reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Czesc mamunie.
Aniaa wspolczuje choroby Kacperka,trzymam kciuki zeby ton iebylo nic powaznego.
Moje dziecko wczoraj wieczorem odplynelo.Biegunki juz nie ma ale mial goraczke 38,8 i katar.Po zaaplikowaniu calpolu,pulmexu i otrivinu dzis wstal swierzy i rzeski.Ma tylko katar.zobaczymy wieczorkiem.
A ja mam juz wode!!! Zmywara chodzi pelna para ,pralka tez.Wlsnie ide wymienic zaladunek!

Ale fajnie:-D:-D:-D, cieszę się razem z Tobą:-). Mam nadzieję, że z Maksiem będzie dzisiaj ok

reklama
Mieszkam na doughiska to naleze do osredka na Mervue????
A wiesz moze jakie sa godziny otwarcia tego osrodka??
Dziekuje bardzo za pomoc i chec pomocy twojego M!
Czy moze moge zlozyc tak gdzie pisze Kamcia mieszkajac na doughiska???

A jeszcze pytanie. Skoro ja nie pracuje, nie mam zadnych dochodow to mam dawac wyciag z banku mojego O i zaswiadczenie ze moj O placi rent??? No bo ogolnie to moj O ponosi wszytskie koszty bo tylko on zarabia!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
musisz sie dowiedziec w jakich dniach i godzinach jes babeczka ktora ma twoj rejeon, ale wniosek ci dadza zawsze w recepcji, po co chcesz jechac az na shantalla jak nalezysz do Mervue i tam ci wszystko wytlumacza, my tak skladalismy u Mrs Michale i byla bardzo symatyczna i pomocna

to jak pojedziesz po wniosek, wez sobie 2 szt w razie pomyslki to zapytaj w jakie dni jest ktos z rejonu Dougisky
ja mysle na razie wez sobie wniosek i spokojnie wypelniaj i uwage poswiec synkowi bo on cie teraz potrzebuje, zalatwianie MC troche trwa

Ania, tak oczywisciei dajesz wszystko od meza, karty dostaniecie wy wszyscy tj ty maz i syn (jezeli wam przyznaja) ale wniosek sklada maz na swoje nazwisko bo on pracuje , a nie mysleliscie wczesniej zeby sie postarac?

Ostatnia edycja:
A ja dzisiaj sobie pospalam do 10,a corcia razem ze mna :-) Powoli cos ogarniam w domu, jakis obiadek i te sprawy,a popoludniu jade na zakupy, musze zaliczyc polski sklep i tesco. No tak...musze jakas liste zakupow zrobic, teraz mi sie przypomnialo. Bo bez listy, to wydam dwa razy wiecej kasy,a wszystkiego i tak nie kupie :-D

aaniaa jakis brzydki wirus musi to byc,pewnie na zoladku,skoro tak wymiotuje. Wyobrazam sobie Twoje zmartwienie :-( O tyle dobrze w tym szpitalu, ze mozesz byc razem ze swoim dzieckiem caly czas. Jak ja bylam kiedys z moja niunia tam, to dostalysmy "wlasny" pokoik, gdzie bylo lozeczko,szafeczka,fotel i rozkladane lozko dla mnie plus koce i poduszki. Bylam w szoku,ze tak dobrze maja to zorganizowane. A co do zaplaty, to takich malych dzieci chyba nie licza..My wtedy nic nie placilismy za Amandy pobyt. Swoja droga, zloz forme o mc. U nas maz tylko pracowal, ja nie, a i tak nam przyznali. Zycze zdrowka dla synka!!!I jestem pewna, ze to nic powaznego, tylko tak biedaczek sie meczy,wspolczuje.

aaniaa - ja składam na mervue koło kościoła. nie wiem, czy możesz składać tam, gdzie pisała Kamcia, ale pewnie też;-) jeżeli chodzi o mervue, to naszym welfare officerem jest Maureen Flaherty - przyjmuje w śr 10-11.30, czw 10-12 i pt 10-11.30. jak tam wejdzieś, to będzie stał ochroniarz i rozdawał numerki - poproś o numerek do maureen i czekaj, aż cię wywoła. dość szybko idzie - ostatnio byłam tam pół godzinki;-) babka jest miła, więc zobaczymy. i masz taką samą sytuację, jak ja - też nie pracuję i o na chciała wyciągi z konta męża, rachunki i wszystko, za co musimy płacić. a gdzie mieszkasz na doughisce? pewnie mijałyśmy się spacerując koło placu zabaw;-)
ja uciekam - czas na jakieś wyjscie na powietrze:tak:

ooo i jeszcze fryzjera musze zaklepac na za 2 tygodnie.
Do dziewczyn, ktore robia blond pasemka na odrosty...gdzie chodzicie??Ja zawsze u pl fryzjera na doughisce place 70e, jest gdzies taniej?

Andzulina to Ty nie jeste nasza dziolszka z Knocknaccary?? :-) ja myslalam ze ty gdzies tu mieszkasz
Aniaa o widzisz juz masz nazwisko urzedniczki i godziny, ale po wnioek mozesz isc w kazdy dzien

Larcia w salonie to juz raczej taniej nie znajdziesz, chyba ze u kogos w domu

My za Antka płaciliśmy,a byliśmy chyba ze dwa razy w szpitalu.Zawsze jedną dobę i płaciliśmy 60euro bo wtedy tyle wynosiła doba szpitalna.
Wiem,że za dziecko nie płaci się do 6 roku za dentystę,ale szpital raczej tak :sorry2:

No ja już po smear test,wyniki za 4 tygodnie :tak:

Larcia - ja robię u dziewczyny z doughski - która przychodzi do domu. i jestem zadowolona - zrobiła mi pasemka na moich czarnych włosach i wyszły:tak: wiem, że kilka dziewczyn z BB też korzysta z jej usług;-)
Moniadan - ano widzisz - nie jestem "od Was" ;-) ale często jestem u was, tzn u frog

Ostatnia edycja:
reklama
witam popołudniowo
Dziękuję Dziewczynki za życzenia:-):tak:dobrze mieć taką dużą"rodzinę":-D
Andziulina-miło Cię widzieć.Gratuluję postępów Igorka-no i ząbka oczywiście
Tichonek-miłego pilnowania-wielkie dzięki za piosenkę(bezbłędna)
Aniaaa-powodzenia,będę kcuki trzymać oby wszystko się jak najszybciej skończyło:tak:
Marta-a Tobie za miło spędzone przedpołudnie dziękuję:tak:

Do góry