reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

witam sie i ja...

ogrzewanie u mnie chodzi cala para i juz w domku prawie normalnie i cieplutko..ale najwazniejsze ze juz nei ma lodowki haha

a ja sprzatam i piore..z mala przerwa na rozmowe z mamusia..teraz zmykam na gore ukladac ciuchy i ogarnac troszke bo tam najwiekszy sajgon po powrocie.. dol juz ok tylko zostalo odkurzenie

jeny ale mnie glowa dzisiaj boli no ale cosie dziwic zmiana klimatu wiec cisnienie daje mi znac

gdybym nie byla tak wyknczona wczoraj poszlabym z wami do kina ..ale coz moze nastepnym razem

ok.lece sprzatac

reklama
Martuś-przygotuj się...Najgorzej będzie nagrzać chatkę-bo pusta stoi,ale mam nadzieję,że dacie radę...A właśnie przed chwilką pojechał facio od oleju.Mam zapas...na jakiś miesiąc(300e!!!:szok:)

Hejo!
Dziewczyny co do Busy Bee to zupelnie zapomnialam ze moj Eryk idzie juz do przedszkola od jutra :sorry2: wiec o 11 on jeszcze w przedszkolu jest

Didi a w Hiszpani jaka pogoda??

Dzis mam plan, o 12 uspac Emme w lozeczku i tylko jedna drzemka i pozniej o 18 kapiel i znow spanie, zobaczymy co mi z tego wyjdzie\\

Rano oczywiscie byla marudna, ale wysmarowalam jej dziasla i sie bawila fajnie

Ja gotuje ogorkowa dzis, tak na szybko, ale nie mam nic na drugie danie :sorry2:

Hejo!
Dziewczyny co do Busy Bee to zupelnie zapomnialam ze moj Eryk idzie juz do przedszkola od jutra :sorry2: wiec o 11 on jeszcze w przedszkolu jest
Witam sie i ja.też chetnie bym z Julcia pojechała w piątek do Busy Bee,ale dopiero po 12:30.Bo ona 12tej kończy zajecia w przeczkolu i jutro jej pierszy dzien chyba juz mnie steres dopada jak to bedzie jak wszystkie dzieci beda mowiły po angielsku jak ona da sobie rade:szok:

tak wam sie wtrace;-)

A grzejecie tak cala dobe??? Czy tylko w dzień?? Bo ja tez mieszkam w takiej chawirze i my grzejemy tak: 2 grzejemy, 1 nie, 3 tak pozniej 2 nie i tak roznie. A mieszkamy tu dopiero miesiac wiec nie wiem jaki rachunek za to przyjdzie. Jak ty grzejesz cala dobe i placisz tylko 180 to moze ja tez zaczne tak grzec.:tak::tak::-):-)
caly dzien tak gdzies do 22,potem nastawiamy piec na godziny,na noc zeby w nocy za goraco nie bylo.Jak piec jest ustawiony caly czas na najnizsza temperature jest cieplo w domciu.Ale dokladnie jak dziewczyny pisaly zalezy to od domu.Ja mam bardzo duzy dom ale okna szczelne i ogolnie dom jets budownay bardzo energooszczednie i cieply.Wiec cieplo mi nie ucieka.
Witam sie i ja.też chetnie bym z Julcia pojechała w piątek do Busy Bee,ale dopiero po 12:30.Bo ona 12tej kończy zajecia w przeczkolu i jutro jej pierszy dzien chyba juz mnie steres dopada jak to bedzie jak wszystkie dzieci beda mowiły po angielsku jak ona da sobie rade:szok:
Nie martw sie bedzie dobrze.Przeciez wiekszosc z nas ma dzieci ktore nie mowia po angielsku a radza sobie swietnie w przedszkoluAle rozumiem twoj stres.Moj Max dopeiro od przyszlego roku od wrzesnia idzie a ja sie juz stresuje heh

Witam sie i ja:-)
Dzien piekny a ja nie wyspana, choc wyjatkowo mlody od 1szej dal pospac do 8ej. Przez to mialam plytki sen bo go nasluchiwalam.:sorry2: Wystarczylo ze zmienilam mu podusie i migracji nocnej juz nie bylo:-p

