reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam laski
Ja tez chce do kina:)))!!!!!! I na spotkanko tez wiec piszcie ja mam duzo wolnego:)
Teraz M jak milosc, w kominku sie pali fajnie. Bylismy dzis w busy bees fajnie bylo.
Buziaki

reklama
Moniadan to jak obejrzę chatkę to przyjadę po Ciebie cobyś biedna sama nie siedziała:tak: Frog jakbyś mogła kochana przyszykować nugettsy dla młodego byłabym dźwięczna bo to akurat jego pora obiadku;-) ciekawe tylko jak ja ten likier przewiozę hehe no będę musiała cosik wymyslić :baffled:
Co do kina to nie głupi pomysł:-):-) mogłybyśmy mamuśki zorganizować się w któryś wieczór i zrobić sobie taki babsko bezdzietny wypad :-D mi z reguły pasuje prawie codziennie od ok 17:30 zależy czy mój jest w rozjeździe czy nie no i soboty od 16 i całe niedziele ;-):-) teraz tylko kwestia naszej dobrej synchronizacji i wyboru repertuaaru i wiuuuu :-D:-D:-D:-D to może w piątek obgadamy to cio????:confused::tak:

dziewczyny możliwe ze po tabletkach (cilest) można mieć wysokie ciśnienie,bo jak byłam w ciąży miałam normalne a teraz jak tylko zaczęłam brac tabletki to mam wysokie:baffled:

Marta F - nie wiem jak to jest z ciśnieniem, ja kiedyś kiedyś brałam w Polsce cilest potem była przerwa i znów zaczęłam brać, ale w po tygodniu schudłam strasznie źle sie czułam i musiałam odstawić. Teraz biorę microgynon i czuje sie super:tak:

Dyta- jesli problem dotyczy tylko nocy to ja stawiam na to, ze maluch chce sie poprzytulac, a niekoniecznie chodzi o glod. Ale nie pamietam w jakim jest wieku...a to tez duzo zmienia. Odkad zaczelam Ala karmic w dzien normalnym jedzonkiem i cyca ma tylko w nocy to tez budzi sie czesciej niz przedtem. Poprosu brakuje mu piersi...ciepla, zapachu, przytulania. Byc moze u Ciebie tez o to chodzi. Alex spi teraz ze mna przez pol nocy wlasnie po to aby mogl sie poprzytulac:-)
Dominik skończył już 8 miesięcy.A Twój Alex ile razy się budzi na cyca? Mój oststnio ok 6-7x, nawet jak śpi ze mną.

Witam wszystkie Mamusie:-):-)
Jestem obecnie na macierzyńskim ale za miesiąc będę musiała albo wrócić do pracy albo z niej zrezygnować (z kim dzidzia zostanie:szok::szok:) i mam pytanie czy wie któraś z was kiedy i jak mogę złożyć prośbę o 10 tygodni niepłatnego macierzyńskiego i czy jakbym ewentualnie odeszła z pracy sama to czy należał by mi się zasiłek dla bezrobotnych bo nie jestem pewna czy gdzieś nie słyszałam że trzeba wrócić do pracy choćby na 2-3 tygodnie:confused:
dziękuje za odpowiedź pozdrawiam

Jestem obecnie na macierzyńskim ale za miesiąc będę musiała albo wrócić do pracy albo z niej zrezygnować (z kim dzidzia zostanie:szok::szok:) i mam pytanie czy wie któraś z was kiedy i jak mogę złożyć prośbę o 10 tygodni niepłatnego macierzyńskiego i czy jakbym ewentualnie odeszła z pracy sama to czy należał by mi się zasiłek dla bezrobotnych bo nie jestem pewna czy gdzieś nie słyszałam że trzeba wrócić do pracy choćby na 2-3 tygodnie:confused:
agus
Szybciutko składaj wniosek o ten bezpłatny macierzyński bo trzeba to zrobic najdalej na miesiąc przed planowanym powrotem ze zwykłego płatnego macierzyńskiego!!! No i pamietaj ze jezeli tylko zmieścisz sie w terminie z tym wnioskiem to nie mogą ci tego odmówić. Nalezy to się nam jak psu kość... :tak:

