reklama
aneczka81
Fanka BB :)
rosania kiedys na praktykach bylam na cesarce. Niestety nie widzialam jak to sie teraz robi małym cięciem, bo wlasnie cerarke miala kobieta, ktora rodzila drugie dziecko. Miała po pierwszym obrzydliwą blizne, szeroką na kilka cm! lekarzy wyciął blizne (ogromnachne cięcie!), a potem zszył tak, ze sladu prawie nie było
Tobie też tak powinni zrobić...
Tobie też tak powinni zrobić...
anineczka
królowa mrówek :P
Poprosze wiekszymi literami bo wzrok popsujeczesc dziewczyny mam pyt do mam ktore rodzily w irl jak sie zalatwia paszport dla malenstwa i ile sie czeka i czy duze sa kolejki w ambasadzie
[FONT=verdana,geneva]- obecność obojga rodziców i dziecka (rodzice wypełniają kwestionariusze paszportowe oraz formularze zgody na wydanie paszportu dla dziecka),[/FONT][FONT=verdana,geneva]- akt urodzenia - w uzasadnionych przypadkach konsul może przyjąć irlandzki akt urodzenia (tylko przy pierwszym paszporcie), jednak podczas ubiegania się o drugi paszport niezbędny jest już polski akt urodzenia umiejscowiony w Urzędzie Stanu Cywilnego w Polsce oraz decyzja o nadaniu numeru PESEL - jeżeli w trakcie ważności pierwszego paszportu rodzice nie mają możliwości osobiście umiejscowić akt urodzenia w Polsce oraz wystapić o nadanie numeru PESEL w miejscu zamieszkania w Polsce, to należy zrobić to za pośrednictwem Konsula w momencie ubiegania się o pierwszy paszport dla dziecka,
[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]- trzy zdjęcia dziecka – zdjęcia wykonane w ciągu ostatnich sześciu miesięcy na jednolitym jasnym tle, mające dobrą ostrość oraz pokazujące wyraźnie oczy i twarz z obu stron od wierzchołka głowy do górnej części barków, tak aby twarz zajmowała 70-80% powierzchni fotografii.
[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]- dokumenty tożsamości rodziców (dowód osobisty lub paszport; jeśli ze względu na fakt zawarcia związku małżeńskiego w dokumentach jednego z rodziców widnieje inne nazwisko niż w akcie urodzenia dziecka, należy przedstawić akt małżeństwa).
[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]UWAGA: Jeśli dziecko jest wpisane w paszportach rodziców, należy przedstawić paszporty, gdyż wpis ten podlega wykreśleniu przed wydaniem paszportu małoletniemu.[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]W sytuacjach wyjątkowych, na uzasadniony wniosek rodziców, można wystąpić o wydanie paszportu 5-letniego dla dziecka poniżej 5. roku życia. Paszport taki drukowany jest w Polsce (okres oczekiwania od dnia złożenia wniosków wynosi ok. 4-6 miesięcy).
[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Paszporty roczne dla dzieci wydawane są z reguły w dniu wizyty w Wydziale Konsularnym Ambasady.[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]OPŁATY PASZPORTOWE: [/FONT]
[FONT=verdana,geneva]- opłata za paszport tymczasowy roczny dla dziecka wynosi: 29 EUR.
zrodlo: Ambasada Polska w Dublinie
[/FONT]
salome80
Zaangażowana w BB
Anineczka dziekuje za odpowiedz w sprawie kursu.
basiulka...
Początkująca w BB
Witam wszystkie Mamusie w irlandii a szczegolnie dziewczyny z galway!!!!!!:-)mam 3 letniego synka Kubusia i mieszkam na doughiska,zapraszam na kawke mamy z pociechami. p.s.szukam mieszkanka,najlepiej 2 sypialnie,jesli ktoras z Was cos slyszala to prosze o namiary.Z gory dziekuje.
salome80
Zaangażowana w BB
Czesc Basiulka !!!! Ale ty laseczka jestes Niestety w sprawie mieszkanka nie pomoge bo to nasz odwieczny problem. Tez szukamy i szukamy... U nas nawet nie mam jak na kawke tez zaprosic :-(
basiulka...
Początkująca w BB
Witam!!! i na wstepie caluje twoje sliczne <<serduszko<<zapraszam do mnie na kawke,moj skarbek ma 3 latka ale mam nadzieje ze nasze pociechy sie dogadaja.A z tymi mieszkankami to wiem,pdwieczny problem.Napisz mi czy mialabys ochotke na kawke u mnie,serdecznie zapraszam.
biola
szczęsliwa mama
hej dziewczyny pomozcie!moj maly szkrabek nacisnal mi cos na klawiaturze i str z internetu jak takze forum bb wyswietla mi sie w konskich rozmiarach normalnie powinno byc np trzcianka 10 czy 12 a ja mam ze 20 lub wiecej.naciskalam juz wszystko i nie wiem naprawde jak on to zrobil a napewno wcisnal cos na klawiaturze.
anineczka
królowa mrówek :P
Biola sprobuj w pasku narzedzi,tam gdzie masz File,Edit itp.
Tam jest taka ikonka View i tam jest Text Size,dajesz na Normal.
Dziewczyny a szukalyscie na www.daft.ie. ?
My mamy chatke z tej stronki
Tam jest taka ikonka View i tam jest Text Size,dajesz na Normal.
Dziewczyny a szukalyscie na www.daft.ie. ?
My mamy chatke z tej stronki
reklama
biola
szczęsliwa mama
Anineczka dzieki bjuz sa normalne.a mam jeszcze pyt czy ktoras z was starala sie moze o dofinansowanie do mieszkania?i czy to jest prawda ze zalezy to od rodzaju umowy o prace z e jezeli masz na full tame to nic ci sie nie nalezy.bo moj maz kiedys byl i pierwsze pyt jakie mu zadal to na jaka umowe pracuje a ze na full to dupa blada.iteraz ostatnio nasz znajomy poszedl sie spytac i o dziwo jemu sie nalezy a razem z dziewczyna przacuja i ja juz tego nie rozumiem.