reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

No Ciao Dziewczynki!!

Caly dzien milczalam jak zakleta..ale nie widze przejawow usychania z tesknoty....:-D;-)

Aniaa- tak to bylam ja!!:-):-) A ty bylas z malutkim i dwoma chlopakami tak?? Ja to sie wogole nie skapnelam, ze sie znamy,,hehehe...wydawalo mi sie za to, ze ta druga dziewczyne skads kumam...heheh. Biedny Kacperek...tak mi przykro, ze chorusi. Trzymam kciuki za szybka poprawe!!:tak:

U nas dzis chyba troche lepiej choc katar gorszy. Poprzednia noc- to jakis cud! Ali obudzil sie tylko jeden jedyny raz o 2 w nocy i spal potem do rana...:baffled: To chyba dzieki tym wszystkim namaszczaniom i kroplom:tak:

Pol dnia dzis chodzilam przygnebiona bo..moze to zabrzmi smiesznie ale bardzo przezywam fakt, ze ostatecznie skonczylam karmienie piersia. Nic juz tam nie ma... Na moje wlasne zyczenie tak sie stalo ale jednak tak bardzo mi smutno. Ja sie czuje jakbym ostatecznie zerwala ta wyjatkowa i bliska wiez z Alem. Ma na mysli ta fizyczna taka...Nie wiem jak to wytlumaczyc to jakby drugi raz ktos przecial pepowine. Karmienie go bylo dla mnie najcudowniejszym elementem dotychczasowego macierzynstwa i teraz jest mi pusto i dziwnie ze juz go nie tule do cycusia...:-(
Az mi sie znowu odechcialo dalej pisac. Ja juz sie po prostu poloze chyba spac zamiast truc d.... . Zwalam wszytsko na to, ze dostalam dzis @ i zapewne ma to swoj wplyw.

Dobranoc dziewczynki. :tak::-)

reklama
Hejka :-)
Pozdrowienia dla Karolinynicoli.. Duuuuuuuuuuużo zdrówka :yes:
A jeśli chodzi o lekarzy..hmm.. To co nazwano na Patrykowej szyjce - cystą w Irl. - w PL lekarka podejrzewa, że to raczej naczyniak.. W każdym razie radzi usunąc i wysłac do histopatologii.. W nosku chyba ma to samo :-( a jak mówiłam doktorkowi irl. że ma coś w nosku to stwierdził - krzywa przegroda :wściekła/y: i przez to coś w nosku ma nonstop katarek :-( więc jeśli tego nie usuną będzie łapał często infekcje.. Ponadto jeszcze kilka rzeczy wyszło w badaniu..:-:)-:)-:)baffled:
W Irl.czeka na nas pewnie już list do szpitala w zwiazku z tym czmś na szyjce..bo wywalczyłam to po kilku wizytach u GP, który najpierw stwierdzil, że to ugryzienie komara a potem mnie zbywal aż w końcu napisal list do szpitala..:sorry2: Ciekawe co w szpitalu postanowią.. Mam nadzieję że popatrzą też na ten nosek. który jak się okazuje jest wazniejszy bo to coś w nim zaburza funkcję noska..
Idę spac bo jutro idę z Patrykiem na badanie krwi i moczu oraz do laryngologa..
Dobranoc.

Misia - kochana - kiedys trzeba skonczyc karmienie niestety i to zawsze boli (tzn psychicznie) Ja i tak dumna jestem z Ciebie bo Ala tak pieknie wlasnym cycem wykarmilas ze powinnas medal dostac :) .. i wiesz... wlasnie Ci go wrecze bo nalezy Ci sie :)
images
zeby kazda mloda mama tak mogla jak Ty...:-) naprawde Misia - nie smutaj juz sie ... glowa do gory , keep smiling i takie tam... :)

Joannn - mam nadzieje ze wyniki badan beda dobre.

