reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Misia a próbowaliście się starac o Gp card?
Prawie wszystkim dają :tak:
Wiem co to znaczy bo ja jeszcze do niedawna za głupie zmierzenie ciśnienia i wypisanie recepty na antywłamywacze płaciłam 50 euro,nie wspominając już o wizytach z dziecmi :baffled:

reklama
Misia tak to juz jest...jak ja poszlam do Polki zeby Szymka obejrzala bo wymiotowal to kazala dawac Colief....:wściekła/y: i 50e poszlo!
Colief oczywiscie nie pomogl i pojechalismy do pediatry do Dublina i za wizyte zaplacilam 60e ale przepisala lek i zmienila mleko i pomoglo!
Co do MC kuzwa doslalam im decyzje z SW jakos w paznierniku i do tej pory nic:baffled:

Witam sie mamusie.
Misia wspolczuje infekcji,nie ma nic gorszego jak takie chore dzieciatko.
Potwierdzam skutecznosc Karvolu i snuffle baby.
A my dzis wstalismy z Maniem o 12.30 -szook.Moje dziecko wczoraj bardzo marudzili,jak nigdy.Cos go meczylo.Dalam mu troszke calpolu na noc.I pomoglo.Zasnal szybiutko i spal tyle godzin.Nie to samo dziecko.
No a u mnie wciaz WODU NI MA jak to moje dziecko mowi..

Misia a ja uzywalam Olbas dla Fi jak chory tylko mnijsza dawke to samo krople do nosa bez recepty bylo napisane ze 2 krople a ja dawlam 1. Po 5 dniach wszytko ustepilo., a mial straszny kaszel.
Dostala tez lekk gdzie w ulotce pisalo od 2 lata , ale gosciu w aptece mi podal skład dla 9 m-cznego dzicka zamiast 5ml 3 x dzinnie to dawac 2,5 ml x 2 dzinnie..
Szkoda ze nie masz pulmexu- z PL on jest na kaszel i katarek ..
Moze ktoras z dziwczyn ma i ci pozyczy:confused:
Szkoda ze nie macie GP karty

My to sie wogole na zadne swiadczenia nie lapiemy...Ze niby tacy bogaci jestesmy! Kurde bela...!! :wściekła/y: Do GP karty to niby jak biedni mamy byc? Moze chociaz to by sie udalo...? Bo az sie odechciewa do lekarza chodzic! Ja ze sama soba to pojde juz chyba jak bede umierac! ;-) 50 jurkow piechota nie chodzi...to sporo kasy!

Ps. kUpilismy fotelik. Jednak Graco bo jest wiekszy. Ali pierwszy raz nie plakal w podrozy tylko sie gapil w okno:-) Wiec chyba problem zazegnany!:-)

Ps. kUpilismy fotelik. Jednak Graco bo jest wiekszy. Ali pierwszy raz nie plakal w podrozy tylko sie gapil w okno:-) Wiec chyba problem zazegnany!:-)

no to super , jeden problem z glowy...
No 50 jurtów za to ze dal cos bez recepty wrrrrrrrrrrrrrrrr , no my sie tez nie łapiemy na MC ale chocisza GP mamy ,ale ja nie parcuje nigdy nic on nich nie miala bo nie pracowla tu dlugo.
teraz nawet nam sie FIS nie nalezy bo mamy dom socjalny i M ponoc dla nich za duzo zarabia:shocked2: no trudno sie mowi...

My składalismy wniosek o MC ale oni nam przysłali pismo ze GP tylko przynali ze za duze zarobki, Kurde jesli ja nie pracuje to przeciesz K. jest jedynym zywicielem rodziny.
CHB dostaje tylko za moja ciazka prace ...

Ostatnia edycja:
Misia znam ten bol, tez kiedys nie mialam MC, wiec za kazda wizyte musialam placic plus leki wykupywac sama. Cale szczescie Nam potem przyznali MC. Na Twoim miejscu zlozylabym wniosek(jesli jeszcze tego nie zrobilas), a noz widelec sie uda!A jesli nie mc, to chociaz gp card dostaniesz byc moze. Vick uzywam,ale moja ma juz ponad 2 latka. Wczesniej uzywalam karvol,potwierdzam jego skutecznosc(mialam takie ampulki z olejkiem).To podobne jak kropelki olbasu, kropi sie troszke na ubranku,zeby zapach sie unosil. Mysle, ze jak kropniesz Olbasem, to krzywdy nie wyrzadzisz :-) Wiec jak masz olbas, to uzyj olbas, kropnij kropelke na ubranko i nic sie nie martw.Uwazaj tylko,zeby nie dotknelo to skorki dziecka.

Ja wiem, ze temat walkowany 100tysiecy razy ale wniosek o MC mozna zlozyc online czy trzeba wysylac? Sorki za przynudzanie ale wsrod tylu watkow trudno by mi bylo znalezc...:zawstydzona/y: Swoja droga to wydaje mi sie, ze nasze forum mogloby byc bardziej rozczlonkowane (ze sie tak wyraze) tzn. pogrupowane troche bardziej tematycznie. Wszystkie poszczegolne watki sa wrzucane do wora z Socjalnymi itp i naprawde ciezko cos znalezc. Moglyby byc przeciez utworzone podtematy...Stad potem pytanie po 100 razy. Nie zebym sie czepiala ale wydaje mi sie, ze panuje tu straszny rozgardiasz....:sorry2: PS. Kasiu nie zbanuj mnie, to taka luzna uwaga...:-D;-)

reklama
Do góry