reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Tichonek-widzę,że na focie nr4 Radzio sobie jakąś "koleżankę"przygruchał...:-)
A jak,mówiłam,że chłopaki z bliznami mają niezłe branie u płci przeciwnej:-D

Tichonku no Radzio nieźle przywalił.Ale jaki uśmiech na twarzy :szok: Robocop po prostu :-D:-D
No,po samym upadku to ryczał strasznie chyba z pół godziny,a ja razem z nim,dopiero w karetce się uspokoił:tak:

Tichonku nie ciekawie Radzio wygladal z tym czolem:-( niezle musial przywalic:-(
On schodził z kanapy i mu się nóżka podwinęła i z góry spadł głową prosto w kant ławy,krwią się tak zalał,że buzi nie było widać:szok:,a w domu jak po masakrze piłą mechaniczną,wszędzie krew,wanna czerwona,szok:baffled:
Musieliśmy zostać potem w szpitalu parę godzin bo niedługo po upadku zwrócił i było podejrzenie wstrząsu mózgu,ale poobserwowali go,pobadali,głowę skleili i wypuścili do domu.Dostaliśmy jeszcze taką kartkę,na której chyba 10 punktów było wypisanych,według których mamy go obserwować.Czyli czy normalnie mówi,nie bełkocze,nie zwraca,czy śpi spokojnie,ale też czy da się go normalnie obudzić(po godzinie od zaśnięcia mieliśmy go obudzić)i takie tam.Strachu się wtedy najadałam i miałam straszne poczucie winy i wyrzuty,że go nie dopilnowałam:-(Ale,jak mówię,teraz już prawie śladu nie ma,tzn.blizna zostanie do końca życia,ale myślałam,że będzie gorsza:tak:
My już po przedszkolu,pani mówi,ze Radek jest bardzo grzeczny:tak:
Misia:zdróweczka dla Alika

reklama
ty wszystko pisze
Karta medyczna-Information from CitizensInformation.ie

My skladalismy osobiscie, ale to nie tylko liczy sie dochod bo jeszcze biora pod uwage wszystkiei wydatkim dojazdy do pracy, kredyty, czynsz , oplaty itp
My pomimo tego ze M zarabial wiecej nic w tej tabelce na 3os to dostalismy, wiec trzeba probowac i wpisac wszystkie oplaty

Bylismy na spacerku, ale slonce zaszlo juz i chlodno sie zrobilo, ide polozyc marude

moje dziecko śpi od 9.30:szok:ciekawe co będzie w nocy:baffled:

ja po MC musze podjechać do Clonmel i na miejscu mi wydadzą:-)bo juz mi sie skończyła:tak:i dla Szymonka musze wyrobić

w domku tylko podłogi zostały:-)prąd zrobiony:tak:piec prawie...bo coś tam jeszcze cieknie:baffled:ale meble juz też przyjechały:tak:podłogi przyjadą jutro rano:-)

własnie przeczytałm o MC ja miałam większe dochody niz tam napisane i dostałam

Ostatnia edycja:
ale tam pisze ze biora pod uwage oplaty, czynsz, dojazd ect wiec to zalezy jakie kto ma oplaty, Sofik wam nie przyznali, bo pomimo tego ze M nie zarabia krocia to macie wlasnie dom socalny, ale np kredyt na samochod tez sie liczy, ja nawet dawalam umowe kredytu na komputer w Polsce, babka sie co prawda zdziwila, no ale to nasze wydatki wiec czemu nie ;-)

Mam pytanie z innej beczki, dostalam ulotke zajecia dla dzieci w NRG wiecie moze co to jest Zumba, Teriffic Tots, Whiz Kids tzn jaki rodzaj zajec to jest...?

Misia a ja stosowałam przy Niki ten Vick tyle,ze wczesniej wysmarowałam sobie łapy oliwką i jej klate i plecki tez a dopiero pozniej na to Vick-cieniukto- znikomo,ale oddychalo sie jej lepiej i rozgrzało ...przeciez wiadomo,ze nie połozysz tego na "zywa" skóre dziecka ,ale nie rezygnuj od razu ;-)

siniaki i guzy i my mamy zaliczone :sorry2:

moje dziecko śpi od 9.30:szok:ciekawe co będzie w nocy:baffled:
Ło,matko:szok:Ale ma chłopak melodię do spania:-D
Moje dziecię wciągnęło krupnik i Nemo sobie zażyczyło,ja kibelki obskoczyłam(sprzątając je,oczywiście,nie brudząc:-D),pranie poskładałam i czekam bo niedługo następne do rozwieszenia będzie.U mnie suszarka z praniem to już prawie element wystroju:baffled:Rzadko kiedy uda mi się ją złożyć i schować,wiecznie praniem zawalona,też tak macie?:sorry2:

reklama
Do góry