Witam laski coś nie miałam weny do pisania.
Ania życzę zdrówka.
Gosik to dobrze że odzyskalas wode korzystaj, jak to jest zwykła rzecz nie docenia sie tego póki nie zabraknie. Jak to kiedys kobiety prały i kąpały sie w rzekach, to wyobrazic sobie taka scene np na salthil...:)
Misia najwazniejsze Al juz od ciebie dostal pierwsze 6 miesiecy:)
Cos za coś zobaczysz Al bedzie lepiej sypiał:)
Chłopaki mi wyjedli wszystkie ciasteczka i chcą żebym jeszcze zrobiła wiec chyba bede piekła jutro ciasteczka bo chciałam zabrac troche dla mamy:)
Dobranoc

Joannn nie podoba mi się to zdanie:
" Ponadto jeszcze kilka rzeczy wyszło w badaniu..:-:)-:)-:)baffled: "
Co one oznacza??
Kurcze mam nadzieję,że wszystko wyjdzie okey.:sorry2::sorry2:

Misia dasz radę :-)

Tichonku fajnie,że nawiązujesz nowe wiadomości.;-):tak:
Strasznie mi szkoda Karolinynicoli:-:)-(

Justysia jeśli na małą nic nie działa to trzeba do lekarza.Tak długo biegunka nie powinna trwac.Mam chyba w domu Orsalit,wysłałabym Tobie.To elektrolity, ważne są przy biegunce.Nawadniaj małą bo grozi to odwodnieniem.
Nitrofurazyd zawsze pomagał moim dzieciom,nie wiem dlaczego nie działa na małą.A ma inne objawy? Gorączka,wymioty (oprócz tych po marchwiance)?

Ostatnia edycja:
Witam się i ja
No i stało się-cała 3-ka D smarkata...:-(...J nie znalazł żadnej apteki i w super valu zakupił vick vaporu-jak się go używa?
uciekam,bo tak jak u Monidan u mnie też krzyki-razy3:dry:

Hallo dziewczynki!

Dobry z wieczora:-)
Ale miałam dziś busy day:blink:Prosto z przedszkola poszłam poznać się,poplotkować,napić kawki u dyty13:tak:Było baaardzo fajnie,a Dominik Edyty jest świetny:-)Wesoły chłopczyk,ruchliwy i taaaki kochany:-)I wcale się nie bał jak go na ręce wzięłam:happy2:Słodki chichotek:tak:
Edyta karpatkę zrobiła i podała kawałek dla J karolinynicoli,więc wracając do domu podeszłam zanieść ciasto.W domu była tylko teściowa Karoliny z Agatką i tak chciała,żebym weszła porozmawiać,że następne ze 40 minut mi zeszło:sorry2:Wróciliśmy wreszcie do domu,zjedliśmy obiadek i ok 16:30 przyszła jeszcze koleżanka z dwoma synami.Trójca zrobiła niezły "porządek"w Radka pokoju:-D,potem raz,dwa kąpanie,golonko,mały padł,a mnie nogi włażą w wiadome miejsce:baffled:Jutro muszę młodego szybciej z przedszkola odebrać bo na 12-tą muszę być u mojego piątkowego podopiecznego:tak:Znów ciekawy dzień się zapowiada:tak:
A u Karoliny nadal bez konkretów:wściekła/y:

Dziękuje tichonku ,mi również było baaaaaaaaaardzo miło Cię poznać
.A z Twojego Radka naprawdę jest przesłodki chłopczyk:tak::-)a jaki wesolutki!!!Do następnego razu;-)

Co do karolinynicoli to rozmawiałam wczoraj z jej J,bo bidulce idą zęby mądrości jakby było tego mało:no:
Jest tak opuchnięta,ze nie może za bardzo mówić ani jeść :baffled: A wyniki od tej pory dopiero gdzieś za tydzień będą:szok::szok:

Nic lece,bo mały wzywa:-D
Szybkiego powrotu do zdrówka wszystkim dzieciaczkom życzę:tak:

reklama
witam

u mnie całe szczęście Damian sie pozbył kaszlu tylko jeszcze Oliwka i Szymon dychrają:baffled:

joannn musisz ich męczyc w szpitalu zeby sie wzięli za ten nosek,mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze:tak:

mój Szymcio przespał wczoraj pół dnia,od 12:-)i całą noc do 7.30 z przerwami na jedzonko oczywiście:tak:i nauczył sie zasypiac sam po kąpieli:-)smok pielucha i dzieciątko odpływa:-)teraz powoli ucze go tak zasypiac w dzień,a nie kołysac:tak:mam nadzieje ze mi sie uda bo widziałam u koleżanki 5 miesięcznego synka,zaniosła do łóżeczka,dała smoka i ten w 5 minut zasnął:-)

lubiczanka
3128.gif
sto lat jeszcze raz
k12.gif

Ostatnia edycja:
Do góry