reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Misia dobre z tym barszczem :-D:-D

U nas też już prawie wszystko.
Teraz jeszcze wrzucic karkówkę do pieczenia,zrobic rybę po grecku i szwagierka będzie robic jakieś poznańskie makiełki :eek:;-)
A no i karpia,ale to jutro.
Miejsca w lodówce mało....i niech mi nikt nie wpiera,że w tych amerykańskich wiecej miejsca :wściekła/y::eek:
Moim zdaniem mniej.
Nie wiem,może coś na dwór wystawię.Pamiętam,że moja mama z balkonu robiła lodówkę na święta,oczywiście jak przymroziło.

Jutro już na bank nie będę na necie tak więc kochane:

W te święta magiczne, życzenia ślę liczne.
Pachnących jodełek z ogromem światełek.
Pod obrusem sianka, a za oknem bałwanka.
Prezentów pod choinką od Mikołaja z wesołą minką
Ciepła rodzinnego w Dzień Narodzenia Pańskiego.
Dużo jedzenia na stole,
NIECH TE ŚWIĘTA BĘDĄ WESOŁE!!!

5020.jpg

reklama
a ja dzisiaj zwariuje:wściekła/y:mały jak wstał o 6 rano tak wogóle nieśpi tylko sie drze:wściekła/y:walczymy z nim we czwórke i wymęczył juz wszystkich i dalej nie chce spać:no:

na dodatek koleżanka powiedziała ze nie przyjdzie na wigilie i czeka mnie robienie sałatki a ciekawe jak mam ją zrobic jak Szymonek wszystkimi rządzi:crazy:

no i juz mój K zły ze zamiast go wziąść to pisze więc papapa:sorry:

Słyszysz jak wiatr życzenia niesie? Hula po polach i szumi w lesie, Jak stuka w okna, wchodzi w kominy I obserwuje dziecięce miny? Jeśli to słyszysz, to zamknij oczy, Niech świat z dzieciństwa znów w życie wkroczy.
Teraz, choć wiosen trochę przybyło
Życze was Wesołych Świąt.

Makowiec zrobiony ale jeszcze nie wiem jak wyszedł za gorący by próbować :sorry: Kaczkę podzieliłam na dwie porcje jedną zamroziłam na Sylwestra mniam już się nie mogę doczekać :-p:-) jeszcze dzisiaj będę robiła śledzie w sosie majonezowo-śmietanowym i jak dam radę to sernik zobaczy się bo coś mi kręgosłup odmawia posłuszeństwa:sorry::confused2: a na koniec trzasnę sobie cieplutką kąpiel :tak::tak: a gdybym się już do jutra nie pojawiła :

Wigilijny nadszedł czas,
całujemy mocno Was
chcemy złożyć Wam życzenia
w Dniu Bożego Narodzenia,
niechaj Gwiazdka Betlejemska,
która świeci Wam o zmroku
doprowadzi Was do szczęścia
w nadchodzącym Nowym Roku!

Życzą Paulina z Pawłem oraz Wiktorek i Zuzanna z brzuszka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Załączniki

• mikolaj_www_gify_liq_pl (53).gif
    mikolaj_www_gify_liq_pl (53).gif
    2,9 KB · Wyświetleń: 84
  • choinki_www_gify_liq_pl (28).gif
    choinki_www_gify_liq_pl (28).gif
    12,5 KB · Wyświetleń: 50
  • balwanki_www_gify_liq_pl (9).gif
    balwanki_www_gify_liq_pl (9).gif
    51,5 KB · Wyświetleń: 25
  • aniolki_www_gify_liq_pl (33).gif
    aniolki_www_gify_liq_pl (33).gif
    40,6 KB · Wyświetleń: 65
cześć w tą nietypową(jak dla mnie)porę!
MartaF-mam nadzieję,że jednak daliście radę:tak:
Anineczko-zdrowych i spokojnych Świąt w gronie rodzinnym,suto zastawionego stołu,smacznej rybki i mnustwa prezentów pod choinką(i do wszystkich innych Mam,które do Świąt już nie zajrzą)
Gastone-fakt,BB jest nałogiem-nie da się nie zajrzeć(jeśli ma się choć chwilkę):tak::-)
Julia28-:szok:łoj-dałaś czadu:tak:
A ja właśnie skończyłam prezenty pakować,w międzyczasie namoczyłam śledziki,usmażyłam rybkę,upiekłam serniczek,makowiec,i mix-seromak.# ciasta są,jutro jeszcze dwa,o!
Idę, puki Danielek śpi wykorzystam chwilkę,żeby sobie posiedzieć z J:-)
Słodkich snów Dziewczynki...
Ps-pamiętajcie,żeby rano umyć się w pieniążku(apropos zabobonów-u mnie jest taka tradycja-aby cały rok mieć pieniążki...A poza tym podobno to,co się robi w Wigilię pokazuje,co robić będziemy w przyszłym roku-dlatego nie stresujmy się,nie denerwujmy,bądzmy mili,mąż niech da nam choć euroska i...Na wieczór małe co nieco z mężowskim;-))A teraz już naprawdę dobrej nocki życzę

