przeziebienie przeciez....ja chyba bym poradzila tak jak mama ady moze pojechac do pl i przebadac dobrze dzidzie, albo sprobuj jeszcze pomolestowac Gp o jakies skierowanie na usg czy cos w tym rodzaju by to sprawdzic (ale ty sie chyba czeka na tkie cos hmm:confused:) A jak Kacperek zachowuje sie pozatymi "incydentami" jest wesoły czy raczej osepialy? Masz wrazenie ze cos go boli? Biedaczek malutki...Zycze duzo sily kochana i mam nadzieje ze to juz minie niedlugo. A tu znalazlam artykul i pisze cos na temat objawow o ktorych piszesz Ulewanie - ABC pierwszego roku - artykuł

Mamo ady witaj witaj :-) i rosnij zdrowo w szerz:-D:-D a jak wogole urlop, jak lot?
Misia gratuluje "nowych dzieci" i Ty sie kobieto nie martw, jestes "babka w deche" i rodzice i dzieciaki juz sie niedlugo o tym przekonaja:tak:nudno zapewne nie bedzie;-)
Pauletta a masz jakiegos busa, bo ja mysle ze wiecej chetnych by sie znalazlo;-)? heheheeh juz widze mine lubiczanki ;-):-D
Frog a Ty sie ładnie z mezem pozegnaj dzis wieczorem :-p:-Dcoby mu na tydzien starczylo:-Di zeby jeszcze bardziej tesknil;-)
Kamcia udanego urlopu w pl i wielkiego bialego szalenstwa:-)
Jola synek sliczny niech rosnie zdrowo na cycusiu oczywiscie:tak:A opisalas gdzies przyjemnosc zwana porodem? Jak bylo? Remont skonczony wogole?
Larcia zapraszamy, zapraszamy w nasze strony....:tak:
No i zainteresowanym powodzenia i przedewszystkim radosci z mozliwosci spedzenia czasu z ukochanymi tesciowymi:tak::-D;-)

U nas ok pozatym ze maly strasznie ruchliwy (czolga sie jak na razie) marudzi bo chce stac a sam nie umie sie podniesc wiec tak stoje calymi dniami przy nim i nie mam nawet kiedy napisac bo jak juz przczytam i chce posta skrobnac to marudzi....100 % uwagi wymaga teraz...w dodatku pobudka dwa lub trzy razy na mleko w nocy, no i pobudka ostateczna na zabawe o 5 czasem 6 rano :zawstydzona/y::wściekła/y:
Dziewczyny powiedzcie mi bo skonczyly mi sie witaminy a dawalam D3 i cembion (zestaw) malemu i nie wiem czy kupowac mu nowe buteleczki???? Pije Aptamil i tam juz sa jakies witaminy w tym mleku, wiec nie wiem czy oplaca sie kupowac nowe butelki. Maly ma prawie 10 miesiecy a slyszalam ze d3 daje sie do roku...co radzicie???????????????

No remont sie udalo skonczyc, na szczescie. Przyjemnosc wyzej wymieniona opisalam na styczniowkach, bylo w miare szybko ale lekarz z epiduralem nie zdazyl i na samym gazie jechalam ktory wydaje mi sie przestal dzialac po polgodzinie:sorry2: Troche Mezowi lecy podrapalam ale dalam rade:-)A co do spoznialskiego lekarza to w tym czasie zajmowal sie inna rodzaca ktorej dal zle epidural,dziewczyna na poporodowej lezala ze mna i biednaprosto chodzic nie mogla, masakra:no:

Kurcze widze aaniaa ze u Was brak poprawy jak na razie, boziuuuu to takie przykre patrzec na cierpienie dziecka i nie moc mu pomoc, a co gorsze gdy oczekujesz tego od lekarzy a oni splawiaja Cie do domu nie przejmujac sie jakos specjalnie objawami i cierpieniem dziecia :-(kurcze no straszne to nooooo...przeciez oni sa od tego by pomoc, bo to co sie dzieje z Kacperkiem to nie jest normalne przeziebienie przeciez....ja chyba bym poradzila tak jak mama ady moze pojechac do pl i przebadac dobrze dzidzie, albo sprobuj jeszcze pomolestowac Gp o jakies skierowanie na usg czy cos w tym rodzaju by to sprawdzic (ale ty sie chyba czeka na tkie cos hmm:confused:) A jak Kacperek zachowuje sie pozatymi "incydentami" jest wesoły czy raczej osepialy? Masz wrazenie ze cos go boli? Biedaczek malutki...Zycze duzo sily kochana i mam nadzieje ze to juz minie niedlugo. A tu znalazlam artykul i pisze cos na temat objawow o ktorych piszesz Ulewanie - ABC pierwszego roku - artykuł