Laski, kojarzycie czy oni tu mają w aptece czopki glicerynowe dostepne bez recepty? Straszny problem z toaleta mam od kilku dni przez te cholerne pociązowe hemoroidy... :baffled:

Frog tokiedy idziemy do kina?? ;-)
Ja moge przyjechac jutro, po prostu przeraza mnie siedzenie samej w domu z dziecmi, tak dawno nie byłam sama ze sie boje :-D jesli Paulettka po mnie przyjedzie :rofl::rolleyes:
To są dwa rózne mleka
To z lewej bez srebrnej tarczy, nie ma immunofortis

No fakt sa rozne i przyznam szczerze ze pierwszy raz sie spotkalam z tym:szok::sorry2:
Ale wydaje mi sie ze to kwestia zamowienia i dostawy a nie wycofywania i ponownego wprowadzania na rynek. Jesli nie ma w jednym sklepie poprostu poszukaj w innym. Ja do tej pory nigdy nie spotkalam sie z tym mlekiem bez immunofortis - moze poprostu produkuja rownolegle oba i daja ludziom albo dzieciom wybor. Hmmm nie wiem...

Frog jakbyś mogła kochana przyszykować nugettsy dla młodego byłabym dźwięczna bo to akurat jego pora obiadku;-) ciekawe tylko jak ja ten likier przewiozę hehe no będę musiała cosik wymyslić :baffled:
Co do kina to nie głupi pomysł:-):-) mogłybyśmy mamuśki zorganizować się w któryś wieczór i zrobić sobie taki babsko bezdzietny wypad :-D mi z reguły pasuje prawie codziennie od ok 17:30 zależy czy mój jest w rozjeździe czy nie no i soboty od 16 i całe niedziele ;-):-) teraz tylko kwestia naszej dobrej synchronizacji i wyboru repertuaaru i wiuuuu :-D:-D:-D:-D to może w piątek obgadamy to cio????:confused::tak:

Nie ma problemu beda nugettki na zamowienie:-). W takim razie czekam na was kochaniutkie. A jesli chodzi o kino to jak najbardziej jestem za tylko moj slubny musi miec krotka zmiane badz wolne bo inaczej nici z wypadu.

dziewczyny możliwe ze po tabletkach (cilest) można mieć wysokie ciśnienie,bo jak byłam w ciąży miałam normalne a teraz jak tylko zaczęłam brac tabletki to mam wysokie:baffled:

Marta a sprawdzalas w skutkach ubocznych tych tabletek bo roznie dziewczyny reaguja na tabletki. Jedne nam pasuja drugie nie. Albo masz jakies stresy i nawet "nieswiadomie" moga miec wplyw na twoje podwyzszone cisnienie. Mam nadzieje ze szybko znajdziesz jakies wyjasnienie.

Agus ja po macierzynskim sama zrezygnowalam z pracy, ale mnie bylo latwiej umotywowac decyzje bo do pracy dojezdzalam ponad 30 km i napisalm ze chce szukac pracy na miejscu a w wrazie potrzeby szybki dojazd do domu jest niemozliwy i takie tam. Ale to bylo ponad 1,5 roku temu i bylo latwiej teraz troszke sie pozmienialo i moze pierw postaraj sie o ten bezplatny macierzynki (kiedys bylo max 16 tyg) i bedziesz miala czas na zorientowanie sie co i jak zalatwic.

Laski, kojarzycie czy oni tu mają w aptece czopki glicerynowe dostepne bez recepty? Straszny problem z toaleta mam od kilku dni przez te cholerne pociązowe hemoroidy... :baffled:

Na pewno maja trzeba pytac a probowalas herbatek na wyproznienie, dobry jest tez slonecznik;-):-)

reklama
Do góry