:no::no::no:nie ma kolek bo mam syrop na kolki i od tygodnia juz go nie męczą:no:
nie wiem co mu dzisiaj sie stało:no:
Marta ja sawalam Colief na kolki ale po nim bylo jeszcze gorzej,infaloc troche pomagala,poetm plantex- dzialal nie zawsze,czasami bylo ok a czasami nie......
Moj sie prezyl caly czasi i plakal,kupy robil normalnie wiec to nie bylo zwiazane z kupa........Twoj Szymon tez moze miec kolki.....moze ten syrop nie dziala na niego?
A jakich butelek uzywacie?

Ja tez chyba juz jutro nie zajrze do Was.......

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia wielu głębokich i radosnych przeżyć, wewnętrznego spokoju, wytrwałości i radości oraz błogosławieństwa Bożego w każdym dniu nadchodzącego Roku.
Zycza Ewelina z Mackiem i Szymonem:-):-):-)

http://www.google.pl/imgres?imgurl=...mage_result&resnum=4&ct=image&ved=0CBIQ9QEwAw http://www.google.pl/imgres?imgurl=...mage_result&resnum=3&ct=image&ved=0CBAQ9QEwAg

witam wieczorowa pora:-),
nie mialam jak zajrzec przez caly dzien, dzis ostatnie zakupy, potem wielka konspiracja pakowanie prezentow- wiec kazdy sie gdzies schowal-nawet lazienka byla zajeta, po obiedzie robilismy salatki, tzn ja z Asia nadzorowalam a reszta robila:-D. Juz skonczone, potem ciasta, jutro barsczyk i ryba po grecku- dzis juz nie dam rady- padam.
Misia - gratuluje, super prezent na swieta. Usmialam sie jak robilas ten barsczyk- obym ja jutro nie byla taka zakrecona
Madbede- Asia ma takie wloski od urodzenia, a teraz to naprawde zaczne zakladac jej spinki - te wloski juz jej wchodza w oczki a ma przeciez dopiero 2.5m-ca.
Widze ze kazda z Was sklada zyczenia wiec ja tez sie przylacze- jutro na bank nie bede miala czasu

Boże Narodzenie wkrótce, więc życzę Ci szczerze
Ciepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę
Wszystko w złocie, zieleni, czerwieni
Niech Nowy Rok będzie pełen nadziei
By spełniło się choć jedno z twoich marzeń
Dużo szczęścia oraz najlepsze życzenia dla całej rodzinki

życzą Goska, Paweł i Asia

reklama
Witam mamunie.
Misia gratuluje!!!
Ja niedawno zakonczylam gotowanie i pieczenie.Na jutro jeszcze zostalo kilka rzeczy,ale juz nie najgorsze.Musze jeszcze zrobic szybki wypad na miasto-tylko juz sie boje tych korkow i tlumow ludzi.
Moje dziecie znowu dzisiaj dalo niezly wieczorny koncert,nie wiem co sie z nim dzieje-zaczelo sie to od dnia podania szczepionki-czy to mozliwe zeby po 2 dniach jeszcze odczuawal jakies "skutki uboczne"?
A ja zycze Wam

Niech te święta Bożego Narodzenia
przyniosą nam wiele radości,
Niech uśmiech zagości w domach,
Niech ogarnie nas ciepło wigilijnej świecy,
a jej blask zamieni się w żywe iskierki w oczach,
Niech samotność odejdzie w niepamięć,
Niech zima otula nas białym puchem,
jak ciepły koc przy kominku,
Niech bieluteńkie gwiazdeczki
skrzypią wesoło pod naszymi butami
na wieczornym spacerze.