Witam się z rana:-):-):-) moje dziecię jeszcze śpi:szok: udało mi się wyślizgnąć z sypialni oooooooooo własnie wstał:-D:-D:-D ide zrobićśniadanko:tak::tak:
A twoj to spioszek czekam az mojemu sie nawroci spanie po 9-10 godz:-)

witam sie i ja...

ogrzewanie u mnie chodzi cala para i juz w domku prawie normalnie i cieplutko..ale najwazniejsze ze juz nei ma lodowki haha

a ja sprzatam i piore..z mala przerwa na rozmowe z mamusia..teraz zmykam na gore ukladac ciuchy i ogarnac troszke bo tam najwiekszy sajgon po powrocie.. dol juz ok tylko zostalo odkurzenie

jeny ale mnie glowa dzisiaj boli no ale cosie dziwic zmiana klimatu wiec cisnienie daje mi znac

gdybym nie byla tak wyknczona wczoraj poszlabym z wami do kina ..ale coz moze nastepnym razem

ok.lece sprzatac

Didi witaj z powrotem, zmiana klimatu jest zawsze odczuwalna niestety. Ja czesem zmienie miejsce o 200-300km i juz czuje sie albo kiepsko ale strasznie pobudzona.
A z tymi porzadkami no coz - sila wyzsza - ale pewnie szybciutko opanujesz mieszkanko:-)

No teraz ja uciekam brac sie za robote, bo obiadek musze jakis wymyslic:happy2:
Milego dnia wszystkim

Nie martw sie bedzie dobrze.Przeciez wiekszosc z nas ma dzieci ktore nie mowia po angielsku a radza sobie swietnie w przedszkoluAle rozumiem twoj stres.Moj Max dopeiro od przyszlego roku od wrzesnia idzie a ja sie juz stresuje heh

Masz racje,ze naweno da sobie rade,ale my mamusie tak juz mam ,ze martwimy sie na zapas.Ja tu sie martwie jak to bedzie ,a moja corka wstała i pyta czy to juz dzis idzie do przeczkola bo jej sie strasznie ze mna nudzi i chce isc do przeczkola do dzieci:-D.No to mi corcia powiedziała hi hi

Dzień doberek;-)
U nas ciemno jakby to 17-ta była:szok:Śnieg pada,wiatr wieje,ze szok!Całą noc tak wył,że aż ciary przechodziły po plecach:baffled:Dobrze,że ja wczoraj do tego lekarza szłam a nie dziś bo piękną drogę bym miała,z buta i jeszcze z Radkiem,wygwizdałoby nas na wszystkie strony:shocked2:
Tichonek-mam nadzieję,że wszystko w porządku(wyniki badań).Powiadasz,że widziałaś Mamęnicolę-a jak z Twoim zdrówkiem:confused:
Wyniki badań dopiero za tydzień:tak:Mamęnicolę:-DKarolinęnicolę:tak:
A ja,dziękuję,już dużo lepiej,tylko katar mi został,ale i tak w delikatniejszym wydaniu niż wcześniej:tak:

Hejo!
Dziewczyny co do Busy Bee to zupelnie zapomnialam ze moj Eryk idzie juz do przedszkola od jutra :sorry2: wiec o 11 on jeszcze w przedszkolu jest:sorry2:
Boszsz...nawet mi nic nie mówcie:szok:Mój Radek od poniedziałku idzie do przedszkola,mam stracha jak 150!Jestem pewna na 99%,że będzie ryczał:baffled:Już prosiłam P,żeby wziął wolny dzień wtedy bo ja nie wiem jak to przeżyję:sorry2:I tak roboty w styczniu maleńko mają,może jeden dzień offa wziąć.Bo mój Radek jest taki cwany i wygadany jak się czuje pewnie i jest wśród znajomych.Ostatnio,przed świętami kilka dni mi truł,że chce jechać kolejką w Dunnesie(taką świąteczną),więc byliśmy na zakupach,P zapłacił,wsadził go,inne dzieci powsiadały,kolejka ruszyła a ten w ryk:eek:Wszystkie dzieciaki się cieszyły,machały do rodziców(dodam,ze wszystkie młodsze od Radka:baffled:),a ten jak syrena:zawstydzona/y:.Tak płakał,że odgłosów kolejki słychać nie było,tylko jego wycie:wściekła/y:A dzieci do mnie:What's wrong with him?:baffled:
Tak więc,obawiam się,że jak tylko znikniemy mu z pola widzenia lub pani przemówi do mojego dziecka będzie rykot:baffled:Powaga,mam takiego stresa:szok:

Ostatnia edycja:
no wlasnie ..ja nawet nie wiem jak Albert bo P nie byl Pytac kiedy zaczynaja...a ja nawet teraz nie mam jak wyjsc bo nie mam kluczy od domu

A z tymi porzadkami no coz - sila wyzsza - ale pewnie szybciutko opanujesz mieszkanko:-)

juz posprzatane tylko odkurzanie zostalo i powieszenie prania..

