reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

No tak.... ale z tymi cyframi... to nie ONI powinni to scigac (choc lamiemy regulamin!), ale... cos w Irlandii. Bo poprostu nie maja koncesji na Irlandie, oraz wszystkie inne kraje poza Polską.
Innymi słowy mi się zdaje, że polskie platformy powinny zapłacić Irlandii i innym krajom za uzywanie tu odbiornikow. Ale poniewaz wiedza, ze Polacy i tak złamią prawo i wola mniec taniej, nielegalnie to tego nie zrobia. Jestem ciekawa ile taka koncesja kosztuje i czy na serio ich na to nie stac (przy tej ilosci Polakow jaka tu jest..)
No ale dla iroli to tez chyba dobre rozwiazanie bo:
Gdybysmy nie mieli dostepu do polskiej telewizji to rzadko kto zakladalby irlandzka kablowke.
A wtedy i telewizory nie bylyby nam potrzebne,no i wtedy abonamentu nie musielibysmy placic.
Zreszta niewazne.
Spotkalam sie raz z zakazem umieszczenia anteny,ale to bylo w apartamentach i administracja nie pozwalala umieszczac tego typu rzeczy bo psuja wizerunek apartamentowca.

reklama
Anineczka jestes jak punkt informacji;-) dziekuje za odp.
Chyba jest tu troche dziewczyn z Tuam??dziewczyny co robicie ??moze umowimy sie kiedyś??
Czy ktoras chodzi moze na kurs angielskiego??
A do dziewczyn z Galway pytabko, czy w centrum jest gdzieś sklep z uzywaną odzieżą???

Anineczka jestes jak punkt informacji;-)
:-D:-D:-D:-D:-D

A wiesz,ze chcialam pojsc na kurs,bo w poniedzialek byly zapisy.I juz nawet bylam tam,ale...kurs trwa 8 tygodni,a jeszcze sie nie zaczal.Pewnie sie zacznie za tydzien lub dwa.
A ja moge sie rozdwoic o wiele wczesniej.
Nie byl drogi,w sumie to bardzo tani bo 45 euro za 2 godziny w tygodniu przez 8 tygodni.Prawie darmocha,ale jakos nie wyobrazam sobie siebie na krzesle przez 2 godziny :baffled::dry::sorry2:
No coz...
Ale moja kolezanka sie zapisala.

A co do umawianek.Z checia,ale chyba po porodzie.
Nekaja mnie bole podbrzusza i staram sie duzo lezec ( o ile dwulatek na to pozwala). Juz nawet do sklepu boje sie sama chodzic,bo raz o maly wlos nie doszlam do domu. Zlapalo mnie 100 metrow od chaty i myslalam,ze pade na trawniku....a tu jeszcze wozek trzeba pchac :eek:

Spotkalam sie raz z zakazem umieszczenia anteny,ale to bylo w apartamentach i administracja nie pozwalala umieszczac tego typu rzeczy bo psuja wizerunek apartamentowca.

Akurat to nie ma nic do rzeczy... to zupełnie odrębna sprawa: estetyka (i dziury). A jeśli ktoś mówi, ze to jest bez znaczenia... to Wam pokaże zdjęcie budynku (chyba z 2 piętra, kilka okien) na którym jest... kilkadziesiat anten! jedna przy drugiej :D

reklama
Do góry