Mamo ady witaj witaj :-) i rosnij zdrowo w szerz:-D:-D a jak wogole urlop, jak lot?
Misia gratuluje "nowych dzieci" i Ty sie kobieto nie martw, jestes "babka w deche" i rodzice i dzieciaki juz sie niedlugo o tym przekonaja:tak:nudno zapewne nie bedzie;-)
Frog a Ty sie ładnie z mezem pozegnaj dzis wieczorem :-p:-Dcoby mu na tydzien starczylo:-Di zeby jeszcze bardziej tesknil;-)
Kamcia udanego urlopu w pl i wielkiego bialego szalenstwa:-)
Jola synek sliczny niech rosnie zdrowo na cycusiu oczywiscie:tak:A opisalas gdzies przyjemnosc zwana porodem? Jak bylo? Remont skonczony wogole?
Larcia zapraszamy, zapraszamy w nasze strony....:tak:
No i zainteresowanym powodzenia i przedewszystkim radosci z mozliwosci spedzenia czasu z ukochanymi tesciowymi:tak::-D;-)

U nas ok pozatym ze maly strasznie ruchliwy (czolga sie jak na razie) marudzi bo chce stac a sam nie umie sie podniesc wiec tak stoje calymi dniami przy nim i nie mam nawet kiedy napisac bo jak juz przczytam i chce posta skrobnac to marudzi....100 % uwagi wymaga teraz...w dodatku pobudka dwa lub trzy razy na mleko w nocy, no i pobudka ostateczna na zabawe o 5 czasem 6 rano :zawstydzona/y::wściekła/y:
Dziewczyny powiedzcie mi bo skonczyly mi sie witaminy a dawalam D3 i cembion (zestaw) malemu i nie wiem czy kupowac mu nowe buteleczki???? Pije Aptamil i tam juz sa jakies witaminy w tym mleku, wiec nie wiem czy oplaca sie kupowac nowe butelki. Maly ma prawie 10 miesiecy a slyszalam ze d3 daje sie do roku...co radzicie???????????????

Jak mały jest na modyfikowanym to nie musisz mu podawać żadnych witamin, jak dziecko jest na piersi to tak długo powinno ją dostawać, bo w kobiecym mleku nie ma za dużo tej witaminy

Jupiii Dziewczynki!! To byl wielki wieczor!! Aaronowi udalo sie uspic Alexa!! Wykapal go, nakarmil i polozyl spac! Obeszlo sie bez placzu! A ja lezalam na ziemi w uchylonych drzwiach do pokoju Ala i instruowalam Aarona co ma robic, tak zeby mnie Al nie widzial!:-D:-D No i sie udalo!!!:-D Nawet sobie nie wyobrazacie jaka ja jestem szczesliwa. To nademna tak masakrycznie wisialo! Balam sie na mysl o srodowej radzie pedagogicznej, ktora ma sie rozpoczac dopiero o 18 a skonczyc kolo 23. Gdyby A nie potrafil uspic Ala to co ja bym zrobila?? Zwariowalabym chyba! A teraz juz sie nie boje! Jestem taka dumna z moich chlopakow, ze az mi sie chce plakac! A A. to mial lzy w oczach ze szczescia!!:-D

No a teraz lece sie troche przygotowac do zajec :-):tak:

Jupiii Dziewczynki!! To byl wielki wieczor!! Aaronowi udalo sie uspic Alexa!! Wykapal go, nakarmil i polozyl spac! Obeszlo sie bez placzu! A ja lezalam na ziemi w uchylonych drzwiach do pokoju Ala i instruowalam Aarona co ma robic, tak zeby mnie Al nie widzial!:-D:-D No i sie udalo!!!:-D Nawet sobie nie wyobrazacie jaka ja jestem szczesliwa. To nademna tak masakrycznie wisialo! Balam sie na mysl o srodowej radzie pedagogicznej, ktora ma sie rozpoczac dopiero o 18 a skonczyc kolo 23. Gdyby A nie potrafil uspic Ala to co ja bym zrobila?? Zwariowalabym chyba! A teraz juz sie nie boje! Jestem taka dumna z moich chlopakow, ze az mi sie chce plakac! A A. to mial lzy w oczach ze szczescia!!:-D