Didi a w Hiszpani jaka pogoda??

kumpela mowila ze zimno strasznie..ale niestety pogoda nie byla taka zla jak mowila..super bylo nawet byly dni gdzie 24 na plusie i chodzilismy w bluzach tylko...wiec super.. chodziz jak pojechalismy w rocznice do Andorry to tam bylo zimno

reklama
Hej:happy2:

Mało mnie tu ostatnio, bo dzieciaków mam "dużo" w domu:-p A tak poważnie to strasznie się rozleniwiłam przez te Święta:sorry2: Dopiero powoli dochodzę do rzeczywistości i codziennego życia;-)

A pochwalę się, bo bardzo się cieszę... :-):tak: Zrezygnowaliśmy z wszelkich drobnych prezentów dla siebie, na rzecz jednego, na dobrych kilka lat;-)
40'' telewizor LCD full HD LE40B650 - LCD - Telewizory | SAMSUNG
Obraz praktycznie nie różni się w ogóle od tego LED UE40B6000, o którym wcześniej myśleliśmy, no i mamy prawie 300e w kieszeni;-)
Wiem, że pobór energii jest różny;-) Dla tego LCD max 150W, a dla LED 105W, ale jak sobie pomyśleliśmy, kiedy by nam się zwróciło to 300e w rachunkach (różnica w cenie między wybranymi modelami) to stwierdziliśmy, że w naszym przypadku gra nie warta świeczki:-p Poza tym nasz dotychczasowy 21" kineskopowy telewizor pobierał 75W, a ten LCD w trybie oszczędnym zejdzie spokojnie do 100W jak nie trochę mniej;-) Zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce za dwa miesiące... z najbliższym rachunkiem:sorry2:

Gastone muszę powiedzieć, że robiłam w II dzień świąt kurczaka (zamiast indyka) z pomarańczami wg Twojego przepisu i wyszedł rewelacyjny i jaki soczysty:tak: Pychotka:-):-)

MartaF cieszę się, że już jesteś na etapie urządzania sobie domku;-) Ten narożnik bardzo gustowny i praktyczny - super:tak: Oby Wam się tam dobrze mieszkało w piątkę i na piątkę, bez żadnych problemów i pecha:happy2:

Lubiczanko całe szczęście, ze już po bólu:tak: Ból zęba to najgorsze co może być:sorry2: Dobrze, że Danielek był grzecznym Aniołkiem i odciążył troszkę Mamusię:tak:

Tichonek zdrówka dla Was:tak: Mam nadzieję, że już powoli Wam przechodzi;-) Mówisz, że Radek aż taki panikarz:-p Może Was miło zaskoczy swoim pójściem do przedszkola i nie będzie tak źle jak myślisz;-)

Nowy Rok i jak się przedszkolnie zrobiło;-) Ja też myślę o przedszkolu od września, tak na 3-4h dziennie, tylko ja to się jeszcze obawiam jak Victor się zaaklimatyzuje w środowisku typowo anglojęzycznym:sorry2: Mam nadzieję, że sobie poradzi... dobrze że jeszcze zostało do tego trochę czasu;-)

KasiuIrlandko ależ sobie piękny dzień na powrót wybraliście:-) Ja troszkę zazdroszczę, bo też bym chciała być w PL blisko rodziny. Tylko problem z mieszkaniem/domem, ale może przed 30. nam się uda:sorry2: Trzeba być dobrej myśli i na razie cieszyć się z tego co mamy tu;-) Tak czy inaczej życzę Wam wszystkiego dobrego, żeby wszystko układało się po Waszej myśli i na Waszą korzyść:tak::-)

A co z Anineczką? Gdzie ona się podziewa?;-)

Miłego dnia:-)

Do góry