reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witajcie mamuśki :blink:
Filmik REWELACJA :-D:-D:-D Dawno się tak nie uśmiałam :-D:-D:-D

U nas z usypianiem to różnie bywa ale fakt że z regóły to mój Ł ma to w przydziale. Kiedy on wraca z pracy po ogarnieciu się, zjedzeniu obiadku/kolacji i wspólnej kąpieli (ja przygotowuje i sprzątam a on kąpie, ubiera itd) ja mam wolne :-p
Fakt ze Sonia nie nalezy do dzieci trudnych (póki co) i wystarczy ja trochę pobujac albo po prostu zostawić w łóżeczku z odpaloną karuzelką i jest dobrze ale wiadomo ze też miewa swoje fazy... ;-)

misia
Niech mąż sie nie poddaje. Dziecko też musi mieć czas żeby sie przyzwyczaić do zmiany ról... :tak:

A właśnie miałam was pytaćo foteliki samochodowe i opinie bo coś czuję ze niebawem bedziemy musieli zakupic bo w ten co był w komplecie z wózkiem to młoda już ledwo wchodzi.. Stawiam na to że pojeździ w nim jeszcze max miesiac i to wszystko.. Okazała córcia mi sie trafiła :-p;-)
To jak to z tymi fotelikami jest?
(poprosze o skrót informacji bo nie chce mi sie przebijać przez ileśtam stron..) :-p

A co do podrózowania na dowód - to oczywiście dot. wyłącznie krajó uni europejskiej :tak: No ale Hiszpania, Portugalia, Canary... to wszystko Europa wiec spokojnie można coś dla siebie znaleźć w ciepłym klimacie :tak:
Osobiście polecam Fuerteventure :tak: Dobry klimat i masa rzeczy do robienia - katamarany, quady, surfing - zreszta z tego co wiem to wszedzie w obrebie wysp Canaryjskich dużo atrakcji zorganizowanych :tak:

reklama
Dziecko w końcu padło po 2,5 godzinach, co jest rzadkością w jej wykonaniu:-), bo raczej wcześniej pada. Ciekawe ile pośpi, bo czasem po takiej długiej fazie zabawy śpi nawet 3 godziny a czasem tylko 30 minut

Noc- masakra....Zero spania....Ryk. Zatkany nos, kaszel. Na 11 wizyta u lekarza. Ja- Zoombie. Spac chce!!!!:-:)-( Nie chce mi sie narazie wiecej pisac bo wyc mi sie chce... Biedny Ali...:-(

Witam!
My tez mielismy ciezko noc, Emma czesto sie budzila i plakala bardzo, najgorsze ze mleko jej nie uspokajalo, pociagnela troche i w placz, ale dalam smoka i zasnela, kurcze wydaje mi sie ze tez jaj cos lapie, ale nie ma katarku ani kaszlu, ale moze gardelko ja boli :-( jest tu cos na gardlo???? dla takich maluszkow?? ja jej dzis chce banki postawic, zeby sie nie pogorszylo

Misia, ja mysle ze Ala lapie jakis stan zapalny i tez dlatego bylo mu trudno zasnac bez ciebie, moze go cos bolalo, zreszta jak mial stan podgoraczkowy to jednak to o czym swiadczy :-( odczekajcie kilka dni i jak Al bedzie zdrowy i w dobrym humorze to wtedy sprobujcie i pamietaj nic na sile, nie warto!
Uwierz mi ze jak bdzie starszy to A. bdzie o wiele latwiej go uspac, ledwo co go odstawilas od cycusia , to jedna zmiana i juz nastepna, zamiast mamy tata, moze to zbyt duzo zmian tak szybko
Niech najpierw nauczy sie zasypiac dobrze bez cyca i wtedy zamiast ciebie A. da mu butelke
Sofik ale sie usmilaam na filmiku, ale to lozeczko jakie wytrzymale :szok::-D
My tez lecimy na wakacje i tez na samym dowodzie, wiec spoko, cala Europa do wyboru

Misia, teraz doczytalam, ojej wspolczuje, daj znac co lekarz powiedzial, widzisz to dlatego Alowi bylo tak trudno zasnac wczoraj, to nie wina A. tylko choroby

Ostatnia edycja:
Marta-jestem,możesz walić śmiało
Misia-powodzenia na wizycie,...oby tylko cosik polecił,co pomoże Alowi(wyobrażam sobie jak się musi męczyć-a z nim mama)
AsienkoR-tak to już z maluchami jest-czasami pół dnia przesypiają,a czasem jakby sen im w ogóle nie był potrzebny:dry:

Cześć dziewczynki:-)
Wczoraj jakiegoś lenia miałam na komputer,więc mnie nie było,ale za to przerzuciłam swą energię na mieszkanie,konkretniej sprzątanie ozdób świątecznych i choinki:baffled:Wiem,wiem trochę późno,ale lepiej późno niż wcale;-)Radek mi ładnie pomagał:tak:Dobrze,że bombki plastikowe bo w przyszłym roku musiałabym nowy zestaw zakupić:-DJakoś tak nam zeszło do 17-tej:baffled:,potem P z pracy powrócił,obiad,kąpanie,wieczorem zrobiliśmy sobie mały seansik filmowy i nie miałam kiedy do Was zawitać:happy2:
Widzę,że wypadki chodzą po dzieciach:szok:Nie tylko po moim synu:dry:Radek jak miał 2 lata to zaliczył spotkanie z kantem ławy,wynik:szpital,klejenie głowy,szrama do dziś.Bardzo źle to na początku wyglądało,ale teraz prawie nie widać,smarowaliśmy maściami na blizny i teraz kto nie wie,nawet tego nie zauważa,na potwierdzenie dołączam fotki:1-z dnia wypadku,2 i 3 kilka,kilkanaście dni po i aktualne zdjęcie nr 4:tak:

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 40
  • 2.jpg
    2.jpg
    9,4 KB · Wyświetleń: 40
  • 3.jpg
    3.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 38
  • 4.jpg
    4.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 38
Witam
Misia napisz jak tam mały.
Olivier codziennie mnie sie pyta za ile dni lecimy samolotem juz sie doczekac nie moze i tak odliczamy jeszcze 5 dni:)
He ja choinke jeszcze mam chce ja złozyc jak Olivier pójdzie do szkoły w sobote(chyba bedzie otwarta wiecie cos na ten temat?)
Nawet ciepło na dworze:) Moze gdzies wyjdziemy

Ponawiam pytanie czy idziemy do busy bees np w czwartek o 14?

Miłego dnia ja zmykam pod prysznic

reklama
Tichonek-widzę,że na focie nr4 Radzio sobie jakąś "koleżankę"przygruchał...:-)
Ale fakt-chyba każda mama musiała przeżyć coś podobnego ze swym dzieckiem...Może niekoniecznie sprawa w szpitalu musiała mieć finał,ale siniaki i guzy to chleb powszedni dla matki:tak:

Do góry