reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Ja mialam robiona krzywa cukrowa. Ale z moja waga bylo wszystko ok:-) takze nie sadze aby to byl powod. Wtedy kiedy bylam w ciazy robiono to badanie kazdej kobiecie. Byc moze ze wzgledu na recesje poucinali kaske na badania i teraz robia jakis przesiew.:tak:

U nas dzis spoko dzien.

Aaronowi szefcio poucinal troche godziny bo po swietach malo pracy maja. Byl dzis w domu przed 15. Jutro tez tak jakos bedzie. Fajnie:-) Ale przez to musi chodzic czesciej na noce (5 nocy w tyg), a to znaczy, ze pol dnia bedzie przesypial wiec w sumie na to samo wyjdzie...ale nie narzekam. Kolejny mily dzien za mna. :-)
Alus sie zrobil rezolutny calkiem. Z dnia na dzien nowe umiejetnosci. Lada chwila zacznie juz chyba raczkowac. Stoi juz pewnie na czwoaraka i sie buja w przod i w tyl. Stara sie bardzo ruszyc juz z miejsca:-)

Naogladalam sie Kuchni.TV i mam nowe inspiracje kulinarne! Pojutrze bede robic kuraka z pomaranczami w tylku;-) Jutro moze jakas tarte jablkowa trzepne co by bylo sie czym opychac jak juz zostane sama w domu:tak:;-)

Moze psom przygotuje tez jakiegos kuraka na jutro specjalistycznego. Niech maja na Sylwka!!:-D Koty swojego ukochanego mleka dostana i bedziemy balowac, ze hej! Zapodam jakas muze...DJ.Misia i spolka ZOO! ;-)

Ale snieg znow napadalo! Bialusienko....fajnie....poszloby sie orly porobic i balwana postawic jakiegos! Och niech to moje dziecie juz dorosnie! Dam wreszcie upust swojemu nieposkromionemu infantylizmowi:-) Bede sie z nim tarzac od rana do wieczora w sniegu, w lisciach i wogole! :-D:-D

Dobra zaczynam pierniczyc...wiem...to much of Irish Knights!:-D
No to Ciao narazie...a moze juz na caly wieczor..nie wiem...sie zobaczy;-)

Variatka-witam...:-)
Jola-coś czuję,że szybciej pojedziesz niż Ci się zdaje...O ile dobrze skapowałam to odszedł Ci czop:dry:A jak z bólami?Podejrzewam,że może się zacząć lada moment.Tak więc na wszelki wypadek trzymam kciuki i powodzenia(tak na ww)
Gastone-my też sami jesteśmy na sylwka...tak więc może jakieś ciacho co najwyżej upiekę i coś na ostro...czipsy paluszki i starczy:tak:szampana dziś nam landlord przywiózł :-D
A my faktycznie zrobiliśmy najazd na Cork...cała familia obkupiona w ciuszki,gry itp...a mama- w galaretki z pl.sklepu:baffled:gdzie tu sprawiedliwość:confused:;-)
Uciekam,bo Danielek marudny od naszego powrotu...znacie coś dobrego dla niemowląt na zaparcie?

No bole to ja mma jakies od trzech dni ale tylko wieczorami, w dzien jest ok. Dzis mnie brzuch bolal po tym badaniu ale przestal. Lekarz powiedzial ze powinno byc piec a ja mam cztery ale nie dosluchalam o co mu chodzi:sorry2: czyzby o rozwarcie?:sorry2: Wiem ze glupol ze mnie ale mnie wkurzyl bo mnie brzuch rozbolal:zawstydzona/y:
Dzis to jeszcze n ie ale jutro wieczorem to juz moge jechac:-)

Misia wypij kieliszeczek za mnie bo mi sie zachcialo..
Moj bidny maz nad oceanem w Spanish Point.Mowi ze wieje i leje.Musi zostac do 23 do pierwszego tanca panswta mlodych,a ja oka nie zmruze zanim nie wroci bo droga podobno koszmarna.Zasniezona,po drodze 4 samochody w rowie.No i ja juz mam ciarki.Moje dziecie sie ze mna wyspalo wiec bedziem szalec do 23 hehe.Bo nie mam mowy zeby poszedl spac zanim tatus przyjedzie heh
No a tak wogole wypilam 4 szklane mleka za twoje zdrowie Misia.

