reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Mój ślubny w Max Payne się zamienił i strzela po ludziach jak szalony:szok:Tv mi zajął,więc ja na komputerek:tak:Przynajmniej jedno drugiemu truć nie będzie,że się drugim nie zajmuje:-D
...Tichonek-powiadasz,że szpagatu nie było?To by Irole mieli niezły pokaz;-):-DA po co Ci ściągali tą krew-pijawy jedne:dry:
Po to mi ściągali bom z problemami tarczycowymi:sorry2:Muszę się sprawdzać co jakiś czas:tak:Spotkałam w przychodni karolinęnicolę z mężem i Agatką.Taka bidulka zmarnowana siedziała,widać,że chorutka:sorry2:Okazało się,że ma anginę:sorry2:,zdaje się,że jej szaleństwa zakupowe na wyprzedażach w Blanchu właśnie w postaci choróbska wylazły:baffled:Ale antybiotyk dostała,pewnie raz dwa się z nim upora.

reklama
tak wam sie wtrace;-)

Madebe ja mieszkam w domu wolnostojacym,co prawda jest bardzo duzy bo jesli liczyc na pokoje to lacznie z living roomem mam ich 7.Grzejemy caly dzien,na nizszej temperaturze,temperatura jest stala,cieplo w domciu.Rachumek 180 euro ale jak mowie ja mam duzy dom do ogrzania.Coc wydaje mi sie ze jak na taka chawire to nie jest wygorowana kwota.
Do tego prad okolo 70.Wczesniej mialam olej i po obliczeniu wszytkiego wychodzi ze tu jest o wiele ekonomiczniej.
Mezu pojechal na lotnisko do shannon,czekam az bezpiecznie wroci do domciu.

A grzejecie tak cala dobe??? Czy tylko w dzień?? Bo ja tez mieszkam w takiej chawirze i my grzejemy tak: 2 grzejemy, 1 nie, 3 tak pozniej 2 nie i tak roznie. A mieszkamy tu dopiero miesiac wiec nie wiem jaki rachunek za to przyjdzie. Jak ty grzejesz cala dobe i placisz tylko 180 to moze ja tez zaczne tak grzec.:tak::tak::-):-)

Avatar - 3D SUPER!!!! Polecam, no nie Kamcia i Pauletta że był super, dzieki za wypad do kina :-)
M mi własnei mówi, ze jak kiedys tam byla bardzo zimna zima w Irl to poźniej bylo bardzo gorące lato :-)

Hej mamunie dawno mnie nie było ale na prawdę brak czasu:tak: święta jakoś zleciały co za święta jak musiałam iść do pracy :wściekła/y: dla nich drugie święto to jak normalny dzień ale cóż było minęło ;-) dzieciaczki zdrowe Julcia już siedzi sama ale zębów ani widu ani słychu chodz dziąsła ma opuchnięte :-D dostałam list żeby się umówić z Julcia na szczepienie na tą wstrętną grype nie wiem co myśleć lekarz powiedział że mamy zadzwonić i się wszyscy zaszczepić :-) szczepiłyście dzieci i się?...:szok: a tak ogólnie to siedzę sama z dziećmi bo mój M pojechał do pracy do Cork i wraca na weekend i tak może 2miesiące po prostu fortuna na nianie :wściekła/y: mam nadzieje że się Wam dobrze zaczął ten nowy rok pozdrawiam papapa

Julia28 będzie jeszcze nie jedna okazja żebyśmy się poznały:tak::tak:
madbebe Kamcia* ma ogrzewanie gazowe możesz też i jej zapytać:tak::-)
Tabasia miło było Cię poznać :-)
frog mąż urobiony:-):-D:-D:-D jeszcze teraz urobić trza agentkę co by chatkę przetrzymała i nikomu nie oddała:tak::-):-)

Dziewczyny w ogóle dziękuję za mile spędzony dzień i na spotkanku i w kinie:-) Avatar to świetny film już nie pamiętam kiedy ostatni raz wyszłam z kina tak baaaaaaaaaaaaaardzo zadowolona :-):-):-) po prostu super a te efekty 3D no brak mi słów:tak::tak::tak:

Witam wieczorkiem film byl super nie lubie tak fikcji ale tym razem fabuła wciąga no i efekty tylko trzeba w 3D zobaczyc!!!:)
Ja mam gazowe grzanie i jestem zadowolona tylko wszystko zalezy od domu połozenia okien. Teraz wynajmujac dom weszlo nowe prawo ze mozesz prosic agencje o raport na temat wydajnosci domu tzn ile ciepla z niego ucieka nie pamietam formalnej nazwy.
Buziaki

Wpadam rano się przywitać
Cała rodzinka już na nogach,więc nikt mi nie pozwoli posiedzieć-zwłaszcza moje najmłodsze:dry:
Jola24-mam nadzieję,że wizyta przyniesie oczekiwane skutki:tak:.Jeżeli oczywiście w nocy Cię jeszcze nie chwyciło:sorry2:
Tichonek-mam nadzieję,że wszystko w porządku(wyniki badań).Powiadasz,że widziałaś Mamęnicolę-a jak z Twoim zdrówkiem:confused:
Emili-my się nie zaszczepiliśmy,nawet już nikt nam głowy nie truje...A z tego co mi wiadomo,to sami lekarze i ich rodziny również owemu szczepieniu się nie poddają:dry:.To daje do myślenia...
Anineczko-hooop hoop!!!Gdzie jesteś:confused:;-):-)Może skoro dziewczynki z Galway tak ciągle o tych spotkaniach piszą to postanowiłaś się wybrać w rejony Cashel;-)
Co do grzania-my w tym miesiącu za prąd(grzanie olejowe)dostaliśmy rachunek110eurosków...Byłam wniebowzięta,bo przy mojej eksploatacji prądu(zwłaszcza w kuchni i pralni:dry:)spodziewałam się przybijającego do 200:sorry2:.Natomiast w związku z tym,że dom jest sporawy i wolnostojący,w dodatku na górce,na której mróz nie puszcza nawet jeśli całe Cashel już nie pamięta,że rano był takowy za olej tracimy fortunę-od sierpnia wydaliśmy na ten cel 800euro,ale grzanie zaczęło chodzić w pazdzierniku(po powrocie z pl w sierpniu troszkę podgrzaliśmy-wiadomo jak jest różnica)i już nam się kończy...czyli prognozuję,że w sezonie zimowym 2009/2010 wydamy jakieś1500e.na olej:baffled:-i tu zła wiadomość dla Marty-bo jej domek znajduje się jeszcze wyżej:sorry2:
Dzieci okazały się być dosyć grzeczne,więc mamusia się rozpisała,ale i tak czas na mnie-Dadzię do przedszkola muszę wyszykować:tak:Miłego dnia Wam wszystkim

witam:-)

lubiczanka mam nadzieje ze jest ciepleszy bo mniejszy:sorry2:dzięki za linki

ja na ogrzewanie wydaje tyle co lubiczanka:-(tak to jest jak chce sie dużego domu:-(wszędzie wieje,pod każdymi drzwiami:wściekła/y:

reklama
Witam się i ja:-)

WITAM
Melduje ze u mnie bez zmian, jutro wizyta, ale moze jakims cudem jeszcze nie dotrwam:sorry2:
Juz lapie mnie nerwica, wszystko strzyka, czuje sie jakbym miala peknac i ogolnie prawie depresja.
Milego wieczoru

mam nadzieję, ze jednak samo się ruszy:-)
Ania śpi, zaraz zupkę idę nastawiać. Miłego dnia, potem do Was zajrzę

Do góry