reklama
Tichonek
Mamusia Radusia i Matusia
No,to my mniej więcej takie same mamy rachunki za gaz+prąd...
Tichonek ja porownojac wszystkie formy grzania powiem tak; teraz za prad w tym ogrzewanie rachunki mam jak zawsze mialam za sam prad. Nie wiem czy to dla was duzo czy malo ale za 2 m-ce za prad place €140 - 160.
A teraz do tego dolicz olej czy gaz tez co 2 m-ce: dla mnie grznie na prad jest super. moze kwestia u twoich znajomych jest rodzaj grzejnikow. Ja mam kumulujace cieplo. W nocy grzeje a w dzien oddaja mi cieplo. No i zaleta tez tu jest to ze grzejesz tam gdzie przebywasz i tyle ile potrzebujesz. Kurcze znow sie rozpisalam.
Madbebe w kazdym badz razie powodzenia w poszukiwaniach domku.:-)
A jak to było u znajomych to nie wiemWiem tylko,że płakali wciąż,że mają większe od nas rachunki.Oni mieszkali w apartamencie,takim,że wchodzisz z klatki schodowej,ja mieszkam w parterowym,w zabudowie szeregowejA i ja grzeję tak jak Ty,czyli przez dzień livingroom bo tam z Radkiem przesiadujemy.Mam termostat,więc mogę temperaturę regulować i pokrętła przy grzejnikach,żeby zakręcić ciepełko w pomieszczeniach gdzie nie potrzebujęNajgorzej na elektrycznym wychodził Przemka kuzyn w Cork,mieszkał w domu wolnostojącym i jak nagrzał całą chałupę to mało nie zeszedł na zawał bo dostawał rachunki po 400 EuroA nie grzali cały czas,bo nie siedzą w domu,tylko pracująNiezła masakra,co?Ja nie narzekam,siedzę w domu,nie pracuję,grzeję ile i kiedy mi trzeba i tak jak pisałam wychodzę na tym podobnie jak Ty ok.150 Euro za 2 miechy.Zapomniałam dodać,ze mam szpary pod drzwiami,ze mysz się przeciśniei zajefajne wywietrzniki,czytaj-dziury w ścianach,przykryte kratką
to jest dom wolnostojacy (jak to sie pisze?;-):-)) A widzisz,ja zawsze myslalam ze ogrzewanie elektryczne jest najdrozsze..Moim zdaniem placisz malo,my mamy takie rachunki za sam prad 90-120euro,ale to tez pewnie z powodu czestego uzywania prysznica elektrycznego bo tu pompa wody tez generalnie dziala jak chce..Madbebe ja mialam kazdy rodzaj ogrzewania i na ta chwile jestem b.zadowolona z elektycznego. Olej zrzera okropnie kaske, a gaz w sumie tez jest dobry. Ale duzo zalezy od tego jakie to mieszkanie i jesli nie na parterze to spoko, warto pomyslec nad wynajmem. .
Tichonek ja porownojac wszystkie formy grzania powiem tak; teraz za prad w tym ogrzewanie rachunki mam jak zawsze mialam za sam prad. Nie wiem czy to dla was duzo czy malo ale za 2 m-ce za prad place €140 - 160.
A teraz do tego dolicz olej czy gaz tez co 2 m-ce: dla mnie grznie na prad jest super. moze kwestia u twoich znajomych jest rodzaj grzejnikow. Ja mam kumulujace cieplo. W nocy grzeje a w dzien oddaja mi cieplo. No i zaleta tez tu jest to ze grzejesz tam gdzie przebywasz i tyle ile potrzebujesz. Kurcze znow sie rozpisalam.
Madbebe w kazdym badz razie powodzenia w poszukiwaniach domku.:-)
jola.24 - 3maj sie! kiedyś nastąpi ta wielka chwila to nieuniknione ile dni już po terminie? Bo w moim przypadku jak byłam na wizycie 5 dni po terminie to mi ustalili od razu datę na wywołanie, no i tak sie stało - wywołali mi poród po 10-ciu dniach. Takie rozwiązanie też jest fajne nie narzekam, nie było źle. Poszłam, dali mi żel i po 20 minutach miałam już regularne skurcze
Teraz Twój synek jest bosem - On zadecyduje czy sam chce wyjść na świat
lubiczanka
Fanka BB :)
Doskonale powiedzianejola.24 - 3maj sie! kiedyś nastąpi ta wielka chwila to nieuniknione ile dni już po terminie? Bo w moim przypadku jak byłam na wizycie 5 dni po terminie to mi ustalili od razu datę na wywołanie, no i tak sie stało - wywołali mi poród po 10-ciu dniach. Takie rozwiązanie też jest fajne nie narzekam, nie było źle. Poszłam, dali mi żel i po 20 minutach miałam już regularne skurcze
KasiuIrlandko-gratuluję jekże odważnej decyzji...Niestety nie przyłączę się do grona zazdrośnc,bo nie ciągnie mnie jakoś do ojczyzny,w której nie mogę liczyć na niczyją pomoc(oprócz rodzinki rzecz jasna),ale to inna sprawa.Natomiast już od dzisiaj trzymać będę kiukasy,abyście zawsze byli szczęśliwi i zadowoleni z podjętej decyzji:-)
Tichonek-powiadasz,że szpagatu nie było?To by Irole mieli niezły pokaz;-)A po co Ci ściągali tą krew-pijawy jedne
Uciekam,bo dzieciątka moje nie dają J żyćMiłego wieczorku i przyjemnej nocki
didi
witam laski
my juz w domku od 17 ..zimno strasznie ..grzejemy na cala rure i dopiero teraz zaczyna sie rozgrzewac domek powoli taki wyziembiony
leze z Ewunia w lozku pod koldra i kocem a ona jescze owinieta w kocyk tak miala raczki i nozki zmarzniete .. niemoglam jej rozgrzac ich..ale juz ma gorace
my juz w domku od 17 ..zimno strasznie ..grzejemy na cala rure i dopiero teraz zaczyna sie rozgrzewac domek powoli taki wyziembiony
leze z Ewunia w lozku pod koldra i kocem a ona jescze owinieta w kocyk tak miala raczki i nozki zmarzniete .. niemoglam jej rozgrzac ich..ale juz ma gorace
Madebe ja mieszkam w domu wolnostojacym,co prawda jest bardzo duzy bo jesli liczyc na pokoje to lacznie z living roomem mam ich 7.Grzejemy caly dzien,na nizszej temperaturze,temperatura jest stala,cieplo w domciu.Rachumek 180 euro ale jak mowie ja mam duzy dom do ogrzania.Coc wydaje mi sie ze jak na taka chawire to nie jest wygorowana kwota.