Jola gdybyś miała rozwarcie na 4cm to podejrzewam że już by cie zostawili:tak: a nie puszczali do domku...a i mi sie wydaje że to już tuż tuż i całkiem możliwe że maleństwo nie doczeka do 2010 ;-)
Misia oj ja też mam ochotę na bałwanki i orły mam nadzieję że do jutra taki stan rzeczy się utrzyma i jak wstanę to będzie biało na dworze ehhh jak ja tęsknię za białą zimą brakuje mi tutaj tego a i w Pl nie zawsze była a ja uwielbiam jak jest biało i mroźno:-):tak: ale nienawidzę pluchy ale to chyba każdy tak ma bo kto by lubił błoto:confused::dry:
Kurde po farbowaniu włoskó strasznie mnie oczy pieką musiały ajkieś silne opary być:baffled: tym razem mi troszkę za ciemne wyszły albo ja jestem za blada ehhh te baby w ciąży im nie dogodzisz:no:

Jola gdybyś miała rozwarcie na 4cm to podejrzewam że już by cie zostawili:tak: a nie puszczali do domku...a i mi sie wydaje że to już tuż tuż i całkiem możliwe że maleństwo nie doczeka do 2010 ;-)
Misia oj ja też mam ochotę na bałwanki i orły mam nadzieję że do jutra taki stan rzeczy się utrzyma i jak wstanę to będzie biało na dworze ehhh jak ja tęsknię za białą zimą brakuje mi tutaj tego a i w Pl nie zawsze była a ja uwielbiam jak jest biało i mroźno:-):tak: ale nienawidzę pluchy ale to chyba każdy tak ma bo kto by lubił błoto:confused::dry:
Kurde po farbowaniu włoskó strasznie mnie oczy pieką musiały ajkieś silne opary być:baffled: tym razem mi troszkę za ciemne wyszły albo ja jestem za blada ehhh te baby w ciąży im nie dogodzisz:no:

Wypluj to , ja zaciskam nogi jak moge do nowego roku zeby dziecie roku w plecy nie mialo a z tyi numerkami to nie wiem o co chodzilo. Powiedzial ze powinno byc 5 a ja mam 3 i tyle zapamietalam:sorry2: Jutro wieczorem moge zaczynac, dzis jeszcze nie:-D

Dolecielismy :-)
Z malymi przygodami oczywiscie, bo w Knock snieg padal i pas nie byl przygotowany i bylo ryzyko, ze przekieruja nas do Shannon. Polatalismy tak z niecala godzinke i twardo wyladowalismy :szok: M o malo na zawal nie zszedl biedaczek.
Tak sobie siedze i wygladam przez okno, a tam faktycznie zima :-):-):-)
Do Dublina chcemy jutro jechac kupic lozeczko w Ikea i mam nadzieje, ze pogoda sie poprawi :happy2:
Czy ktoras juz jechala nowa autostrada? :blink:

Widze ze krzywa cukrzycowa ponownie topie podobnie jak szczepienie na gruzlice.
Wiec ja nie mialam nikogo w rodzinie chorego na cukrzyce a i tak dostalam Zaproszenie na badanie krzywej cukrzycowej choc moglam odmowic ale po co przeciez to dla naszego i dzidzi dobra;-). To bylo ponad 2 lata temu i musialam zglosic sie do budynku na tylach szpitala gdzie pilam niestety cosik obrzydliwego po czym do domciu dostalam list ze moje wyniki sa b. dobre:-) Wiec nie widze potrzeby by robic takie badanie odplatnie w PL przychodni skoro jest ono dostepne bezplatnie:happy2:
Frog nie wiem czy cos sie teraz nie zmienilo, bo nikt teraz o tym badaniu nie wspomina :-(
Misia pisze, ze miala, Madbede, ze nie...
Wole zrobic prywatnie dla swietego spokoju, nie zbiednieje, a przynajmniej bede spokojna :blink: Tym bardziej, ze na marcowkach juz prawie wszystkie mialy, a ja juz niedlugo 30tc zaczynam.

Ale Maly dzis szaleje, caly dzien sie rozpycha :-D Achhh nie moge sie juz marca doczekac :-)

Jola Ty juz na finiszu :happy2: Trzymam kciuki!!!

No i witam nowe Mamusie :-)

Ostatnia edycja:
Wypluj to , ja zaciskam nogi jak moge do nowego roku zeby dziecie roku w plecy nie mialo a z tyi numerkami to nie wiem o co chodzilo. Powiedzial ze powinno byc 5 a ja mam 3 i tyle zapamietalam:sorry2: Jutro wieczorem moge zaczynac, dzis jeszcze nie:-D
Tfu Tfu wypluwam oczywiście wytrzymasz do 2010:tak::-D:-D:-D tzn nie Ty tylko maleństwo :-)

Tabasia mój P jechał nowa autostrada do Dublina i mówi że się dobrze i szybko jechało :tak::-)

Jola- zycze ci zebys dala rade ale stawiam, ze nie dasz...:-D W nocy albo jutro pojedziesz...hihihihi...nie no spoko, nie stresuj sie...jakby nie bylo bedzie spoko:-)

Gastone
- dzieki kochana za toast! Ja za Ciebie juz obalilam kielicha!:-):tak:

Ide w kime teraz poki Alencjusz jeszcze sie nie obudzil. Musze jeszcze wziasc prysznic. CIAOOOO

reklama
Ja bym cchciala pojsc w kime,alemoje dziecie w najlepsze bawi sie domkiem i lalkami hihih.Tesknie za mezem jakos..ech..jeszcze 2 godzinki..

Do góry