No to super:-D:-D:-D gratuluje chłopakom no i Tobie również :tak::tak::tak:

witam wieczorowa pora,
moje maleństwo dziś pierwszy raz na spacerze w spacerówce:-D dotąd tylko w głębokim. Uśmiech od ucha do ucha:-D, ale potem poszła spac na 3.5h
aaniaa - ja karmie Asie Aptamilem od samego początku i mala dobrze toleruje. Sprobuj rzeczywiscie tak jak dziewczyny pisza mniejsze ilosci ale czesciej i duzo dawaj do picia zeby sie nie odwodnil
Jola 24- gratulacje, maleństwo śliczne, zdrówka życzę dla Was
Misia 83 - gratulacje, u nas tata usypia przez weekend w tygodniu pracuje wieczorem, wiec nie moze. Ja mam wtedy czas zeby poczytac BB:-D

Witam trochę przygnębiona
Mój Eryś jakiś chory, wczoraj miał 37 chciałam mu bańki postawić, nie udało sie, tak mnie to zmartwiło, że już mi sie nic nie chciało, w nocy budził sie kilka razy, glowa ciepła, zasnąc nie umiał, ja spałam 3h tylko, rano okropny ból głowy :-(

Dzis w ciągu dnia Eryk zdrowiutki jak ryba, ale jak się połozyl do łózka, to znów głowka ciepła, chciał sam zeby mu banki postawić i udało sie jedna, takze moze będzie lepiej, dałam mu pyrosal, jutro do przedszkola nie idzie

Misia, Eryś jak cie zobaczyl to mówił, a moze mnie bedzie uczyć ;-) szkoda że nie jego, ale mówiłam, że pewnei ci sie trafi jakiś dzieciaczek którejś z nas ;-)

ja wczoraj dostałam opinie o Eryku, nie jest źle :cool2:

Aniaa
moja Emusia, piła Aptamil i dobrze tolerowała, uważam ze to dobre mleczko, Eryk pil natomiast Nan i mial duze zaparcia po nim
Mam nadzieję, ze szybko się wyjasni co dolego Kacperkowi i uda sie to szybko wyleczyć

że się wtrącę to możemy zorganizowac wtedy spotkanie.Pewnie będzie MartaF ja bym przyjechała i może Ewelcia? :sorry2:

Co do mam....moja też mówiła "Będziesz miała swoje dzieci to zrozumiesz" no i rozumiem.Nawet bardzo!

Lubiczanko masz pw :tak::-D
organizujcie- ja sie pisze tylko dokladnie kiedy i gdzie zebym mogla wczesniej m powiedziec zeby na dana niedziele nic nie planowal;-):-)

Hej Dziewczynki
Melduje, ze juz wrocilismy cali i zdrowi.
Teraz mam duzo do zrobienia ale niebawem sie wkrece na nowo.
Pozdrowionka
welcome back!!!!
FAjnie ze juz jestescie...brakowalo yu Ciebie...a no i zdzarzylam przeczytac ze chyba bedziesz miala malego mezczyzne:-D:-D:-);-)

Dzien doberek!
Noc-STRASZNA! Kacper znow wymiotowala jakas brazowa mazia a pozniej zaczela mu leciec krew z noska. :-(. Ja juz nie mam sily... albo ze mna cos jest nie tak albo to ci lekarze jacys do d*** mowiac ze to przeziebienie! Je malo... ale go poje caly czas zeby sie mi nie odwodnil. A na dodatek chyba z nerwow stracilam pokarm:-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Tzn jeszcze cos tam leci ale jakies ostatki! Pozniej sprobuje sciagnac i zobacze ile go tam jeszcze jest!:wściekła/y::wściekła/y::-:)-(

