reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Witam sie

gastone ja mam Britax ale on nie ma pasów ale powiem Ci ze sie ciesze ze nie ma pasów bo mała by w nim nie wysiedziala jest juz za duza zeby ja zapinac pasami a ten jeden jest OK

Kasia ale Ci fajnie ze wracacie i macie gdzie, bo ja bym wrocila ale nie mam domu:baffled:

Moj Filip jak skonczyl 7 m-cy jedzisz w foteliku po Sofijce Maxi Cosi, teraz chce mu zmienic na Britax ...

Ja mam takiego lenia podcyztuje Was ale nie mam kiedy nawet pisac, teraz maly spi a powinna obiad dla M robic....

O rety, ale odzew :D
Ten suwak to jeszcze nie zjazdowy - moja e-siostra przyjezdza do mnie : ) niektore z Was ja znaja bo to Megusek z BB :-):-):-)
A bilety mam na 21 marca - chcemy zaczac zycie w PL od pierwszego dnia wiosny :):-):-):-) My mamy w PL dom, mamy (tzn maz) prace, mamy stesknionych za wnukami dziadkow i gotowe wyreczac mnie babcie...tylko zeby kasiorki starczyla na godne zycie..

witam sie i ja, również z wena nie tęgą ;-):-)ale kilkoma pytaniami.A któż mi pomoże jak nie wy?:-):-)ponownie bez wody,juz 4ty dzien.Jutro ogladamy 2 chatki i jedno pytanko w zwiazku z tym.Ma ktoras z Was ogrzewanie gazowe?Jak to sie przeklada na rachunki i czy przychodza co miesiac czy co dwa,jak prad.Domyslam sie ze wychodzi taniej niz olejowe i fajnie by bylo jakby ta chatka nam przypasowala..Moze bysmy sie do chrzcin przeprowadzili i nie marzli juz dluzej.Swoja droga mam nadzieje ze tam woda nie zamarza:szok:
Za oknem bialo; gdyby w domu jeszcze cieplej bylo to moze i bym sie ta zima cieszyla,a tak..
Jutro A. ma wolne bo duzo spraw do zalatwienia:tak:Dwie wizyty u lekarza;jedna wlasciwie w przychodni bo nasza nurse chce małą zobaczyc z okazji ukonczenia 3miesiecy; druga to 2ga dawka rotawirusow...Pewnie znow bedzie mala brzuszek meczyl pol nocy:-(
Dziewczyny mozecie mi polecic jakas dobra kawe mielona do ekspresu, bo zrobilismy z jakiejs co byla na stanie,nawet nie wiem jaka bo przesypana do pudelka i skarpetkami zajezdzala normalnie:-D:-DMyslalam zeby moze kupic w Mocha beans,bo tamtejsza mi smakuje straszliwie,ale to moze tez kwestia ichniejszych maszyn do kawy,nie wiem juz sama.
Ja tez bym chciala kiedys zjechac do Polandii,ale rowniez nie mamy gdzie:no:
edit: tak mi wlasnie nie pasowalo z tym suwaczkiem,bo to przeciez nalot a nie wylot:-)Fajnie Ci i mysle ze lepiej miec mniej sianka ale byc szczesliwym,blisko rodzinki itp. A rodzice zawsze pomoga w razie w. :tak:

Ostatnia edycja:
kasia:no tak nalot z Krakowa:eek:,tak się właśnie tworzą plotki:baffled:Tam nie dopatrzy,tu niedowidzi,coś przekręci,coś dopowie i fama gotowa:baffled:
Madbebe:ja mam ogrzewanie gazowe,jestem zadowolona,woda u mnie nie zamarza:-D,rachunki co dwa miechy i dużo niższe niż u znajomych z ogrzewaniem elektrycznym:-DNiestety nie wiem jak to się ma do grzania olejowego bo jeszcze nie miałam z nim do czynienia,znajomi tez nie:no:

Witam sie

gastone ja mam Britax ale on nie ma pasów ale powiem Ci ze sie ciesze ze nie ma pasów bo mała by w nim nie wysiedziala jest juz za duza zeby ja zapinac pasami a ten jeden jest OK

Ja sama nie wiem.Z pasami wydaja mi sie jednak bezpieczniejsze.Mierzylam Maxa do tego britaxa o ktorym mowisz,ale babka powiedziala ze jeszcze za maly,za niski jest,te boki zabezpieczajace glowe sa jeszcze za wysoko.Moj maluszek hih

Jak tak czytam ze wszystkie by chcialy zjerzac do PL to mi tez sie zatesknilo......
Juz kiesdys pisalam ze w 2008 m mowil ze jeszcze 2 lata w 2009 tez mowil ze jeszcze 2 lata i w tym roku tez pewnie by powiedzial to samo gdybym go o to spytala.........
Kasiu jednym slowem troszke ci zazdroszcze........
My gdy bysmy wracali to mamy gdzie bo mamy swoj dom:-) jeszcze nie wykonczony ale to tylko kwestia czasu tylko ze m w PL pracy raczej by nie mial.....u nas w miasteczku nadal bezrobocie :-(ale kiedys trzeba bedzie zjechac

WITAM
Melduje ze u mnie bez zmian, jutro wizyta, ale moze jakims cudem jeszcze nie dotrwam:sorry2:
Juz lapie mnie nerwica, wszystko strzyka, czuje sie jakbym miala peknac i ogolnie prawie depresja.
Milego wieczoru

jola.24,kochana nie martw się-kiedyś wreszcie urodzisz:tak:A poza tym spójrz na tekst pod Twoim suwaczkiem ciążowym;-)Ładnie tam napisano,że z jakiś powodów syneczek jeszcze nie może wyjść:tak:A tymczasem przejrzyj sobie suwaczki i pomyśl,który za bardzo niedługo wstawisz na BB zamiast teraz istniejącego.:tak:

reklama
Hello Dziewczynki

Dzis dzien minal milutko choc gwarno. Mamuski dziekuje za odwiedziny, bylo milo i dzieciaczki sie ladnie pobawily:-)
Pauletta urabiaj meza, staraj sie staraj;-):-)

Madbebe:[/B]ja mam ogrzewanie gazowe,jestem zadowolona,woda u mnie nie zamarza:-D,rachunki co dwa miechy i dużo niższe niż u znajomych z ogrzewaniem elektrycznym:-DNiestety nie wiem jak to się ma do grzania olejowego bo jeszcze nie miałam z nim do czynienia,znajomi tez nie:no:

Madbebe ja mialam kazdy rodzaj ogrzewania i na ta chwile jestem b.zadowolona z elektycznego. Olej zrzera okropnie kaske, a gaz w sumie tez jest dobry. Ale duzo zalezy od tego jakie to mieszkanie i jesli nie na parterze to spoko, warto pomyslec nad wynajmem. .
Tichonek ja porownojac wszystkie formy grzania powiem tak; teraz za prad w tym ogrzewanie rachunki mam jak zawsze mialam za sam prad. Nie wiem czy to dla was duzo czy malo ale za 2 m-ce za prad place €140 - 160.
A teraz do tego dolicz olej czy gaz tez co 2 m-ce: dla mnie grznie na prad jest super. moze kwestia u twoich znajomych jest rodzaj grzejnikow. Ja mam kumulujace cieplo. W nocy grzeje a w dzien oddaja mi cieplo. No i zaleta tez tu jest to ze grzejesz tam gdzie przebywasz i tyle ile potrzebujesz. Kurcze znow sie rozpisalam.
Madbebe w kazdym badz razie powodzenia w poszukiwaniach domku.:-)

Do góry