Do tego prad okolo 70.Wczesniej mialam olej i po obliczeniu wszytkiego wychodzi ze tu jest o wiele ekonomiczniej.
Mezu pojechal na lotnisko do shannon,czekam az bezpiecznie wroci do domciu.
Do tego prad okolo 70.Wczesniej mialam olej i po obliczeniu wszytkiego wychodzi ze tu jest o wiele ekonomiczniej.
Mezu pojechal na lotnisko do shannon,czekam az bezpiecznie wroci do domciu.
misia83_83
Mama Alusia i Tymusia
Tak naprawde to wszytsko zalezy od domu. Jakie okna? Czy szybko wywietrzeje cieple powietrze itp itd. Czy jest to dom z brzegu, czy w zabudowie szeregowe w srodku jakos. W poprzednim apartamencie mielismy ogrzewanie elektryczne i nas absolutnie przerazaly rachunki. A bylo to lato......
Teraz mamy olej i pierwszy raz jestem z niego zadowolona! Grzejemy malo, mimo ze zima hula. Ale dom jest naprawde cieply i po prostu nie wymaga grzania na maxa! I dlatego uwazam, ze w tym przypadku olej jest git. Ale naprawde- rodzaj domu (jego warunki) to podstawa.
U mnie dzis kumpela byla z synciem- milo bylo:-)
A na Staff party pobierzyl, ja jak zwykle spijam likierek ale zaraz ide sie kapac bo Ali pewnie nie bedzie zbyt dobrze spal..a nie chce go ciagle szpikowac przeciwbolowymi...Dzis nic nie dostal wiec spodziewam sie pobudek.
Ja tez bym chciala do kina!!! Nawet A powiedzial, ze moge. Ale ja bym chciala na Avatar..
I wogole czy jako osoba kulawa moge sie upomniec o czyjes odwiedziny??????????:-) Bo ja na spotkania teraz nie moge i bym prosila o nalot Mamusiek
Teraz mamy olej i pierwszy raz jestem z niego zadowolona! Grzejemy malo, mimo ze zima hula. Ale dom jest naprawde cieply i po prostu nie wymaga grzania na maxa! I dlatego uwazam, ze w tym przypadku olej jest git. Ale naprawde- rodzaj domu (jego warunki) to podstawa.
U mnie dzis kumpela byla z synciem- milo bylo:-)
A na Staff party pobierzyl, ja jak zwykle spijam likierek ale zaraz ide sie kapac bo Ali pewnie nie bedzie zbyt dobrze spal..a nie chce go ciagle szpikowac przeciwbolowymi...Dzis nic nie dostal wiec spodziewam sie pobudek.
Ja tez bym chciala do kina!!! Nawet A powiedzial, ze moge. Ale ja bym chciala na Avatar..
I wogole czy jako osoba kulawa moge sie upomniec o czyjes odwiedziny??????????:-) Bo ja na spotkania teraz nie moge i bym prosila o nalot Mamusiek
jola.24
jola.24,kochana nie martw się-kiedyś wreszcie urodziszA poza tym spójrz na tekst pod Twoim suwaczkiem ciążowym;-)Ładnie tam napisano,że z jakiś powodów syneczek jeszcze nie może wyjśćA tymczasem przejrzyj sobie suwaczki i pomyśl,który za bardzo niedługo wstawisz na BB zamiast teraz istniejącego.
Doskonale powiedziane
KasiuIrlandko-gratuluję jekże odważnej decyzji...Niestety nie przyłączę się do grona zazdrośnc,bo nie ciągnie mnie jakoś do ojczyzny,w której nie mogę liczyć na niczyją pomoc(oprócz rodzinki rzecz jasna),ale to inna sprawa.Natomiast już od dzisiaj trzymać będę kiukasy,abyście zawsze byli szczęśliwi i zadowoleni z podjętej decyzji:-)
Tichonek-powiadasz,że szpagatu nie było?To by Irole mieli niezły pokaz;-)A po co Ci ściągali tą krew-pijawy jedne
Uciekam,bo dzieciątka moje nie dają J żyćMiłego wieczorku i przyjemnej nocki
Dzieki dziewczynki za wsparcie No coz jutro wizyta i zobaczymy a tymczsem dobrej nocy:-)
reklama
wiesienka123
mama Asi
Jola24- trzymam kciuk-asy, ja urodziłam 10 dni przed terminem, życzę szybkiego i lekkiego porodu