Pozniej sie odezwe! Milego dnia!
o jej biedne malenstwo....na moje oko to nie przeziebienie..chociaz lekarzem nie jestem.
Ja bym sprobowala podac Nan ale H.A.....hipoalergiczne.....u nas w PL sklepie jest sporo drozsze od zwyklego Nana ale warto sprobowac...
WITAJCIE DZIEWCZYNKI
Troche pozno ale komp byl zepsuty.
No wiec ja juz po, moj maly Aleksander urodzil sie 9.01.10 o 18.13, wazyl 3995 i mierzyl 52cm. Maly jest zdrowiutki, wczoraj odpadl mu pepuszek, daje popalic w nocy a ja walcze z popekanymi brodawkami i sie lzami zalewam ale nie poddaje sie.
A tutaj fotki mojego rozrabiaki
Zobacz załącznik 197335
Zobacz załącznik 197336
Wreszcie sie odezwalas:-)
Cudownego masz synka,jaki duzy i grobiutki:-)

Agusik jak sie podaje cebion to witaminy D3 juz nie...nawet na ulotce pisze:tak:

U ans nic ciekawego tyle tylko ze znow moj Misiek marudny w ciagu dnia i odmawia jedzonka a juz nie dawno sie chwalilam ze z niejadka zrobil sie zarlo...
Wszystko wymusza placzem i chodzi po calym domu i broi...dzis siedzial w piekarniku....:cool2:zreszta to jego ulubione miejsce od jakiegos czasu:baffled:

reklama
Hejka :-)
Anineczko - serdecznie dziękuję za link :yes: postaram się cosik wymyślec by wizyta była za free. A dobrze wiedziec że w razie czego mam brac fakturkę. Dzięki wielkie za info :happy2:
Jola -śliczny bobasek :-)
Aaniaa - kurcze, miałam nadzieję, że się poprawi..aż strach sie bac tych lekarzy w Irl. Niestety nie poradzę bo nie znam się na takich przypadłościach :zawstydzona/y: Jestem jednak duchem z Tobą i maleństwem.
Sama już nie wiem czy dobrze zrobiłam nie biorąc skierowania do szp.od laryngolog, która chciała mi je dac w związku z podejrzeniem naczyniaka w nosku..:-( Pediatra dodała, że skoro ma ich 2 to może byc ich więcej..ale obejrzała nawet buźkę w środku i uszka..i nic :blink:
Aha. No i pytałyście co jeszcze wyszło.. W buźce ma skrócone wędzidełko co może powodowac kiedyś wady wymowy - ale niekoniecznie. Jąderko prawdopodobnie mu nie zeszło albo po prostu przestalo rosnąc :baffled:
A jutro mam nadzieje dowiedziec się co ma na nóżce i rączce.. Mi to wygląda na grzybicę..pediatra podejrzewa, że albo grzybica, albo uczulenie, albo nawet skaza białkowa :shocked2: W Irl. stwierdzili - obtarcie od ubrań. Tyle, że bepanthen nie pomógł - a on jest rewelacyjny dla Patryka jak się gdzies zadrapie..eh..:dry:
W ciąży byłam zadowolona z opieki medycznej ale ciążę miałam bezproblemową..teraz jak zaczynają się schody to już zaczynam w nich watpic:-(
witam:-)

dziewczyny jak najbardziej jestem za!!!ściągniemy jeszcze joannn i sofik:-)
(...)
Milusio, że o mnie pamietasz :happy2: jestem również jak najbardziej "za" :tak:
Witam laski w niedzielny słoneczny poranek:))
Mamo Ady witaj !!! Fajnie że już wróciłąs:)
Jola gratulacje cudowny bobasek, trzymaj sie i nie poddawaj z karmieniem:)
Ja własnie wydrukowałam karty pokładowe, jutro sie bede pakowac bo nad ranem lecimy we wtorek. I przywita mnie snieg i mróz odzwyczaiłam sie od takiego zimna, tym bardziej ze ponad rok w Polsce nie byłam,ale ciepłe ciuchy mamy wiec bedzie ok.
Oki zmykam Miłego dnia
Mrozik, śnieg..i te ceny :szok: Mnie nie było nie cały rok i naprawdę ceny zwalają z nóg :baffled:
Ale pozostają niezapomniane chwile z rodzinką.. :happy2:
Szczęśliwej drogi i miłego pobytu!

heh..dla chcącego nic trudnego:tak: gratki dla chłopaków :happy2:
Ale się rozpisałam..
Dobranoc

Do góry