reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Cześć dziewczyny:-)!Mam problem z karmieniem maluszka w nocy,bo mój Dominik to ostatnio non stop się budzi na cycusia a ja chodzę później nieprzytomna cały dzień.Jutro mój S idzie do pracy i nie wiem jak dam radę sama z nim po takich mało przespanych nockach.Butelki wogóle nie chce,próbuje już od miesięcy.Kaszki i herbatki tylko łyżeczką,czasami z kubeczka ale to b.małe ilości.Dwa dni temu kupiłam mu mleko modyfikowane,dawałam samo i z kaszkami też nic z tego.Płacze,krzyczy,odkręci głowe w druga strone :no: i tyle!Odciągnięte mleko też już próbowałam mu dać,ale on wogóle nie chce nic nawet spróbować z butelki.Nie wiem co jeszcze mogę spróbować :-(Moja gp powiedział mi,abym dawała mu w nocy butelkę z wodą aby go odzwyczaić od piersi ,ale on przecież nie chce butelki i domaga się płaczem cycusia.Jeśli któraś z Was miała podobny problem zdesperowanie prosze o pomoc! PS.Wszystkim zdechlakom życze szybkiego powrotu do zdrowia;-)Pozdrawiam:-)

reklama
dyta13 wujek mojego M mial taki problem z córka, nic poza cycem
na głowie stawali, żeby zjadła choć trochę łyżeczek, ale nie znam szczegółów jak to się rozwijało, to było 21 lat temu Teraz kuzynka jest szczupła, ale zdrowa i wszystko z nia ok, ma mały apetyt, to chyba po prostu taki charakter
W jakim wieku jest synek? a w dzien też nic nie chce poza cycem, czy tylko w nocy problemy?

My byliśmy na mieście, zimno!!!
Emma wyprowadza nas z równowagi, nic nie chce jesc, marudzi cały czas, M ma juz dosc i poszedl spac :sorry2:
Pauletta, Frog a moze do mnei wpadniecie na kawkę jutro?

Dziewczyny, jakiś czas temu z półek zniknęło meleko Aptamil z immunofortis, nigdzie nie mozna go było dostac, kilka dni temu mój M kupił i już własnie było z immuno, wczoraj znów nigdzie go nie było i tak sobie pomyslałm, że moze je wycofali bo cos było złego z nim, Emma strasznie marudna, moze to przez to mleko...
wiecie cos na ten temat?

Dyta- jesli problem dotyczy tylko nocy to ja stawiam na to, ze maluch chce sie poprzytulac, a niekoniecznie chodzi o glod. Ale nie pamietam w jakim jest wieku...a to tez duzo zmienia. Odkad zaczelam Ala karmic w dzien normalnym jedzonkiem i cyca ma tylko w nocy to tez budzi sie czesciej niz przedtem. Poprosu brakuje mu piersi...ciepla, zapachu, przytulania. Byc moze u Ciebie tez o to chodzi. Alex spi teraz ze mna przez pol nocy wlasnie po to aby mogl sie poprzytulac:-)

Frog dzisiaj będę obok Ciebie chatkę oglądać więc podjadę :tak: jak dam radę pod tą górę podjechać oby nie była oblodzona :baffled: masz wolną butelkę na likier ?? to przywiozę:-)
edit: przyjadę jutro też będę oglądać chatkę obok Ciebie ale o bardziej ludzkiej godz. no i będę sama:tak: o 13 mam spotkanko więc tak jakoś mnie wyczekuj :-) pasuje????

Nie ma sprawy w takim razie czekam, wczesniej skocze do centum a potem bede na ciebie czekala;-) i na likierek:-p

Pauletta, Frog a moze do mnei wpadniecie na kawkę jutro?
Dziewczyny, jakiś czas temu z półek zniknęło meleko Aptamil z immunofortis, nigdzie nie mozna go było dostac, kilka dni temu mój M kupił i już własnie było z immuno, wczoraj znów nigdzie go nie było i tak sobie pomyslałm, że moze je wycofali bo cos było złego z nim, Emma strasznie marudna, moze to przez to mleko...
wiecie cos na ten temat?

Monia to moze ty wpadnij jutro, bo w sumie moj R od 1,5 tyg ma wolne i musze go jutro na maxa wykorzystac, czyli dopilnowac zleconej robotki;-) a jak nie to moze my z Pauletta umowimy sie i wpadniemy do ciebie w srode. Jesli ci oczywiscie pasuje:-)
A jesli chodzi o mleko to od zawsze kupowalam i kupuje Aptamil i o ile pamietam zawsze mialo w skladzie immunofortis. Wiec zdziwil mnie twoj post. My kupujemy roznie w dunnes, tesco, joyes i pierwszy raz slysze ze co jakis czas zmienia sie jego sklad:nerd:

Misia brochol mowi ze wczoraj w nocy ogladal Avatar na www.watchmovies.net. Jakosc byla dobra wiec jak masz ochote milego ogladania. Ja chcialabym wybrac sie do kina na to

tichonku właśnie mój Szymcio nie lubi jeździć ale mam nadzieje ze jak podrośnie to polubi:tak:

nalatałam sie po sklepach ale juz wszystko zamówione to pochwale sie rogówką:-)
DSC00057.jpg
chciałabym białą ale nie przy mojej trójeczce:sorry2:
DSC00061.jpg

aaniaa ani mi się waż odstawiać małego teraz jak dziewczyny piszą dostaje jeszcze więcej przeciwciał więc tym bardziej wskazane jest karmienie piersią:tak: no ale w tym wypadku to musimy przełożyć odwiedzinki :-( napisz mi kiedy się wykurujecie życzę szybkiego powrotu do zdrowia:-):-):-)

Poslucham dziewczynek i nie bede odstawiala malego. Z reszta bardzo mnie to cieszy bo nie chce mi sie odciagac pokarmu a w nocy wstawac i robic modyfikowane. Cyc to jednak wygoda!:tak: A Jak sie wykuruje to ci dam znac! Spadam do wyrka bo juz przychodzi wieczor i mnie lamie. W dzien jakos lepiej ale w nocy to jakas masakra.:-(

Frog tokiedy idziemy do kina?? ;-)
Ja moge przyjechac jutro, po prostu przeraza mnie siedzenie samej w domu z dziecmi, tak dawno nie byłam sama ze sie boje :-D jesli Paulettka po mnie przyjedzie :rofl::rolleyes:
To są dwa rózne mleka
100_5394.JPG

To z lewej bez srebrnej tarczy, nie ma immunofortis

reklama
dyta13 wujek mojego M mial taki problem z córka, nic poza cycem
na głowie stawali, żeby zjadła choć trochę łyżeczek, ale nie znam szczegółów jak to się rozwijało, to było 21 lat temu Teraz kuzynka jest szczupła, ale zdrowa i wszystko z nia ok, ma mały apetyt, to chyba po prostu taki charakter
W jakim wieku jest synek? a w dzien też nic nie chce poza cycem, czy tylko w nocy problemy
Dominik skończył już 8 miesięcy.W dzień spoko,zjada zupki łyżeczką,jogurty,deserki itp.Ale jak chce mu dać wieczorem kaszki,aby się najadł na noc to zje tylko kilka łyżeczek i wraz się cyca domaga.Próbowaliśmy w nocy dać mu mleka z butelki jak jest zaspany,ale on od razu czuje,ze coś nie tak i zaczyna plakać.Bardzo chcialabym aby zacząl jeść z butelki,ale nie wiem jak mam go do tego przekonać:-(

Ostatnia edycja:
Do góry